Reseptit 8.11.2016
TEKSTI Hilla

Kinuskikissan porkkanakakku

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

kinuskikissan-porkkanakakku2

Kinuskikissan porkkanakakku

Tässäpä tämä Kinuskikissan ohjeella tehty porkkanakakku nyt on. Viikonlopun aikana laitoin kuvia Instagrammin puolelle ja lupasin laittaa ohjetta blogiin, kun muutamat siitä kiinnostuivat. Kakku teki hyvin kauppansa vieraillemme viikonlopun aikana ja sai vähän kehujakin, joten uskallan kyllä suositella ohjetta. Tämä porkkanakakku poikkeaa hieman tavallisimmasta ohjeesta, sillä kivan lisän kakulle antaa appelsiinin raastettu kuori taikinassa sekä kuorrutteen tuorepuristettu appelsiinin mehu.

kinuskikissan-porkkanakakku3

Porkkanakakku sopii hyvin myös nyt pikkujouluaikaan leivottavaksi ja tarjottavaksi, sillä mausteina kakussa käytetään kanelia, kardemummaa ja vaniljasokeria. Kuorrutteena tässä porkkanakakussa on ihana valkosuklaa-tuorejuusto kreemi, joka ei ole kevyimmästä päästä, mutta siksipä niin taivaallisen hyvää. Taisin pari lusikallista maistaa jo leipoessa. 😉

Porkkanakakun ohje

kinuskikissan-porkkanakakku1

Taikina:

  • 4dl porkkanaraastetta
  • 2 appelsiinin kuoriraaste
  • 200 g voita tai margariinia
  • 3 dl fariinisokeria
  • 3 munaa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 rkl vaniljasokeria

Kuorrutus:

  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl appelsiininmehua mieluiten tuorepuristettua
  • 150 g valkosuklaata

Pinnalle koristeeksi:

  • Hasselpähkinärouhetta
  • tai joitain muita pähkinöitä, vaikka kokonaisinakin

Voitele ja korppujauhota vuoka. (halkaisija 24 cm)

Raasta porkkanat raasteeksi. Pese appelsiinit ja raasta niiden kuori.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita välillä mukaan jauhoja, jos vaahto muuttuu rakeiseksi eli koakuloituu. Lisää puolet jauhoista, välissä porkkana- ja appelsiiniraaste ja sen jälkeen loput jauhot. Kaada taikina vuokaan.

Paista pohjaa 200 asteessa 30  minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Kumoa ja anna jäähtyä.

Notkista tuorejuusto vatkaimessa ja lisää appelsiininmehu. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lisää sula suklaa tuorejuustoon ja vatkaa yhteen. Levitä kuorrute kakun päälle. Halutessasi voit antaa sen valua myös porkkanakakun reunoille.

Ripottele tai asettele pinnalle koristteeksi pähkinät tai pähkinärouhe.

kinuskikissan-porkkanakakku4

Vinkit:

  • Porkkanaan ei kannata suhtautua ennakkoluuloisesti makean kakun raaka-aineena. Kakku saa mehevyytensä ja kosteutensa juurikin porkkanasta.
  • Appelsiini saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta se antaa todellakin pikantin sävyn yleensä totuttuun porkkanakakkuun. Toki voit tehdä kakun tällä ohjeella ja jätät appelsiinit pois, jos ajatus tuntuu epäilyttävältä.
  • Appelsiinin mehun voi korvata myös purkillisella vauvojen hedelmäsosetta, esimerkiksi mangoa. Kuorrutteeseen tulee näin keltaista väriä ja erilaista makua.

Nautinnollisia kahvihetkiä mehevän kakun kanssa.

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

 

 

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hilla Stenlund
Olen Hilla Stenlund, hyvinvointi- ja lifestyle-bloggaaja, pienen tytön äiti, vaimo, intohimoinen liikkuja, ekonomi sekä sydämeltään positiivisuuteen taipuvainen. Parasta on tavallinen elämä, jossa itselleen tärkeät asiat kulkevat tasapainossa - siitä kirjoitan blogissani. Kiva kun löysit tänne! Yhteydenotot: hillasfi@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Kotitoimiston iltavuoro alkamassa, vihersmoothie, auringonlasku ja toivottavasti muutama aivonystyrä seurana. ✨🌿 #hillasblog #koti

hillasblog

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: