Ilola

Meillä oli Veikon kanssa melkoisen touhun täyteinen juhannuspäivä, ensimmäisenä retkikohteena oli eläinten katselu Ilolassa.

Ilola on maatilamatkailupaikka, jossa pääsee katsomaan maatilan eläimiä, ja on sielä kahvio, ravintola ja majoitustakin. Juhliakin sielä voi järjestää, ja harrastaa ratsastusta.
Me käytiin nyt ihan vain niitä eläimiä katsomassa. Lampaita ja pupuja sai syöttääkin, ja kovasti olisi taaperon mieli tehnytkin, mutta tällä kertaa jänskätti sen verran ettei ihan uskaltanut 😉
Vaikka Ilola on niin kätevästi vain muutaman kilsan päässä meidän kotoa, niin ei olla käyty sielä kuin kerran aikaisemmin, viime kesänä. Jotenkin paikka on ehkä vähän, noh… resuinen. Katseltiin jo viime kesänä, että taitaa olla jo parhaat päivänsä nähnyt tuo paikka. Ainakin moneen muuhun vastaavaan paikkaan verrattuna vähän paikat repsottaa 😉

Kun eläimet oli kierrelty ja katseltu, jäätiin vielä hetkeksi leikkimään alueen leikkipaikkaan.
Pikkuhiljaa alkoi aamupäivän pilvinen ja sadetta enteilevä sää muuttua aurinkoiseksi ja helteiseksi, ja ajattelin että lähdettäisiin välillä kotiin vaihtamaan kesäisempää vaatetta, vähän välipalaa haukkaamaan ja koiria lenkittämään.
 Jos omaan silmään tuola oli vähän paikat ränsistyneet, niin taaperolle oli kyllä elämys taattu, eikä toinen olisi malttanut lähteä pois ollenkaan. Semmoisia itkupotkuraivareita ei ole meillä ennen nähty, kun yritin saada pikkumiestä autoon istumaan! 😀
Toki on ennenkin protestoitu leikkipuistoista kotiinlähtöä, mutta yleensä harmitus on unohtunut kun ollaan porteista ulos astuttu. Tää nyt meinasi ottaa vähän kovemmalle tällä kertaa 😉 Vai tekeeköhän se uhma tuhma nyt vain tuloaan… Ou nou! 😀

Semmoinen pikkuretki lähistölle juhannuspäivänä. Kotiin lähdettiin väsyneen ja kiukkuisen pikkumiehen kanssa, auto täynnä kärpäsiä! 😀
Pojalle tuli onneksi parempi mieli jo alkumatkasta, ja viimeistään harmitus unohtui myöhemmin päivällä uimarannalla 😉
Onko teillä ollut kiva juhannus?

Kommentit

6 kommenttia
Avatar

Juu lähiseudulla 🙂

Avatar

Oi, miten ihana paikka!

Meillä nuo harmistukset kivasta paikasta lähtiessä ottavat koville välillä vieläkin. Meillä varoitellaan lähtemisestä hyvissä ajoin ja lähtöhetkellä otan vain jämäkästi kädestä kiinni ja sitten mennään 😀 Monesti tuntuu, että kivat jutut menevät ihan pilalle, kun aina pitää olla jämäkkä ja lapsi huutaa. Kyllä se kai siitä, sitten joskus!

Avatar

Mä oon kans yrittänyt hyvissä ajoin varoitella, ja on sovittu, että vaikka pari kertaa saa vielä laskea liukumäestä, sitten mennään kotiin. Ehkä nyt en tarpeeksi ennakoinut, tai sitten vaan oli niin kiva paikka 🙂 Ja joo, eiköhän se joskus helpota 😀

Avatar

Lapsille kaiken maailman kotieläinpihat on kyl kivoja, ja toki aikuisillekin. 🙂 Ilola kyl kieltämättä kaipaisi vähän päivitystä, vaikka onneksi lapset ei niin huomaa, jos paikat vähän repsottaakin. 😉

Avatar

Juu taitaa lasten huomio kiinnittyä vain siihen oleelliseen, niihin eläimiin ja leikkivempaimiin 🙂

Avatar

Oi, asuttekin aivan Kärjeniemen lähettyvillä. Minun serkkuni asuvat siellä 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä