Yleinen 10.3.2018
TEKSTI Hilla

Sisarukset ovat kultaa

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Toinen siskoistani, Vilma, oli meillä tällä viikolla kylässä kolme päivää ja kaksi yötä. Nuo päivät hujahtivat nopeasti ohi ja vasta jälkeenpäin mietin, että ei minusta edes tuntunut, että joku ”vieras” olisi ollut meillä.

Yleensä kun kutsuu ystäviä, kavereita tai tuttavia kylään täytyy myös hieman miettiä tarjoilua ja ohjelmaa, ainakin olla vieraalle läsnä lähes kaiken aikaa. Tätä on vaikea selittää, mutta sisarusten kanssa on ihan eri juttu. Siskoni tuli Rovaniemeltä tänne Etelä-Suomeen viettämään hiihtolomaansa, sanoi muutama päivä ennen saapumistaan, että voisi olla kolme päivää. Sanoin, että sehän sopii.

Meillä ei ollut noille kolmelle päivälle mitään kummallisia suunnitelmia, mutta silti teimme kaikkea mukavaa ja vain olimme. Juttelimme kuulumisia, kummitäti sai viettää aikaa Pikkuässän kanssa, laitoimme ruokaa, kävimme kaupassa, sain hoitaa töitäni sillä aikaa kun siskoni ulkoili lapsen kanssa, olimme yhdessä, kävimme elokuvissa ja välillä olimme vain hiljaa omissa oloissamme. Sekin on täysin fine.

Minusta ei missään vaiheessa tuntunut, että kylässä olisi ollut ns. vieras. Vieraana oli perheenjäsen, jonka suhteen ei tarvinnut missään määrin laittaa paikkoja tai miettiä tarjoiluja, normaalia enempää.

Sisarussuhteet ovat jotain ihan muuta kuin ystävyys- tai kaverisuhteet. Varmasti sisarussuhteitakin on erilaisia, mutta näin minä asian koen.

Sisarussuhteet ovat syviä – joku ihminen vierelläsi tuntee sinut aikalailla kokonaan ja on kasvanut kanssasi samassa ympäristössä ja jakanut samat asiat lapsena ja nuorena kanssasi.

Tiedän, että sisarukset pitävät aina ehdoitta puoliani ja haluavat minulle hyvää. Sanovat aidon mielipiteensä, jos kysyn neuvoa. Ovat vierellä henkisesti, vaikka välillä välimatkat ovat pitkiä tai emme näkisikään usein.

Minulla on yksi isoveli ja kaksi pikkusiskoa. Olen saanut kasvaa sisarusten kanssa. Sisarukset ovat mulle kultaa.

Vilma-siskon kanssa olen asunut yhden vuoden yhdessä Munkkiniemessä, eikä siitäkään ole kuin muutama vuosi aikaa. Daniel opiskeli silloin vielä Turussa ja minä muutin töiden takia Helsinkiin. Onneksi ei tarvinnut asua silloin yksin vaan sain jakaa kodin siskon kanssa. Sekin oli aika ainutlaatuinen vuosi, niin hyvässä kuin pahassakin. (meillä ei esimerkiksi ollut tiskikonetta ja joskus niistä tiskivuoroista kinasteltiin :D)

Minusta on myös tosi ihanaa, että sisarukseni saavat olla oman lapseni elämässä mukana. Viikon aikana sain katsella, miten hyviä kavereita heistäkin on tullut ja Pikkuässä nauttii sisarusteni seurasta.

Sellainen siskoviikko täällä takanapäin. 🙂

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hilla Stenlund
Olen Hilla Stenlund, hyvinvointi- ja lifestyle-bloggaaja, pienen tytön äiti, vaimo, intohimoinen liikkuja, ekonomi sekä sydämeltään positiivisuuteen taipuvainen. Parasta on tavallinen elämä, jossa itselleen tärkeät asiat kulkevat tasapainossa - siitä kirjoitan blogissani. Kiva kun löysit tänne! Yhteydenotot: hillasfi@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Heräsin aamulla kukonlaulun🐓 aikaan, mikä mahdollisti Hesarin lukemisen kaikessa rauhassa. Artikkeli ja psykologi Satu Kasken haastattelu menestyjien ja onnistujien ominaisuuksista herätti aamusella ajatuksia, joista syntyi juttu blogiin.

Tärkeä näkökulma artikkelissa oli se, että jokaisen onnistumisen taakse mahtuu enemmän epäonnistumisia kuin onnistumisia ja lisäksi valtavasti sinnikästä työtä. Ikäviäkin asioita tapahtuu, mutta silloin punnitaan, miten niihin suhtautuu. ☀️ Omilta urheilijavuosiltani olen saanut paljon, erityisesti korvien väliin sijoittuvia asioita, mielen voimaa. Yksi suurimmista on häviön ja tappion kestäminen, sekä toisaalta vastoinkäymisistä oppiminen, joista on syntynyt halu tehdä ensi kerralla vielä paremmin. Urheilusta kilpailuhenkisyys on minun kohdallani sitten muuttanut muotoaan eri elämän osa-alueille. Minussa kytee kyllä sellainen sisupussi, joka saa vain enemmän tuulta alleen epäonnistumisista.

Toisaalta olen vuosien aikana oppinut myös Done is better than perfect -mentaliteettia. Silläkin selviää monesta notkelmasta! 🌸🙏 #lisääblogissa #uusipostausblogissa #hillasblog #ajatuksia #mentaltraining #hyvinvointi #wellness #wellbeing #mentalhealth #healtcoach #onnistuminen #menestys

hillasblog

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: