Hiihto 24.2.2018
TEKSTI Hilla

Finlandia-hiihdon kannustusjoukoissa

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Me tultiin eilen illalla mun vanhempien luokse Hollolaan. Viikonlopun ohjelmassa meillä on lauantaina sekä sunnuntaina Finlandia-hiihto. Tänään oli mun vuoro olla Finlandia-hiihdon kannustusjoukoissa ladun varressa. 🙂

Mun isä on monena vuotena ilmoittautunut molemmille päiville, lauantaina perinteisen 50 kilometrille ja sunnuntain vapaan 50 kilometrille. Joka vuosi on kuitenkin tehty niin, että minä olen saanut hiihtää isäni puolesta sen sunnuntain viiskymppiä. Olen tainnut tähän mennessä hiihtää neljänä vuonna tuon 50 kilometriä ja muutamana vuonna sitä aikaisemmin puolikkaan matkan. Finlandia-hiihdosta on tullut mukava hiihtoperinne helmikuulle.

Tänä vuonna mun isälle riittää hiihtoloman hiihtokilometrit, joten mieheni Danielkin sai numeron rintaansa ja pääsi tänään aamulla lähtöviivalle. Eilen illalla ne voiteli täällä suksia, aamulla katsottiin Iivo Niskasen Olympia-hiihtoa telkasta, puhuttiin hiihdosta ja sitten lähdettiin hiihtämään. Kunnon hiihtopäivä siis!

Olin tänään mun äidin kanssa ladun varressa kannustusjoukoissa. Pakkasta oli rapiat 18 astetta, hengitys höyrysi, varpaita vähän kipristeli villasukista huolimatta, aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja nuotion savunhaju tarttui vaatteisiin. Ladut olivat pakkasyön jälkeen uskomattoman hienossa kunnossa, leveä latubaana tuhansille Finlandia-hiihdon hiihtäjille.

Oltiin 40 kilometrin kohdassa kannustamassa ja huutamassa tsemppiä viimeiselle kympille. Danielin loppusija oli hienosti 114 ja meidän ystävä Fredric Portin ylitti maaliviivan sijalla 24. Ei siis kannustus mennyt ollenkaan hukkaan. 🙂

Huomenna on sitten mun vuoro sivakoida ja iloita Iivo Niskasen kultahiihdon jälkeen kestävyysurheilun nautinnosta. Kohta lähden tekemään kevyen verkkahiihdon hiihtäen ja sitten vain jalat illaksi kohti kattoa.

Huomenna taktiikkana on lähteä maltilla hiihtämään. Puolen välin jälkeen voin sitten kiristää vauhtia, jos jotain kiristettävissä on. Joinain vuosina olen innostuksissani lähtenyt alussa liian kovaa ja lopussa on meinannut tulla noutaja liian aikaisin. Katsotaan, josko kokemus olisi opettanut tällä kertaa jotain. Hiihtoraportointia voi seurata mun Instagramin kautta huomenna @hillasblog.

Ja jos haluat Facebookissa saada mun blogitekstit päivittymään feediisi, niin otahan seurantaan minut myös Facebookissa @hillasblog.

-Hilla

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hilla Stenlund
Olen Hilla Stenlund, hyvinvointi- ja lifestyle-bloggaaja, pienen tytön äiti, vaimo, intohimoinen liikkuja, ekonomi sekä sydämeltään positiivisuuteen taipuvainen. Parasta on tavallinen elämä, jossa itselleen tärkeät asiat kulkevat tasapainossa - siitä kirjoitan blogissani. Kiva kun löysit tänne! Yhteydenotot: hillasfi@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Heräsin aamulla kukonlaulun🐓 aikaan, mikä mahdollisti Hesarin lukemisen kaikessa rauhassa. Artikkeli ja psykologi Satu Kasken haastattelu menestyjien ja onnistujien ominaisuuksista herätti aamusella ajatuksia, joista syntyi juttu blogiin.

Tärkeä näkökulma artikkelissa oli se, että jokaisen onnistumisen taakse mahtuu enemmän epäonnistumisia kuin onnistumisia ja lisäksi valtavasti sinnikästä työtä. Ikäviäkin asioita tapahtuu, mutta silloin punnitaan, miten niihin suhtautuu. ☀️ Omilta urheilijavuosiltani olen saanut paljon, erityisesti korvien väliin sijoittuvia asioita, mielen voimaa. Yksi suurimmista on häviön ja tappion kestäminen, sekä toisaalta vastoinkäymisistä oppiminen, joista on syntynyt halu tehdä ensi kerralla vielä paremmin. Urheilusta kilpailuhenkisyys on minun kohdallani sitten muuttanut muotoaan eri elämän osa-alueille. Minussa kytee kyllä sellainen sisupussi, joka saa vain enemmän tuulta alleen epäonnistumisista.

Toisaalta olen vuosien aikana oppinut myös Done is better than perfect -mentaliteettia. Silläkin selviää monesta notkelmasta! 🌸🙏 #lisääblogissa #uusipostausblogissa #hillasblog #ajatuksia #mentaltraining #hyvinvointi #wellness #wellbeing #mentalhealth #healtcoach #onnistuminen #menestys

hillasblog

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: