Arki 6.5.2016
TEKSTI Hilla

Hyvinvointini kulmakivet X 9

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Hyvinvoinnista puhutaan nykypäivänä paljon, joskus ähkyynkin asti. Mitä se käytännössä tarkoittaa minun kohdalla – ajattelin listata nyt omat hyvinvointini kulmakivet. Asioita, jotka antavat minulle voimaa, energiaa, hyvää mieltä ja lisäävät sitä kautta onnellisuuttani elämään ja ympärilleni.

IMG_20160503_072007

Liiku hyvällä mielellä

Olen oppinut viime vuosina kuuntelemaan kehoani ja treenaamaan siten, että tuntuu hyvältä samalla kuitenkin kehittyen. Pääasia kuitenkin on, että harrastat sellaista liikuntaa, josta aidosti pidät ja se tuntuu sinusta hyvältä. Aina liikkumaan lähteminen ei huvita, mutta treenaamisen jälkeistä hyvää oloa ei voita mitään. Urheilu vapauttaa endorfiineja, niiden vapautuessa harmaampikin päivä näyttää valoisammalta. Tämän olen itsekin monta kertaa todennut.

IMG_20160505_152948

Anna aikaa itsellesi

Varaa itsellesi joka viikko tai päivä aikaa vain olla. Ota aikaa hidastamiseen ja olemiseen, omissa ajatuksissa oleskeluun. Itse tykkään täyttää kalenteristani työpäivien jälkeen illat erilaisilla treeneillä, juoksukouluilla, ystävien tapaamisella ja kodin laittamisella, mutta toisinaan tuntuu parhaalta vetää kotihousut jalkaan ja istua sohvan koloon villasukat jalassa ja tuijottaa seinään, ilman tarvetta sosialisoida ja olla yhtään läsnä millekään tai kenellekään. Lyhytkin hengähdyshetki tekee ihmeitä – vaikkapa työpäivän jälkeen ennen illan muita rientoja.

IMG_20160429_192048

Naura enemmän

Ole sellaisten ihmisten seurassa, jotka tuovat elämääsi iloa ja naurua. Nauru tekee hyvää ja joskus tuntuu mahtavalta nauraa vedet silmissä kuin viimeistä päivää. Elämä ei ole niin vakavaa, etteikö sekaan mahtuisi aina huumoria. Se on oikeastaan jännää, miten joillain ihmisillä on lahja tuoda ilo, energia ja nauru tilaan. Täyttää tila positiivisuudella ja iloisuudella, jokaisen kokien olonsa mukavaksi. Sitä lahjaa ihailen ihmisissä. Ja mikä parasta, hymy ja nauru tarttuu!

Puhu murheet pois

Puhu, avaudu ja kerro, kun kivi puristaa sydäntä. Ainakin omalla kohdallani auttaa, kun avaan suuni silloin, kun joku asia painaa. Yksin asiaa murehtien se saa usein vain isommat mittasuhteet ja jää päähän pyörimään. Kun asian pukee sanoiksi ja saa ulos itsestään, niin aina helpottaa. Tämä kannattaa pitää mielessä. Koskaan ei ole niin tyhmää asiaa, etteikö siitä kannattaisi puhua jollekin.

IMG_20160423_133751

Seikkaile ja matkusta

Matkailu avartaa – kuuluu sanonta, joka ei voisi enempää pitää paikkaansa. Meidän viimeisin 5 päivän Nizzan reissu osoitti taas sen, että yksi palkaton työpäivä pitkän viikonlopun lisäksi oli todellakin sen arvoinen. Matka teki hyvää niin mielelle kuin keholle. Nähtiin uusia paikkoja, saatiin breikki arkeen, käveltiin paljon ja koettiin taas uusia juttuja. Oli se sitten kävelyretki makkaran paistoon Nuuksion uusiin maastoihin tai lyhyt viikonloppureissu johonkin Euroopan kaupunkiin niin aina, joka kerta, kerää mukaansa uusia kokemuksia ja perspektiiviä elämään. Muistoja, joita on ihana miettiä myöhemmin.

IMG_20160420_091144

Nuku ja lepää riittävästi

Nukkuminen on ihanaa. Olen siinä aika haka. Nykyään, jos minua väsyttää jo aikaisin illalla, niin menen sänkyyn lukemaan jo varhain, vaikka kello ei vielä nukkumisaika olisikaan. Tähtään joka yö 8 tunnin uniin, mutta helposti menee enemmänkin. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä ihanammalta tuntuu olla aamuvirkku. hehe. Viikonloppuna aamupala pitkien yöunien jälkeen on kyllä magiaa.

IMG_20160504_100351

Tee käsillä

Leivo, laita ruokaa, sisusta, siivoa, pese ikkunat, piirrä, maalaa, soita, ompele. Käsillä tehdessä työn tuloksen näkee heti, mikä on palkitsevaa. Kodin siivoaminen ja leipominen ovat esimerkiksi itselleni sellaisia asioita, joista saan voimaa. Aloittaminen voi joskus olla työlästä, mutta joka kerta oman käden jäljen näkeminen tuottaa suurta mielihyvää.

IMG_20160428_171708

Ole avoin uudelle

Mikään ei ole niin varmaa kuin muutos. Muutos elämässä, työelämässä, maailmassa… Muutos on väistämätöntä ja siksi uudelle kannattaa olla avoin. Välillä muutos voi tuntua järisyttävän isolta, mutta siihen avoimesti suhtautuminen auttaa usein asiaa. Myös positiivisten asioiden etsiminen huonommistakin asioista auttaa ja helpottaa tilannetta. Omassakin elämässä on tällä hetkellä isoja muutoksia (joista kerron hieman tuonnempana), mutta olen päättänyt selvitä niitä voittajana avoimella asenteella. Kun vanhan sulkee, niin aina tilalle tulee jotain uutta. Se on lohdullista.

IMG_20160505_152106

Uskalla elää

Stressaa vähemmän, elä hetkessä enemmän, harmittele vähemmän, näe mahdollisuuksia enemmän. Älä kadu vaan ajattele, että kaikesta oppii ja kokemukset opettaa. Helpommin sanottu kuin tehty – ainakin joskus voi tuntua siltä. Mutta se on asenne, joka tässäkin kohtaa ratkaisee. Uskalla elää, rakastaa ja olla juuri se oma itsesi, joka haluat olla. Tämän kanssa itsekin aika-ajoin painiskelen, mutta loppuviimeinen se on juuri se mikä merkitsee.

Näiden ajatusten siivittämänä toivotan sulle hyvinvoivaa ja iloista viikonloppua! <3 Tee niitä asioita jotka tuovat sinulle onnea ja nauti kauniista auringonpaisteesta.

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (2)

Ihana kommentti, kiitos Satu! 🙂 Ja kiva kun jätit kommentin. Mukava huomata, että muilla on samanlaisia ajatuksia aiheesta. Välillä huomaa, että hyvinvointi keskittyy enemmänkin liikuntaan ja ruokavalioon, mutta kokonaisvaltainen hyvinvointi onkin itseasiassa aika monen asian summa. /Hilla

1 vastaus

Voi Hilla, tästä sun postauksesta tuli valtavan hyvälle mielelle! Todella tärkeitä pointteja nostit esiin, ja voin niin moneen kohtaan samaistua. Jo silloin aikaa sitten kun luin tämän postauksesi, vinkkasin postauksesi ystävillekin, koska tää teksti oli niin hyvä. Ja nyt vasta ennätin kommentoimaan. Mutta ihania hyvinvoinnin kulmakiviä todellakin!! Viisaita sanoja. 🙂 Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Hilla!

1 vastaus

Ihana kommentti, kiitos Satu! 🙂 Ja kiva kun jätit kommentin. Mukava huomata, että muilla on samanlaisia ajatuksia aiheesta. Välillä huomaa, että hyvinvointi keskittyy enemmänkin liikuntaan ja ruokavalioon, mutta kokonaisvaltainen hyvinvointi onkin itseasiassa aika monen asian summa. /Hilla

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hilla Stenlund
Olen Hilla Stenlund, hyvinvointi- ja lifestyle-bloggaaja, pienen tytön äiti, vaimo, intohimoinen liikkuja, ekonomi sekä sydämeltään positiivisuuteen taipuvainen. Parasta on tavallinen elämä, jossa itselleen tärkeät asiat kulkevat tasapainossa - siitä kirjoitan blogissani. Kiva kun löysit tänne! Yhteydenotot: hillasfi@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Tänä juhannuksena saunan on täyttänyt huumaava omenan tuoksu.🍏 Raikas, kevyt ja kesäinen tuoksu. Toin juhannussaunaan mukanani ihanan valikoiman ihoystävällisiä Dermosil kesäuutuuksia, joilla on peseytynyt koko perhe taaperosta isovanhempiin asti. Uusi postaus blogissa meidän juhannussaunasta. 🍏☘️🌸 Koodilla hillasblog saat Dermosilin verkkokaupasta tilaamillesi tuotteille ilmaisen toimituksen 15.7.2018 asti.  #hillasblog #ihoystävällisempi #dermosil #kaupallinenyhteistyö #juhannus #summer #ihonhoito @dermosil.fi @monochrome.fi

hillasblog

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: