Hyvinvointi 17.3.2017
TEKSTI Hilla

Hiihtokauden huipennus

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Se on taas perjantai. Tämä viikko oli meidän perheelle aika perusviikko, mutta ensi viikko onkin sitten erilainen. Daniel viettää vauvan syntymän jälkeen toista isyyslomaviikkoaan, joten meillä on mahdollisuus suunnata kotinurkkia kauemmaksi. Lähdemme koko perheen voimin alkuviikosta Iso-Syötteelle hiihtämään ja loppuviikosta ajamme Kainuun Vuokattiin, missä minä hiihdän Vuokatti Hiihdossa 30 kilometriä vapaalla.

Meillä etelässä lumitilanne on jo huononlainen, siksi onkin ihana päästä keräämään kevättalven viimeiset hiihtokilometrit pohjoisen suuntaan. Lahden MM-kisojen aikaan olimme vanhempieni luona Lahdessa, joten siellä tuli hiihdettyä, mutta Helsingissä en ole tehnyt ainuttakaan lenkkiä suksien kanssa. Ensi viikolla Iso-Syötteellä teen pitkiä rauhallisia nautiskelulenkkejä, perjantaina sitten yksi välipäivä ja lauantaina 30 kilometriä vapaalla Vuokatissa. Ajatuksena on mennä enemmänkin nauttimaan tapahtumasta, kuin hiihtää pipo tiukalla reittiä läpi.

Majoitumme Vuokatissa Urheiluopistolla, joten varmasti puuhaamme siellä muutakin kuin hiihdämme. Kävin eilen ostamassa itselleni ja vauvalle uimapuvut, josko vaikka kokeilisimme vauvauintia ensimmäistä kertaa tai menisimme Katinkullan kylpylään kylpemään. Myös Danielin vanhemmat ovat tulossa viettämään viikonloppua meidän kanssa Vuokattiin, joten vauvan hoitoon on luvassa vähän apuja.

Alkuviikolla teemme varmaan mieheni kanssa niin, että toinen meistä hiihtää lenkkinsä aamupäivällä ja toinen iltapäivällä. Lounasaikaan on vuoronvaihto. Sillä tavalla molemmat päästään hiihtolenkeille ja isyyslomalainen saa ihan omaa aikaa vauvan kanssa. 😉

Innolla odotan jo ensi viikon reissua. Saa nähdä, miten vauva jaksaa pitkät matkat autossa, mutta viihdykettä mukaan ja riittävän monta stoppia matkalla, niin eiköhän sekin siitä.

Aurinkoista viikonloppua!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (4)

Kyllä, olen hiihtosuunnitustakin harrastanut. Huippu laji, kaikessa erikoisuudessaan. 😀

Massahiihtokisoissa ei tarvitse olla hiihtotaustaa, riittää jos tykkää kuntoilusta ja itsensä likoon laittamisesta. Eli sinne vaan, jos tuntuu siltä että haluaisi haastaa itseään myös sillä tavalla tai tulla vain nauttimaan massahiihtotapahtuman tunnelmasta. 🙂 30 km on varmasti vielä ihan ok matka, mutta 60 km monen vuoden tauon jälkeen ei olekaan ihan niin helppo juttu. Suosittelen aloittamaan eka vähän lyhemmillä lenkeillä, vaikkapa sillä 30 kilsalla.

1 vastaus

Mekin ollaan menossa ensi viikolla Iso-Syötteelle, tosin vasta viikonlopuksi! Kiva tosiaan päästä viimeset kerrat hiihtelemään. Hiihtäminen onkin tällä hetkellä ainut ”rankempi” laji, mikä tuntuu mahan kanssa hyvältä. Kivaa vaihtelua päästä välillä hikoilemaan kunnolla eikä aina vaan kävellä samoja lenkkejä 🙂 Meillä ois vielä kotonakin lunta mutta jotenkin vesisade ja +5 astetta ei houkuta ladulle… 😀

Mari/ http://kanssakulkijatkulkee.blogspot.fi/

1 vastaus

Oi, kiva. Täällä on ihanaa ja paljon lunta. Kivoja latuja ja säät on suosineet. Eli hyvään paikkaan olette tulossa. 🙂 Nää ladut sopii myös mahan kasvattajille, sillä täällä on myös tasaisia latuja. Me lähdetään perjantaina jo Vuokattiin, mutta hiihdot jatkuu sielläkin. 🙂

1 vastaus

Eksyin lukemaan vanhempia tekstejäsi, ja olet ilmeisesti hiihtosuunnistusta harrastanut? Siinä on kyllä kunnioitusta herättävä laji 😀 Ja noiden muiden hiihtoaiheisten postauksiesi myötä alkaa hiihto taas kyllä kiinnostamaan (okei Lahden MM-kisoillakin oli osansa). Onko noissa hiihtokisoissa kaikilla joku kilpahiihtotausta? Et onko tollasen 30-60km hiihtämisen saavuttaminen ihan mahdotonta tavikselle joka on viimeksi hiihtänyt noin kahdeksan vuotta sitten? EI varmaan ihan yhdessä talvessa taida onnistua, mutta olisi kyllä hienoa osallistua joskus tollaseen hiihtokilpailuun.

1 vastaus

Kyllä, olen hiihtosuunnitustakin harrastanut. Huippu laji, kaikessa erikoisuudessaan. 😀

Massahiihtokisoissa ei tarvitse olla hiihtotaustaa, riittää jos tykkää kuntoilusta ja itsensä likoon laittamisesta. Eli sinne vaan, jos tuntuu siltä että haluaisi haastaa itseään myös sillä tavalla tai tulla vain nauttimaan massahiihtotapahtuman tunnelmasta. 🙂 30 km on varmasti vielä ihan ok matka, mutta 60 km monen vuoden tauon jälkeen ei olekaan ihan niin helppo juttu. Suosittelen aloittamaan eka vähän lyhemmillä lenkeillä, vaikkapa sillä 30 kilsalla.

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hilla Stenlund
Olen Hilla Stenlund, hyvinvointi- ja lifestyle-bloggaaja, pienen tytön äiti, vaimo, intohimoinen liikkuja, ekonomi sekä sydämeltään positiivisuuteen taipuvainen. Parasta on tavallinen elämä, jossa itselleen tärkeät asiat kulkevat tasapainossa - siitä kirjoitan blogissani. Kiva kun löysit tänne! Yhteydenotot: hillasfi@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Iltapalaksi kivien heittelyä. 💙 #life

hillasblog

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: