ihan mamina - Banneri

Kaksi viikkoa sairaalasta kotiuduttua mies oli lähtenyt mökille illaksi ja me käytiin vauvan kanssa nukkumaan. Heräsin klo 23 illalla ja tarkistin, että vauva nukkuu mun vieressä ja hänellä on kaikki hyvin. Käännyin sängyssä toiselle puolelle ja aloin etsimään peittojen alta toista vauvaa – en löytänyt. Nousin sängystä unisena ja etsin ympäri asuntoa, katsoin sitterin, vaunut ja sohvan – en löytänyt toista vauvaa mistään. Hätääntyneenä ja hemmetin vihaisena olin jo soittamassa miehelle, että mihin hittoon hän on laittanut meidän toisen vauvan. Kunnes tajusin, että eihän meillä ole kun yksi vauva ja hän nukkuu tyytyväisenä sängyssä.

Toinen erikoinen sattumus oli pari päivää kotiutumisen jälkeen. Menin aamulla vessaan ja pöntöllä istuessa mun reisille alkoi tippua vettä. Katselin vessan kattoa ja mietin jo, että onkohan naapurilla vesivahinko. Aikani tutkittua en löytänyt vuotokohtaa katosta ja siinä samassa tajusin, että ei mun reisille valu vettä, vaan maitoa.. mun tisseistä.. Oli outo tunne, kun nukkumaan mennessä oli normaali olo ja aamulla peilistä katsoi Pamela Andersson tupla D:n tisseissä.

Samaan hengenvetoon voisin myös kertoa muutamat ihanat kakkatarinat ja sen, kuinka kaupan kassajonossa vauva pieraisee vaunuissa niin kovaa että ihmiset mulkoilevat mua syyttävästi. Eihän vauvasta voi lähteä noin kovaäänistä pierua. Huomaan myös usein, että mun vaatteet on kuolassa ja maidossa (ja joskus kakassa). Silti äitiysloma on ollut tähän asti elämäni parasta aikaa. Saan aamuisin istua nojatuolissa tunti kausia juomassa aamukahvia ja murustamassa siemennäkkäriä vauvan päälle samalla kun imetän. Saan tehdä monen tunnin vaunulenkkejä ja kuunnella äänikirjoja samalla kun vauva nukkuu tyytyväisenä. Saan hyvän tekosyyn istua tv:n ääressä katsomassa Täydellisiä naisia, sillä imetys vie uskomattoman paljon aikaa. Ja mikä parasta saan haistella ihanaa pientä poikaa niin paljon kun haluan. Vauvakupla!

𝐼𝒽𝒶𝓃 𝓂𝒶𝓂𝒾𝓃𝒶 – 𝒩𝒾𝒾𝓃𝒶

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Niina Mantere

Niina Mantere

Blogin takaa löytyy Niina, 24-vuotias opiskelija, kahden pienen pojan äiti ja yhden miehen avovaimo.

Äitiydestä on tehty tänä päivänä suuri kilpailu ja etenkin nuorten äitien kohtaama kritiikki on kovaa. Siksi mä olen päättänyt paljastaa oman epätäydellisyyteni ja antaa vertaistukea muille täydellisen epätäydellisille äideille, jotka kamppailevat samojen asioiden parissa. Täällä puhutaan äitien kehonkuvasta, opiskelusta vauva kainalossa ja vanhemmuuden haasteista ja parhaista hetkistä. Ainiin ja onhan meillä tulossa häätkin kesällä 2023, jännää!

Ihana saada sut mukaan!

Ota yhteyttä
ihanmamina@gmail.com

Arkisto

X