Tortillat

Jostain syystä olisi tehnyt mieli kirjoittaa tuohon otsikkoon Tortilla ilta. Mutta ihan päivällä näitä eilen meillä syötiin, ja ruokajuomanakin oli Solin tilalla maitoa ja vettä.
Pitkästä aikaa siis tortilloja, tacomaustetulla jauhelihalla, salsalla, Guacamolella, ranskankermalla, juustoraasteella… Ja vihannespuolelta oli tomaattia, friseesalaattia, maissia ja jalapenoja. Hmm. siinä taisi tulla kaikki. Aika perussetti mitä meillä yleensä näihin laitetaan.

Tortillalätyt tein samalla ohjeella kuin aikaisemminkin, eli niihin tuli: 
2dl durumvehnäjauhoja
3dl maissijauhoja
0,5dl öljyä
2dl vettä
Kaikki sekoitetaan keskenään, ja taikinasta pyöritetään 10 palloa. Pallot kääritään kelmuun, etteivät kuivetu. Yksi kerrallaan kaulitaan lätyiksi ja paistetaan kuumalla kuivalla pannulla molemmin puolin niin, että niihin ilmestyy ruskeita pilkkuja.
Kuulostaa helpolta, ja sitä se onkin. Paitsi! Näitä on tosi vaikea kaulia ilman, että A) tarttuvat alustaan kiinni, ja B) etteivät hajoa.
Jauhoa saa laittaa alle ja päälle tosi reippaasti, ja siltikin meinaa palaa hermot…
Joten onko jollain hyviä niksejä, tai kenties parempaa ohjetta?
Tai tietääkö joku mistä saa ostaa semmoisia ”tortillaprässejä” (vai onko sillä vempeleellä jokin muu nimi?), jolla lätyt vaan painetaan muotoon, ja kaulimiselta vältytään?
Hyviä näistä jokatapauksessa tulee, vaikka vähän hermoja kysyvätkin…
(Aluperäinen ohje täältä)

Guacamolen tein tällä kertaa kuvassa näkyvällä ohjeella (alkuperäinen täältä)
Avokadon hedelmäliha hienonnetaan haarukalla, ja sekaan lisätään hienonnettu punasipuli, chili ja korianteri. Mukaan vielä ranskankerma, sekä suola ja pippuri, sekoitataan ja valmista tuli!
Tosi helppo tehdä, ja hakkaa mennen tullen ne kaupan guacamolet joissa ei välttämättä ole avokadoa (joka on koko guacamolen idea..) ollenkaan!
Jälkkäriksi vielä uunituoretta omenapiirakkaa vaniljajätskillä, ja lauantaiähky oli taattu…
Omenat oli muuten pakkasesta. En tiedä onko yleisesti tapana pakastaa omenoita..? Mutta itse tein syksyllä omenoista lohkoja jotka pakastin, kun en mitään hilloakaan viitsinyt alkaa keittämään.
Ja ihan näppärä niitä on ollut pitkin talvea sulatella leipomuksiin ja muuhun 🙂

Kommentit

8 kommenttia
Avatar

Kiva että näistä oli hyötyä 🙂

Avatar

Tortillat kutne tacotkin ovat niin herkkuruokaa. Meilläkin herkuteltiin tacoilla viime viikolla 🙂

Avatar

Tacot maistuu myös 🙂

Avatar

Oi nam, tortillat on niin hyviä! 🙂

Avatar

Niimpä, nam 🙂

Avatar

Moikka!

Mahdatkohan lukea enää vanhempien kirjoitusten kommentteja…tuli vaan mieleen,että miten onnistut käyttämään noita pakastettuja omppulohkoja ilman,että piirakasta tulee vetinen? Sama juttu pakastemarjojen kanssa…mulla ainaki tullu vettä tulviva löllö piirakka.:(

Avatar

Onhan ne omppulohkot aika löllöjä jo sulatettuna, mutta laitan aina piirakkaan omppujen tai marjojen päälle seoksen jossa on purkki maitorahkaa tai kermaviiliä, yksi kananmuna ja pikkuisen vaniljasokeria. Auttaisiko se seos siinä päällä sitten, ettei tule löllöä vaikutelmaa 🙂
Joissain ohjeissahan on esim. mustikkapiirakkaan, että muskikoiden päälle tulee perunajauhoja sitomaan kosteutta, mutta itse en ole sitäkään laittanut kun teen sen seoksen siihen päälle 🙂

Avatar

Nämä reseptit lähtivät talteen.
Kiitos!
terkuin Mira

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä