Raskausaika 9.6.2016
TEKSTI Hilla

Äitiysvaatteet ja raskaus

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Olin alkuviikosta kaupoilla metsästämässä uusia kesävaatteita, jotka sopisivat myös kasvavan vauvamasun kanssa. Kiertelin liikkeitä siinä uskossa, että homma olisi helppo ja löytäisin kesäksi vaikka mitä ihanaa ja edessä olisi pikemminkin vaikeita päätöksiä sen suhteen mitä valita. No toisin kävi.

Eihän se ihan niin helppoa ollutkaan löytää vaatteita, jotka sekä tuntuisivat mukavilta että näyttäisivät hyviltä. Totuus kun on se, että vatsa ja rinnat ovat sen verran kasvaneet, että tavalliset leikkaukset ja koot eivät enää mene yksi yhteen. Olen normaalisti ostanut S tai M kokoa tai 36/38 kokoa. Nyt kokeilin L kokoisia vaatteita ja olivathan ne vatsan kohdalta hyvät, mutta muuten tietenkin liian isoja. Eihän tietenkään joka paikka ole kasvanut, vaikka niinkin voisi kuvitella.

äitiysvaatteet

Kysyin sitten Instagramissa seuraajiltani hyviä vinkkejä raskausvaatteisiin ja sieltähän tuli monen kokeneen raskausmasun kantajan kommentteja. Kiitos kommenteista kaikille! 🙂

Ajattelin, että kokoan muutaman ajatuksen vielä tähän, koska niistä voi olla muillekin hyötyä. Millaisia vaatteita siis kannattaa suosia raskausaikana? Ostaako uusia vai kulkeeko loppuraskauden vanhoissa? Kannattaako äitiysvaatteisiin satsata?

Trikoo venyy, suosi sitä äitiysvaatteissa

Moni Instagramissa-kommentoinut antoi äänensä trikoolle: trikoopaidat, trikoomekot, trikootopit, maximekot trikoomateriaalista. Trikoo antaa hyvin periksi, mutta samalla myös tukee mukavasti kasvavaa vatsaa. Trikoolle siis iso peukku mitä raskausvaatteisiin tulee.

äitiysvaate

”Trikoota täälläkin käytettiin kaikissa muodoissa 😊”

”Trikoomaximekot on ihan parhaita, venyy sopivista kohdista ja näyttää varsinkin kesällä kivalta. Vauvamasukin näyttää niissä kauniilta.”

”Mun suosikki on pitkä trikoomekko. Venyy just passelisti oikeista kohdista ja helppo yhdistää eri vaatteisiin.”

Satsaa muutamiin hyviin äitiysvaatteisiin

Osa kommentoijista olivat myös sitä mieltä, että kannattaa satsata muutamiin hyviin äitiysvaatteisiin. Varsinkin Mamalicious-merkin mekot ja farkut saivat ääniä.

”Kyllä ne mammahousut on must, jos etsii mukavuutta 😉 eli kipaise Kampin Bebesiin ja sieltä Mamalicious-merkin farkut ja maximekko, ihan parhaat. Ja mä menin koko kesän silloin Vilan perus topeilla (yks koko normia isompi), ne oli ihan parhaita, oli tarpeeksi pitkät ja jämäkkää matskua, niin tuki masua.”

”Suosittelen panostamaan yhteen mukavaan t-paitahihaiseen mekkoon. Menee kaiken kanssa ja kaikkialla. Mamaliciousin mekko ja saman merkin äitiysleggarit oli itellä päivittäisessä käytössä. H&M äitiysperuspaidat ja farkut hyviä, mut h&m leggarit istu aivan naurettavan huonosti.”

” Kyllä ne äitiysvaatteet vaan on mukavia kun eivät kiristä kriittisistä kohdista.”

Käytä vanhoja, venykööt jos venyvät

Loput olivat sitten sitä mieltä, että raskausaika on loppupeleissä niin lyhyt, että hyvin pärjää myös vanhoilla vaatteilla. Kyllä kaapista aina muutama sellainen vaatekappale löytyy, jotka venyvät ja mahtuvat päälle loppuun saakka.

”Suosittelen vanhoja, venykööt! Ostat ens kesäks sitten uusia.”

”Mä menin koko raskausajan vanhoilla ja mukavilla!”

Ymmärrän tämän pointin varsin hyvin ja varmaan minultakin olisi tällaisia vaatteita löytynyt riittävästi kesäksi. Toisaalta haluan nauttia tästä raskausajasta ja siihen kuuluu myös osaltaan se, että saa näyttää kauniilta vaikka aina ei kauniilta tuntuisikaan. Mielestäni omaa oloa voi paljon helpottaa sillä, että saa pukeutua kauniisti ja panostaa itseensä. Siksi minä (ja tämä on vain mun näkemykseni) en aio loppuraskautta kulkea Danielin vaatteissa tai vetää niitä isoimpia rytkyjä, mitä kaapista löytyy. Pienellä satsauksella uusiin vaatteisiin saa mun mielestä niin paljon hyvää mieltä! Vai mitä te olette mieltä?

äitiysvaatteet-2

Loppu hyvin, kaikki hyvin kuitenkin shoppailureissuni osalta. Puolessa välissä kauppoja kierrellessä olin jo melkein luovuttaa, mutta sitten suuntasin vielä Vilaan. Sieltä löysinkin pari kivaa trikoomekkoa, jotka lähtivät mukaani. Lisäksi löysin kaksi hyvin venyvää ja laskeutuvaa trikootoppia, joita voin yhdistellä erilaisiin yhdistelmiin esimerkiksi nykyisiin neuleisiini ja jakkuihini. Eli kotiin ei kuitenkaan tarvinnut mennä tyhjin käsin, vaan sen sijaan nyt on jotain uutta ja kivaa vaatekaapissa. 🙂

Ihanaa loppuviikkoa sulle!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (2)

Joo, mäkin olen kuullut siitä belly beltistä, sillä saa mukavasti jatkoa omille housuilleen vauvamasun kanssa. Itse olen silti siirtynyt joustaviin housuihin, farkut jotenkin ahdsitaa ja puristaa liikaa. Tykkään varmaan liikaa mukavuudesta hehe. 😀 Lämpimiä kelejä toivon minkäkin, kyllä kesäksi päälle aina jotain kivaa löytää. 🙂 Hyvää vointia ja raskautta sinnekin. <3 Hilla

1 vastaus

Mä olen vielä käyttänyt vain entisiä vaatteita. Ensimmäisenä ostoslistalla on kuitenkin housut, paitoja löytyy vielä semmosia jotka istuu kivasti. Vanhoilla farkuilla olen vielä pärjännyt kun tilasin netistä belly beltin. Tuon ”vyön” ansiosta pystynen vielä hetken pitkittämään uusien ostamista.
Toivotaan lämpenevää keliä niin päästään noita trikoomekkojakin käyttämään, ne toimii varmasti 🙂

1 vastaus

Joo, mäkin olen kuullut siitä belly beltistä, sillä saa mukavasti jatkoa omille housuilleen vauvamasun kanssa. Itse olen silti siirtynyt joustaviin housuihin, farkut jotenkin ahdsitaa ja puristaa liikaa. Tykkään varmaan liikaa mukavuudesta hehe. 😀 Lämpimiä kelejä toivon minkäkin, kyllä kesäksi päälle aina jotain kivaa löytää. 🙂 Hyvää vointia ja raskautta sinnekin. <3 Hilla

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hilla Stenlund
Olen Hilla Stenlund, hyvinvointi- ja lifestyle-bloggaaja, pienen tytön äiti, vaimo, intohimoinen liikkuja, ekonomi sekä sydämeltään positiivisuuteen taipuvainen. Parasta on tavallinen elämä, jossa itselleen tärkeät asiat kulkevat tasapainossa - siitä kirjoitan blogissani. Kiva kun löysit tänne! Yhteydenotot: hillasfi@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Ihanaa iltaa kirsikkapuun takaa! 🌿 Taapero tuhisee jo sängyssään, minä tulin vielä hetkeksi kuuntelemaan pihalle metsän ääniä ja kastelemaan kukkia, etteivät ihan nuupahda. Tarkkasilmäinen saattaa huomata terassilla potan, miten se on sinne tiensä löytänyt? Hyvä kysymys. Joku on kenties halunnut maisemavessan. 🤔 Pihakalusteet meiltä vielä puuttuvat, tällä hetkellä terassi soveltuu maisemavessan lisäksi vaikka tanssilattiaksi.  #hillasblog #koti

hillasblog

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: