Koti ja sisustus 30.1.2018
TEKSTI Hilla

Olohuoneen keskipiste

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

* Kaupallinen yhteistyö HT Collection

Meidän olohuone alkaa valmistua ja kodista tulee päivä päivältä kodikkaampi. Muutto ja remppa ovat olleet muutaman kuukauden projekti, mutta parhaillaan asiat alkavat löytää omille paikoilleen.

Sisustaminen on taas kivaa. Viimeinen vuosi vanhassa kodissa oli sisustamisen suhteen aika hiljaista. Kun tiesin muuttavamme uuteen kotiin lähiaikoina, en enää halunnut panostaa tai miettiä kodin yksityiskohtia sen tarkemmin. Täällä uudessa kodissa sisustusintoni on noussut taas ihan uusiin lukemiin. Vanha pynttääjä nostaa päätään puskasta. On mukavaa hakea inspiraatiota kuvista ja blogeista miettien, voisiko tämä toimia meillä.

Olohuoneen remontti alkoi kellertävän tiilitakan pakkeloinnilla ja maalauksella. Takka on olohuoneessa iso elementti ja vei entisellä olomuodollaan kaiken huomion. Halusin tehdä takasta mahdollisimman yksinkertaisen, joten pakkeloimme sen sileäksi ja maalasimme valkoiseksi. Nyt takka on osa olohuonetta ja sopii kokonaisuuteen paremmin. Kaikki seinät maalasimme puhtaiksi valkoisella maalilla, myös puunväriset kattolistat saivat valkoisen värin. Nyt matkan varrella olen alkanut miettiä, josko maalaisimme olohuoneesta ainakin yhden seinän (ellei enemmänkin) jollain lämpimällä harmaalla tai vaalean ruskealla. Siten kokonaisuuteen tulisi enemmän pehmeyttä. Mutta katsotaan, pääasia on ollut saada pintaremontilla koti kivaksi ja myöhemmin voimme sitten hioa yksityiskohtia paremmiksi. Seinän maalaaminen on nopea juttu, joten se onnistuu myöhemminkin.

Pintarempan jälkeen pääsin sitten sisustamaan ja sillä tiellä ollaan edelleen.

Entisessä kodissa meillä oli ihana HT Collectionin harmaa Donna-kulmasohva noin pari vuotta. Asunnon ostaja halusi ostaa sohvan asunnon mukana, joten sohva jäi kaupan mukana vanhaan osoitteeseen. Pidin sohvasta niin paljon, että halusin uuden samanlaisen, vähän vain isomman.

Vanhassa kodissa neliöitä oli 54 ja tässä uudessa asunnossamme 101 neliötä. Olohuoneen koko kasvoi, joten oikeastaan se oli vain hyvä, että vanha sohva jäi vanhaan kotiin ja saimme tilata uuden sohvan uusien mittojen mukaan. Ja kyllä, tämä uusi HT Collection beige Donna-kulmasohva on ainakin riittävän iso. Ihanan iso!

Meillä oli viikonloppuna vieraita ja jossain vaiheessa istuimme kaikki sohvalla. Mahduimme oikein hyvin. Sohvassa on irroitettavat kangaspäälliset, joten sohva kestää siinä mielessä hyvin perhe-elämää. Jos sohvalle joskus kaatuisi jotain, niin päälliset vain irti ja pesuun. Entisen sohvamme kangas oli vieläpä sellainen, että pesin päällisiä ihan meidän omassa pesukoneessa. Tämän uuden sohvan kankaan veisin varmemmin pesulaan pestäväksi. Mutta joka tapauksessa, pesu onnistuu helposti.

Nämä HT Collectionin sohvat tehdään Suomessa – tarkemmin sanottuna Hollolassa, kotikonnuillani. Kaikki huonekalut valmistetaan tilauksesta käsityönä. HT-Collection perustettiin vuonna 1959. Silloinen nimi oli Huonekalutuote ja ensimmäinen tehdas sijaitsi Lahden Anttilanmäellä. Yrityksen perusti Ensio Karjalainen. Perheyritys on kulkenut isältä pojalle ja tällä hetkellä toimitusjohtajana toimii Markku Karjalainen ja myynnistä vastaa hänen poikansa Riku Karjalainen, jonka kanssa olen käynyt samat koulut Lahdessa Salpausselän yläasteella ja lukiossa. Nykyään HT Collection edustaa selkeälinjaista, skandinaavista designia. Sellaista, josta minä pidän.

Meidän Donna-kulmasohva on rakennettu kahdesta osasta. Sohva on siitä kiva, että sen saa juuri haluamansa kokoisena yhdistelemällä erilaisia ja erikokoisia moduuleja. Heidän verkkosivuiltaan voi tarkemmin tutkia mittoja, malleja, kuoseja ja sohvakokonaisuuksia. Tämän sohvan saisi halutessaan myös vuodesohvana, mikä on aika kiva juttu. Sohvassa on puurunko ja jaloiksi voi valita haluamansa korkuiset jalat puusta tai metallista eri värivaihtoehdoilla.

Sohva on meidän olohuoneen keskipiste. Vietämme sohvalla paljon aikaa ja iltaisin makoilemme siinä pitkän päivän jälkeen isona kasana koko perhe. Sohva on meidän kodin laiskanlinna, siinä on ihana laiskotella, ottaa nokoset, lukea kirjaa tai kirjoittaa vaikka nyt tätä blogitekstiä valmiiksi.

Muutamat Insta Storyn puolella kyselivätkin jo ykstyiskohtia sohvasta, jätä kommentti jos vielä jokin asia mietityttää tai kiinnostaa. Vastaan mielelläni ja kerron meidän kokemuksia näistä sohvista. Myös HT Collectionin Markku, Riku, Tuija ja Tuula kertovat ilomielin lisää näistä huonekaluista ja osaavat kertoa vielä tarkempia yksityiskohtia, jos sellaiset kiinnostavat. 🙂

Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (10)

Tämä on ostettu Rondo sisustusliikkeestä, mutta sitä ei enää ole. Ja maton merkkiä en edes tiedä. Sorry, maton osalta ei ole paljon nyt vinkkejä annettavissa. 🙂

1 vastaus

Mä oonkin ihaillut tätä sohvaa sun kuvissa ja IG storyssä. Mun mielestä todella tyylikäs ja kaunis sohva 🙂

1 vastaus

Mukava kuulla Eve, meillä tämä on jo toinen HT:n sohva. 🙂

1 vastaus

On kyllä hieno sohva! Saako udella mitä noin iso sohva maksaa?

1 vastaus

Moi Maria, 2000-4500 euron välillä sohvissa liikutaan. Suomalainen käsityö kuitenkin maksaa enemmän kuin liukuhihnalla tuotettu. 🙂 Mutta pienempi sohva toki edullisempi.

1 vastaus

Miten näiden yhteistyölahjojen verot hoidetaan? Teet kaiketi työtä vastiketta vastaan.

1 vastaus

Oikein sievää, olisin itse valinnut erilaisen, ainakin erivärisen maton… Nyt ne on yhtä ja samaa sohvan kanssa.

1 vastaus

Kyllä, voisi toki olla erivärinen. Kaikkea vaan eri ole varaa hankkia kerralla, koti muotoutuu tässä matkan varrella. 🙂

1 vastaus

Onko tuo matto mistä peräisin? Meillä kohta puoli vuotta muutosta ja olohuone vieläkin ilman mattoa, kun ei ole löytynyt sopivaa.. Tuo matto olisi jo ainakin lähellä sellaista mitä etsin. 🙂

1 vastaus

Tämä on ostettu Rondo sisustusliikkeestä, mutta sitä ei enää ole. Ja maton merkkiä en edes tiedä. Sorry, maton osalta ei ole paljon nyt vinkkejä annettavissa. 🙂

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hilla Stenlund
Olen Hilla Stenlund, hyvinvointi- ja lifestyle-bloggaaja, pienen tytön äiti, vaimo, intohimoinen liikkuja, ekonomi sekä sydämeltään positiivisuuteen taipuvainen. Parasta on tavallinen elämä, jossa itselleen tärkeät asiat kulkevat tasapainossa - siitä kirjoitan blogissani. Kiva kun löysit tänne! Yhteydenotot: hillasfi@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Lapsimessut kahlattu läpi, osittain työn merkeissä bloggaajana. Kaikkea ihanaa, keväistä ja raikasta siellä oli, ostokset pysyivät silti maltillisina. Jotain kivaa tarttui mukaan, muun muassa @breden_suomi kesäpäähineitä.🌸Tämä oli kaunein kuva, jonka siellä messumelskeessä sain otettua. Ja jos ihan rehellinen olen, mä en ole paras messuihminen. Tykkään shoppailla, hypistellä ja katsella kaikessa rauhassa. Jonottaminen ja tungos eivät ole mun juttu. 🙈😅 Nyt kotiin ja viikonloppupuuhia jatkamaan. 🤗 Flower poweria sun päivään! 😘

#weekend #hillasblog #viikonloppu #lapsimessut #metime #flowers #lauantai #flowerbouquet #bredensuomi

hillasblog

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: