Juoksu 14.2.2018
TEKSTI Hilla

Järjestin itselleni testijuoksun, mitä se kertoi?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Halusin selvittää oman juoksukuntoni tällä hetkellä. Eihän siinä sitten muu auttanut kuin tehdä päätös itsensä kanssa, sitoa nauhat lenkkareista ja suunnata illan hämärään testijuoksuun.

Järjestin itselleni eilen illalla oman testijuoksun. En edes kertonut miehelleni, olin mukamas lähdössä ihan tavalliselle iltalenkille. Itselleni olin kuitenkin luvannut, että juoksen 10 kilometriä niin reippaasti kuin tällä kunnolla jaksan.

Veikkasin, että noutaja olisi tullut viiden kilometrin jälkeen. Toinen veikkaus oli se, että aloitan liian kovaa. Kumpikaan ei toteutunut. Osasin aloittaa maltillisesti viiden minuutin kilometrivauhdilla, jolloin loppuajaksi tähtäsin 50 minuuttiin. Pahalta alkoi tuntua 8 kilometrin kohdalla. Viimeiset kaksi kilometriä pohdin yksikseni kävelytien vartta juostessa: onko tässä taas mitään järkeä sekä tämä on maailman parasta! 😀

Oletin, että vauhti hidastuisi loppua kohden, ja loppuajaksi tulisi vaikkapa 53 minuuttia, mutta jotenkin sinnittelin. Heitin puolen välin jälkeen pipon pois päästä ja käsineetkin rutistin takin taskuun. Hiki virtasi ja pohkeissa alkoi tuntua. Olin pukenut päälleni aivan liikaa, sillä en enää muistanut parin vuoden takaa kuinka kuuma testijuoksussa tulee kun painelee vauhtikestävyyttä 50 minuuttia.

10 kilometrin kohdalla kello pysähtyi aikaan 49 min ja 30 sek. Sen enempää en tuota vauhtia olisi jaksanut. Päiväkahvilla nautittu laskiaispulla oli syöty!

Miksi halusin selvittää juoksukuntoni? Siksi, että rehellisyyden nimissä tiedän kuntoni nyt sekä voidakseni paremmin suunnitella,  millaisia lenkkejä minun kannattaisi tehdä kevään aikana.

Toukokuussa 19.5. juoksen puolimaratonin ja sitä ennen aion hieman viilata juoksuharjoitteluani. Miten? Sen kerron seuraavassa postauksessa, joka liittyy juoksuun. 😊

Mitä eilinen juoksu kertoi? Peruskunto on hyvä, vauhtikestävyyttä sekä juoksussa tarvittavaa lihaskuntoa voisi kehittää.

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (2)

Heippa Taija ja pahoittelut, että vastaaminen on kestänyt. Tämä uuteen blogiin siirtyminen on vähän tuonut mutkia matkaan. 🙂 Mutta kiitos vinkistä, voisin vaikka pari kertaa kuussa jakaa ajatuksiani puolimaratontreeniin liittyen! 🙂

1 vastaus

Hei, olisi kiva kuulla kuinka paljon juokset tai teet muita harjoitteita viikon aikana. Itsekin tykkään juosta ja tähtäimessä on tuo hcr😊 kiitokset mukavasta blogista, sitä on aina kiva lukea.

1 vastaus

Heippa Taija ja pahoittelut, että vastaaminen on kestänyt. Tämä uuteen blogiin siirtyminen on vähän tuonut mutkia matkaan. 🙂 Mutta kiitos vinkistä, voisin vaikka pari kertaa kuussa jakaa ajatuksiani puolimaratontreeniin liittyen! 🙂

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hilla Stenlund
Olen Hilla Stenlund, hyvinvointi- ja lifestyle-bloggaaja, pienen tytön äiti, vaimo, intohimoinen liikkuja, ekonomi sekä sydämeltään positiivisuuteen taipuvainen. Parasta on tavallinen elämä, jossa itselleen tärkeät asiat kulkevat tasapainossa - siitä kirjoitan blogissani. Kiva kun löysit tänne! Yhteydenotot: hillasfi@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Tänä juhannuksena saunan on täyttänyt huumaava omenan tuoksu.🍏 Raikas, kevyt ja kesäinen tuoksu. Toin juhannussaunaan mukanani ihanan valikoiman ihoystävällisiä Dermosil kesäuutuuksia, joilla on peseytynyt koko perhe taaperosta isovanhempiin asti. Uusi postaus blogissa meidän juhannussaunasta. 🍏☘️🌸 Koodilla hillasblog saat Dermosilin verkkokaupasta tilaamillesi tuotteille ilmaisen toimituksen 15.7.2018 asti.  #hillasblog #ihoystävällisempi #dermosil #kaupallinenyhteistyö #juhannus #summer #ihonhoito @dermosil.fi @monochrome.fi

hillasblog

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: