Hyvinvointi 8.1.2017
TEKSTI Hilla

Ulkoliikunta parhaimmillaan

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Olipa huikean hienoa huomata edellisen postauksen kommenteista, että siellä ruudun takana on niin paljon äitejä, hetki sitten synnyttäneitä tai pian äidiksi tulevia. Tsemppiä kaikille äideille ensinnäkin, olen todella mielissäni kun olette löytäneet blogini pariin. 🙂 Edelliseen tekstiini (vatsalihasten treenaamisesta synnytyksen jälkeen) tuli kivasti kommentteja, joista arvoin eilen voittajan.  Onni potkaisi sinua Tiitu, pääset mukaan Lupausstudion Äitikurssille, joka alkaa 9.1 verkkovalmennuksena. Ei muuta kuin treenaamisen iloa!

Muillekin äideille paljon tsemppiä vatsan palautumisen kanssa. Paljon on tosiaankin tehtävissä kotona, ilman painoja. Vaatii vain hieman aikaa, viitseliäisyyttä ja aloittamisen. Joka päivä riittää kun tekee edes pienen hetken muutamia liikkeitä, sekin on parempi kuin ei mitään. Pikkuhiljaa on sitten mukava huomata kun vatsa palautuu entisiin uomiin, jonka jälkeen on helpompi jatkaa täysipainoisempaa liikuntaa ja harjoittelua.

Ulkoilu

Me ollaan vietetty loppiaisviikonloppua venhempieni luona täällä Hollolassa ulkoillen, liikkuen ja näistä talvipäivistä nauttien. Toissapäivänä oli vielä päälle -20 astetta pakkasta, mutta eilen oli jo erinomainen ulkoilusää. Pakkanen laski ja yön aikana oli satanut uusi lumi. Eilen oli urheilujen osalta kahden lenkin päivä. En edes muista milloin viimeksi niin olisi ollutkaan, mutta vanhempien luona on vauvan hoitoapu käytettävä hyödyksi. 😉 Ja jotta en kuulosta superäidiltä kertoessani kahden treenin päivästä, niin tällaista ei useinkaan mun kohdalla tapahdu. Viime aikoina olen liikkunut keskimäärin 3-4 kertaa viikossa plus tietenkin vaunulenkit ulkoiluna. Eli isoista määristä tai juokuskilometreistä ei tosiaankaan puhuta, lähinnä nautiskelen tällä hetkellä urheilusta. Ja ehkäpä siksi juuri eilen menin illalla vielä hiihtämään, kun kerrankin oli sää, ladut ja vauvanhoito kunnossa. 🙂

Aamupäivällä isäni teki vauvan kanssa lenkin vaunuilla ja sillä aikaa me teimme metsässä polkulenkin äitini kanssa. Illalla vielä houkutti päästä hiihtoladuille kun säät kerran suosivat, joten käytiinkin tekemässä pieni saunalenkki Lahden mm-laduilla. Vanhempien luona on helppo urheilla, kun lapsen hoitamiseen saa niin hyvin jeesiä. Iltalenkin aikanakin vauva nukkui vaunuissa ja työntäjä tietenkin aina löytyy. <3

ulkoilu

Tänään olemme nukkuneet vähän myöhempään, söimme rauhassa aamupalan ja osa porukasta lähtikin jo aamupäivän lenkille hiihtämään. Me jäimme tällä kertaa vauvan kanssa kotiin, mutta hetki sitten kävin nukuttamassa hänet vaunuihin raikkaaseen ulkoilmaan. Täällä vanhempieni luona on niin kiva kun lapsen voi jättää ulos vaunuihin nukkumaan – Helsingissä kun se ei ole mahdollista. Tuntuu nimittäin, että meidän pikkuinen nukkuu parhaiten päiväuniaan juuri ulkona vaunuissa. Mutta niin varmaan nukkuisin itsekin, mikäs sen parempi paikka olisikaan nukkua kuin vaunukoppa ja lämpimät villavaatteet sekä untuvapussi.

Sellaisia kuulumisia täältä! Kohta alkaakin Tour de Skiin finaali, sen ajattelin katsoa telkkarista samalla venytellen jumisia lihaksiani. (viime aikoina venyttely on jäänyt todella vähälle, sen osalta lupaan skarpata!) Lounaan jälkeen menen vielä hiihtolenkille, ja illalla lähdemme takaisin kotiin Helsinkiin. Ihanaa sunnuntaita sinne jokaiselle, nautitaan tästä kauniista talvipäivästä! <3

ulkoilu

Onko siellä muita, joiden viikonloppu on mennyt ulkoillessa kun vihdoin saimme näin hyvät ilmat? 🙂

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

 

 

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (4)

Hei! Ja kiitos kommentista. 🙂 Voisin hyvin vaikka tehdäkin, jotain sellaista, joka onnistuu olkkarin lattialla ilman sen kummempia välineitä. Ja kyllä, olen juossut noin. Ekan kerran ihan minuutti kävellen, minuutti juosten vuorottelua. Silloin synnytyksestä oli kulunut 9 viikkoa. Jälkitarkastuksessa sain luvan gynekologilta, hän totesi että lihakset olivat palautuneet riittävän hyvin siinä vaiheessa. Pian synnytyksestä on jo 3 kuukautta, nyt pisin lenkkini on 6 kilometriä. Kirjoittelen tästäkin lisää blogissa. Mukavaa viikkoa sinulle! <3

1 vastaus

Kiitos! Innolla odotetaan huomista! 👍
Tämä päivä mennyt pulkkaillessa 2- ja 4-vuotiaiden kanssa vauvan nukkuessa 3,5h päiväunet vaunuissa mäen vieressä. Niin hieno ilma että ❄️

1 vastaus

Hienoa, siitä se lähtee, varmasti hyviä vinkkejä saat treenaamiseen. 🙂

1 vastaus

Hei, tekisitkö jonkun kotitreenin , joka soveltuu pari kk sitten synnyttäneille? Oletko uskaltanut jo juosta, vaikka synnytyksestäsi on niin vähän aikaa? Olen ymmärtänyt, että jos on vattikset palautunut ja muutenkin tottunut liikkuja, voi ehkä aikaisintaan noin 4kk-6kk synnytyksestä alkaa juost ettei tule kohdun laskeumaa tms lantionpohja ongelmia.

1 vastaus

Hei! Ja kiitos kommentista. 🙂 Voisin hyvin vaikka tehdäkin, jotain sellaista, joka onnistuu olkkarin lattialla ilman sen kummempia välineitä. Ja kyllä, olen juossut noin. Ekan kerran ihan minuutti kävellen, minuutti juosten vuorottelua. Silloin synnytyksestä oli kulunut 9 viikkoa. Jälkitarkastuksessa sain luvan gynekologilta, hän totesi että lihakset olivat palautuneet riittävän hyvin siinä vaiheessa. Pian synnytyksestä on jo 3 kuukautta, nyt pisin lenkkini on 6 kilometriä. Kirjoittelen tästäkin lisää blogissa. Mukavaa viikkoa sinulle! <3

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hilla Stenlund
Olen Hilla Stenlund, hyvinvointi- ja lifestyle-bloggaaja, pienen tytön äiti, vaimo, intohimoinen liikkuja, ekonomi sekä sydämeltään positiivisuuteen taipuvainen. Parasta on tavallinen elämä, jossa itselleen tärkeät asiat kulkevat tasapainossa - siitä kirjoitan blogissani. Kiva kun löysit tänne! Yhteydenotot: hillasfi@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Blogissa piiiitkästä aikaa rehellinen asupostaus. Kesämekkoa, korkokenkää ja kepeitä ajatuksia. 💃👠👛 #hillasblog #uusipostausblogissa

hillasblog

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: