Luonto 25.6.2017
TEKSTI Hilla

Juhannus Lapissa

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Meidän pikku perhe.

Kohti Riisitunturin huippua.

Vietimme juhannuksen ystävien seurassa mökillä, Posiolla Lapin maisemissa. Saavuimme ystäviemme mökille torstaina ja tänään sunnuntaina olemme suuntaamassa takaisin kohti etelää. Takana kolme rauhallista päivää ilman tietokoneita, töitä tai muutakaan sen suurempaa puuhaa. En muista olenko viettänyt yhtään juhannusta kaupungissa, en ehkä. Lähes aina olemme olleet mökkeilemässä, tällä kertaa Lapissa.

Juhannusaattona heräilimme harmaisiin pilviin ja seitsemän asteen lämpötilaan. Ei varsinainen bikinisää, mutta meillä olikin ajatuksena tehdä päivävaelluksia Lapissa, joten sellaiseen oikein sopiva keli. Onneksi olin pakannut mukaan villakerraston, talvirukkaset ja pipon. Puimme lämpimät vaatteet päälle, pakkasimme reput täyteen eväitä ja ajoimme juhannusaattona Riisitunturin kansallispuistoon. Teimme Riisitunturilla muutaman tunnin vaelluksen ja nautimme kauniista maisemista. Siinä on jotain todella rauhoittavaa kun tunturin laella näkee silmänkantamattomiin.

Ystävien kanssa vaeltaminen on mukavaa, koska kävellessä ehtii hyvin jutelle ja vauhti on kuitenkin kaikille sopivaa. Daniel kantoi rinkassa Pikkuässää, joten hänellä oli varmaan noin 15 kilon extrapaino mukanaan. Kovakuntoiselle miehelle oikein sopiva lisäpaino vaellukselle. 😉

Kesäkuinen varustus, kevyt untuvatakki ja talvirukkaset. Lämpötila +7 ja tunturin tuuli.

Juhannuspäivän vietimme Korouoman suojelualueella. Korouoma on noin 30 kilometriä pitkä luode-kaakkosuuntainen rotkolaakso Posion ja Ranuan kuntien rajalla. Se on osa satoja miljoonia vuosia vanhaa kallioperän ruhjevyöhykettä, joka kulkee Rovaniemeltä Kemijokilaaksoa seuraten Korouoman kautta Kuusamoon.

Korouoman laakso muodostaa ympäröivän maaston alapuolelle kuluneen rotkolaakson. Automme oli siis parkissa rotkon reunalla ja vaellus alkoi alamäellä laskeutumalla uomaan. Edellisenä päivänä tunturille noustessa vaellus alkoi ylämäellä, siinä mielessä hieman erilainen luontokohde Lapissa. Ei tarvitse Suomea kauemmaksi lähteä, kun löytää luonnosta todella erikoisia paikkoja. Korouoman seinämät ovat jyrkkiä ja paikoin pystysuoria, useita kymmeniä metrejä korkeita kalliojyrkänteitä. Jyrkänteiltä laskevat alas pienet purot, jotka talvisin jäätyvät jääputouksiksi ja säilyvät sulamatta myöhäiseen kevääseen. Vieläkin, näin kesäkuun lopussa, rotkon pohjalla oli nähtävissä lumi- ja jääkasoja.

Kamerani on täynnä hienoja kuvia Korolta, mutta tähän blogipostaukseen sain vain Riisitunturin kuvia, koska kirjoittelen tätä tekstiä parhaillaan auton takapenkillä.

Kauniita näkymiä reitin varrella. Peilityyni tunturilampi.

Mökillä lämmitimme saunan joka ilta, pelasimme yömyöhään hauskaa lautapeliä, juttelimme, heitimme yhden mölkkyerän pihanurmella, katselimme Pikkuässän touhuja ja laitoimme ruokaa. Alkeellisemmissa mökkioloissa ei tule katsottua televisiota ja muutenkin päivät kuluvat puuhastellessa kun tiskit on tiskattava ja sauna lämmitettävä. Mökkeily tekee siinä mielessä todella hyvää nykyihmiselle.

Jos joskus olin miettinyt, että voiko pienen vauvan kanssa tehdä asioita kuten ennen, niin nyt voin todeta: kyllä voi. Pitää ottaa vähän enemmän asioita huomioon, pakata enemmän tavaraa mukaan, lähteminen on ehkä vähän hitaampaa, mutta moni asia onnistuu, jos niin haluaa. Neljän tunnin vaellus tunturissa, juhannuslounas laavulla ja telttayö Jukolassa ovat osoittautuneet mahdollisiksi viimeisen viikon aikana. En sano että ihan helpolla olemme päässeet, mutta mukavaa on ollut.

Yllä olevassa kuvassa olimme pysähtyneet päiväkahveille ja Pikkuässä nukkui kantorepussa sikeästi päiväuniaan. Raikkaassa ilmassa sitä itsekin nukkuu parhaiten, miksei siis hänkin.

Nyt auton nokka osoittaa kohti Pietarsaarta, siellä pysähdymme isovanhempien luokse pariksi yöksi ja jatkamme tiistaina takaisin kotiin Helsinkiin. Danielin kesäloma alkaa kunnolla vasta heinäkuun lopussa, joten meidän kesälomasuunnitelmat ovat siinä mielessä vielä auki. Katsotaan mitä keksimme. Tämä parin päivän juhannuslomakin tuntui jo niin lomalta.

Ihanaa sunnuntaita kaikille ja toivottavasti teilläkin on ollut rentouttava ja mukava juhannus omien puuhien parissa. <3

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Hilla Stenlund
Olen Hilla Stenlund, hyvinvointi- ja lifestyle-bloggaaja, pienen tytön äiti, vaimo, intohimoinen liikkuja, ekonomi sekä sydämeltään positiivisuuteen taipuvainen. Parasta on tavallinen elämä, jossa itselleen tärkeät asiat kulkevat tasapainossa - siitä kirjoitan blogissani. Kiva kun löysit tänne! Yhteydenotot: hillasfi@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Tällä viikolla pääsemme helpolla kun puolet viikon ruuistamme on miettinyt valmiiksi joku toinen. Hetki sitten ovikello soi ja lähetti toi @sannanruokakassi'n tämän viikon murkinat kotiinkuljetuksella. Tilasimme vegekassin, sillä kun tofut, hummukset, yrtit ja reseptit saapuvat ovelle, pääsee itse helpolla ja tutustuu samalla uusiin vegeruokiin. Meidän perheen ruokapöydästä löytyy tällä viikolla pizzaa vuohenjuustolla, pappardellea hummuksella sekä pohjoisafrikkalaista tofu- ja yrtticouscousta.🍕🥘🥗🥦 Nam! Reseptivihkonen tuli ruokakassin mukana, joten tekemistä vaille valmis. Seuraavaksi sitten essu ja kaulin heilumaan, niin meidän jengiltä pysyy nälkä loitolla tämän viikon. Koodilla HILLAS10 saat 10 euron alennuksen ruokakassin tilauksesta kesäkuun loppuun saakka. Sannan Ruokakassin sivuilla on useampi kassivaihtoehto sen mukaan, millaista ruokaa haluat syödä. (huom. koodi toimii uusille asiakkaille, ei olemassa oleville) Ruokakassit toimitetaan kotioville aina maanantaisin, joten tämä toden totta helpottaa viikon ruokarumbaa. Herkullista kesää kotikeittiöihin! 😉☀️💛 #SannanRuokakassi @sannanruokakassi #kaupallinenyhteistyö #hillasblog #ruokapöytä #ruokalista #perheelämä

hillasblog

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: