Reseptit 30.8.2016
TEKSTI Hilla

Vadelmainen Brita-kakku

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Britakakku4

Britakakku10

Britakakku8

Britakakku6

Britakakku12

Brita-kakku kuuluu kesäkakkujen klassikoihin, mutta sopii mainiosti leivottavaksi myös näin kesän kääntyessä kohti syksyä. Täytettä voit muunnella mieltymysten ja sesongin mukaan.

Kesällä välissä toimii tuoreet mansikat, kun puolestaan syksyllä kakun täytteeseen voi käyttää hapokkaita omenoita, joita on pehmennetty ensin kasarissa tumman sokerin ja kanelin kanssa. Myös pehmennetyt persikat tai päärynät voisivat olla kokeilemisen arvoisia.

Tein tämän kuvissa olevan Brita-kakun Danielin synttärikakuksi. Väliin laitoin tällä kertaa hakkuuaukolta keräämiämme villivadelmia. Vadelmat olivat jo ehtineet käydä pakkasessa – tuoreina ne näyttäisivät kauniimmilta, mutta maku oli ainakin erinomainen. Välissä olevaa täytettä kevensin pehmeällä maustamattomalla rahkalla. Jos siis haluat kakusta hieman kevyemmän version, voit vaihtaa tuorejuuston rahkaan, jota maustat vaniljalla.

Tässä siis ohje suosikkikakkuun, toimii juhlissa, mutta myös viikonlopun herkkuna. Makoisia kahvitteluhetkiä!

Brita-kakku

8-10 annosta

Pohja:

125 g voita
1 dl ruokokidesokeria tai taloussokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Päälle:

2 valkuaista
1 ½  dl mansikkatomusokeria
50 g mantelilastuja, pähkinärouhetta tai Wienernougat crushia

Täyte:

250 g vaniljarahkaa tai Vanilja tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
150-200 g pakastemarjasekoitusta tai tuoreita marjoja
sokeria maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa

Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää vaahtoon keltuaiset vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen. Levitä taikina öljytylle leivinpaperille ohueksi levyksi uunipellille. Taikinamäärä tuntuu pieneltä, mutta riittää kyllä.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää mansikkatomusokeri vähitellen, koko ajan vatkaten. Levitä marenkiseos pohjan päälle ilmavaksi isolla lusikalla. Ripottele pinnalle mantelilastuja , pähkinärouhetta tai Wienernougat crushia. Paista pohjaa 175 asteessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes marenki on saanut pintaansa herkullisen ruskean värin. Anna pohjan jäähtyä paperilla, tee sillä välin täyte.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon rahka, marjat ja hieman sokeria, sekä vaniljasokeria. Leikkaa pohja kahteen tai neljään osaan ja täytä kerma-rahkaseoksella. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Makoisia leivontahetkiä!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hilla Stenlund
Hei! Olen Hilla Stenlund, hyvinvointi- ja lifestyle-bloggaaja, äiti, vaimo ja yrittäjä. Parasta on tavallinen elämä, jossa itselleen tärkeät asiat kulkevat tasapainossa. Tervetuloa viihtymään blogini parissa! Yhteydenotot: hillasfi@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Jo kolmas kuva näistä samoista tulppaaneista mun ig-feedissä. Mut camoon, nehän vaan paranee vanhetessaan, kuten viini, naiset ja nahkatakki näin muutaman luetellakseni. Vai kuinka? Seuraavaksi täällä pakataan reissukamat, ja huomenna siirrän työpisteen viikoksi napapiirin korkeudelle. Rollo, pian tullaan. 😊🙌 #tulips #myhome #hillasblog

hillasblog

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: