Yleinen 30.8.2016
TEKSTI Hilla

Synnytysvalmennus

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

synnytysvalmennus8

synnytysvalmennus7

Olimme Danielin kanssa tänään Helsingin kaupungin tarjoamassa perhevalmennuksessa, joka oli nyt toisella tapaamiskerralla synnytysvalmennus. Olin alunperin miettinyt (hiukan epäillen), että onkohan sinne järkeä mennä  ja saakohan niistä parista tunnista tarpeellista tietoa ennen synnytystä.

Paikka alkoi aamusella täyttyä maha pystyssä olevista äideistä ja enemmän tai vähemmän hämillään olevista tulevista iseistä. Fiilis oli jopa jotenkin hassu. Ilmassa oli selvästi jännitystä ja jossain määrin myös hämmennystä. Jokainen tutkaili katseillaan toinen toisiaan, miettien varmasti että milläköhän viikolla tuo ja tuo mahtaa olla. Joku saattoi miettiä että miksi tuo äiti näyttää yhä edelleen niin freesiltä, kun itse on kuin viimeisiä vetelevä räsynukke. Ja miksi tuolla naisella ei näytä olevan yhtään ylimääräistä, vain pieni vatsan kumpu, kun taas joku toinen tuntee itsensä valtavaksi valaaksi. Mielenkiintoisia ajatuksia liikkui varmasti paikalla olijoiden aivosopukoissa.

Ja taas sain huomata kuinka erilaisia raskaudet ovat. Paikalla oli ehkä noin kaksikymmentä odottavaa äitiä puolisoineen ja yhtä monta erilaista raskautta ja raskausmahaa.

synnytysvalmennus19

Toinen huomion arvoinen asia oli mielestäni myös se, että olimme heittämällä (kuitenkin vain silmämääräisesti) koko porukan nuorin pari. Helsingissä ensisynnyttäjien keski-ikä on melko korkea – tilastojen lisäksi sen kertoi tänään myös silmäni. 27 vuotiaana saa tuntea itsensä teinivanhemmaksi, hehe. Se vasta jotain on.

Mutta miksi lähdin kirjoittamaan tätä tekstiä? Siksi koska olin hieman epäillyt, kannattaako synnytysvalmennukseen osallistua. Nyt voi todeta, että kyllä kannatti. Enemmänkin juuri fiiliksen takia. Faktatiedot eivät niinkään olleet uusia, mutta terveydenhuollon ammattilaiset kyllä osaavat niin kutsutun ”pep talkin”.

Ammattilaiset ovat ammattilaisia siinäkin, että saavat tulevat äidit ja isät tuntemaan itsensä varmoiksi – vähintään ajattelemaan tulevaa synnytystä positiivisesti odottavin mielin, ilman pelkoa. Sanoilla ja ajatuksilla on väliä. Positiivisella ajattelulla sitäkin enemmän väliä.

”Kyllä te kaikki siitä selviätte erinomaisesti.” ”Naistenklinikalla, Kätilöopistolla ja Jorvissa teistä huolehditaan parhaalla mahdollisella tavalla.” ”Iloa loppuraskauteen!” ”Luotatte vain itseenne.”

synnytysvalmennus3

Parin tunnin jälkeen huoneen ilmapiiri oli selkeästi toinen – vapautunut ja iloinen. Kotiin lähti varmasti monta paria odottavaisin mielin. Se oli mukava huomata.

synnytysvalmennus6

Niin ja meillä pinnasängyn lisäksi vauvaa odottaa toinen pieni pesä. Se on aika ihana. <3

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hilla Stenlund
Olen Hilla Stenlund, hyvinvointi- ja lifestyle-bloggaaja, pienen tytön äiti, vaimo, intohimoinen liikkuja, ekonomi sekä sydämeltään positiivisuuteen taipuvainen. Parasta on tavallinen elämä, jossa itselleen tärkeät asiat kulkevat tasapainossa - siitä kirjoitan blogissani. Kiva kun löysit tänne! Yhteydenotot: hillasfi@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Kisaviikonloppuna tuli vedettyä lihaksiin pastaa, leipää, banaania ja muuta hyvää polttoainetta, joilla jalat rullasi. Tänään teki mieli jotain ihan muuta. Teinpä siis salaatin, jossa päällä lohta, halloumia sekä soijapapuja. Yksinkertaisen hyvää ja raikasta! 🥑🥗🥦😋 #hillasblog #eatyourgreens #greens #kesä #summer #summerfood #wellbeing #wellness #hyvinvointi #hyväolo #eathealthy #myday #salmon #avocado #soija #veggies #vegetables #kasvis #ruokapöytä #ruokakuva #ruoka #lunch

hillasblog

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: