Jouluisilla mausteilla paahdetut kikherneet

Teksti

Kikherne on ehdottomasti lemppari palkokasvini, hyvä proteiininlähde, arkihimojeni kohde ja ravinteikas herkku. Tämä hernettä muistuttava palkokasvi on falafelien ja hummuksen perusraaka-aine ja taipuu moneen. Näissä pikku palleroissa on koostumusta tahnoihin, keittoihin, patoihin, kastikkeisiin ja miltei mihin tahansa ruokalajiin.

Minulle kikherne on raaka-aine, jota käytän pinaatin lisäksi miltei joka päivä. Kikherneitä saa tölkissä jolloin ne voi käyttää heti ja kikherneliemen voi ottaa talteen leivontaa varten. Liemi sitoo kananmunan tavoin. Vaihtoehtoisesti kuivattuja kikherneitä voi liottaa ja keittää itse. Kikherneitä voi paistaa, tehdä uunissa, lisätä salaatteihin, keiton päälle tai napostella sellaisenaan.

Jyllannin suomineidon keittiössä: Jouluiset paahdetut kikherneet

Tarvitset:

  1. Tölkki kikherneitä
  2. Korianteria
  3. Chiliä
  4. Jeeraa
  5. Garam masala
  6. Kaneli
  7. Curry
  8. Valkosipulipippuri
  9. Mustapippuri
  10. Öljyä

Kokkailu:

  1. Lämmitä pannu ja lisää jeera. Paahda kunnes tuoksu valtaa keittiön.
  2. Lisää tilkka öljyä ja muut mausteet. Sekoita.
  3. Lisää liotetut kikherneet ja kuullota pannulla
  4. Levitä kikherneet tasaisesti uunipellille
  5. Paista 200 asteessa n.25 minuuttia

Paahda jeera kuumalla pannulla. Liikuttele siemeniä kevyesti ja varo polttamasta niitä. Lisää muut mausteet öljyn kanssa.

Lisää kikherneet pannulle mausteiden joukkoon. Kuullota kunnes mausteet ovat sekoittuneet kikherneisiin kunnolla.

Levitä kikherneet tasaisesti uuninpellille. Paista keskilämmöllä 200 asteessa n.25 minuuttia.

Kikherneistä tulee upean rapeita. 

Tarjoiluehdotus: salaattitortilloja ja kvinoariisiä

Tarvitset:

  1. Basmatiriisiä
  2. Valkoista kvinoaa
  3. Sitruunaa
  4. Tuoretta korianteria
  5. Kurkumaa
  6. Cosmopolitan salaatinlehtiä
  7. Mango chutneytä
  8. Suolaa
  9. Kastikkeita tai muita härpäkkeitä, joita haluat laittaa tortillaan

Kokkaus:

  1. Anna basmatiriisin seistä kylmässä vedessä 25 minuuttia, huuhtele vesi ja lisää uusi keitinvesi. Lisää keitinveteen kasvisliemikuutio ja ruoklusikallinen kurkumaa.
  2. Nosta basmati kuumalle hellalle, lisää 2 dl kvinoaa ja laita kansi päälle. Kiehauta 5 minuuttia, huuhtele vesi pois ja anna turvota kannen alla 15 minuuttia.
  3. Lisää basmatiriisiin hieman öljyä, ripaus sitruunaa ja sekoita niin että riisi irtoaa toisistaan. Leikkaa korianteri silpuksi ja sekoita riisiin.

Kosmopolitan salaatti on kuppimainen ja todella rapea. Kevyempi mutta  herkullinen vaihtoehto tortillaksi.

Kvinoaa ja kurkumalla maustettua kauniin keltaista basmatiriisiä. Pilko riisin joukkoon tuoretta korianteria ja purista hieman sitruunaa. Lisää kikherneitä ja nauti mango chutneyn kanssa.

Riisiä voi laittaa salaattitortillan sisään. Päällä kikherneitä ja mango chutneytä.

Kun teet ruokaa lapsille, jätä chilit pois ja käyttäkää mango chutneyn sijasta vaikka maustamatonta jogurttia ja ketsuppia!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä