Herkullinen kesäkurpitsavuoka mozzarellalla


Tämä uskomattoman herkullinen kesäkurpitsavuoka on mun isän käsialaa. Meidän suvussa miehet on ollut vahvimmillaan keittiössä, ja iskä onkin ihan huippu ruoanlaittaja. Parhaita on tällaiset ”vahinkoruoat” missä on alunperin ollut tarkoitus tehdä jotain muuta, mutta syntyykin todellinen herkku. Tämän ruoan ainekset löytyy helpoiten Lidlistä, mutta varmasti ruoan voi toteuttaa minkä tahansa ruokakaupan valikoimalla. Rohkeasti vain kokeilemaan erilaisia aineksia! Itse olen tehnyt kyseisen vuoan myös paprikalla ja munakoisolla. Erilaisia kasviksia voi myös yhdistellä pellille, jolloin löytyy jokaiselle perheenjäsenelle sopiva makuyhdistelmä. Kasvisversion saat korvaamalla broilerin jauhelihan esimerkiksi soijarouheella.

Tarvitset

  • Broilerin jauhelihaa 700g
  • 3 keskikokoista kesäkurpitsaa
  • Hot & spicy Salsa kastike (esim. Lidlin Kania merkki)
  • Spaghetti bolognese valmismaustepussi
  • Juustoraaste 400g
  • Mozzarella

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja pilko kesäkurpitsa n. 1cm paksuisiksi lohkoiksi. Levitä kesäkurpitsat tasaisesti paperilla vuoratulle pellille ja ripottele pieni määrä suolaa päälle. Paista broilerin jauheliha pannulla, lisää 3dl vettä ja spaghetti bolognese maustepussin sisältö. Sekoita kunnes kastike on tasaista. Lisää vettä tarvittaessa, mutta älä tee kastikkeesta liian löysää. Kaada kastikkeen sekaan salsakastiketta oman maun mukaan. Itse maistelen kastiketta valmistusvaiheessa ja lisään salsaa reilusti, kunnes se maistuu erinomaiselle. Levitä valmis kastike kesäkurpitsojen päälle tasaisesti. Lopuksi viimeistele juustoraasteella ja mozzarella lohkoilla ja laita pelti uuniin. Anna olla uunissa kunnes juusto on sulanut kunnolla ja kesäkurpitsat pehmeitä (voit kokeilla haarukalla).

Kommentoi meneekö resepti teidän perheessä testiin!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä