Mantelinen raparperirahkapiirakka

Viikonloppuna leipaisin taas vaihteeksi
 raparperipiirakkaa 😀
TÀllÀ kertaa teki mieli taas vÀhÀn erilaista, nÀitÀ raparperipiirakoita kun on tullut ihan jokunen tÀssÀ alkukesÀstÀ pyörÀytettyÀ.
TÀstÀ tuli vÀhÀn semmoinen raparperipiirakka meets toskakakku
Pohja: 
(en laittanut ylös mÀÀriĂ€, pohjaa tuli vĂ€hĂ€n sovellettua eri ohjeista, mutta meni suurinpiirtein nĂ€in
)

1,5dl vehnÀjauhoja
1dl mantelijauhoja
1dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1dl sulaa rasvaa
1 kananmuna
vajaa desi kermaa

Sekoita kuivat aineet keskenÀÀn, lisÀÀ muna, rasva ja kerma, sekoita. 
Painele voidellun piirakkavuuan pohjalle. 

TĂ€yte:

Raparperia, olisiko ollut 5 vartta
Purkki maustamatonta rahkaa
1dl sokeria
1 kananmuna

Sekoita rahka, sokeri ja muna. Kaada piirakkapohjan pÀÀlle. 
Pilko kuorittu raparperi, laita rahkan pÀÀlle.

Laita nyt piirakka uuniin 200 asteeseen, ja ala tekemÀÀn pÀÀllistÀ.

PÀÀlle:
(TÀtÀ olisi voinut tehdÀ tuplamÀÀrÀn, ehkÀ ensi kerralla teenkin!)

2dl mantelilastuja
100g voita
1dl sokeria
2rkl kermaa
2rkl vehnÀjauhoja

Laita kaikki ainekset kattilaan, sekoita ja anna kiehahtaa. Ota nyt piirakka pois uunista ja laita seos piirakan pÀÀlle. Koko homma takaisin uuniin kunnes kuorrutus on saanut vÀriÀ ja piirakka on kypsÀ.

Piirakka on yhteensĂ€ n. 30 min 200 asteisessa uunissa. 

Maukasta pĂ€ivĂ€njatkoa! 😉

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

TykkÀÀn niin monesta astiasarjasta, ettĂ€ muutamaa tulee kerĂ€ttyĂ€ 🙂 iloista juhannusta sinullekin! 🙂

Avatar

KyllĂ€ tuli nyt vesi kielelle. Sulla on muuten tuota ihanaa Pentikin astiasarjaa 🙂 Iloista juhannusta!

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *

Lue seuraavaksi

YhteistyössÀ