Pieni kerholainen

Pienen pojan kerhoura on nyt onnistuneesi strartattu!
Ja todellakin onnistuneesti, sillä kaikki on sujunut tosi hyvin.
Ensimmäisenä kerhoaamuna lapsi juoksi iloisesti tutustumiskäynniltä tuttuun leikkipaikkaan, kävi pyydettäessä huikkaamaan äitille nopeat heipat, ja jatkoi taas leikkien pariin.
Äiti silmäkulmaansa pyyhkien jätti pikkuisensa ekaa kertaa vieraaseen paikkaan hoitoon, ja kiiruhti kotiin multitaskaamaan reiluksi pariksi tunniksi.
Ensimmäinen kerta kerhossa sujui hoitotätien mukaan oikein hyvin. Veikko oli ollut reipas, mitä nyt muutaman kerran oli meinannut karata ovesta, mutta siitäkin oltiin päästy ovi lukitsemalla… 😉
Tädit kuitenkin varoittelivat, että toisena aamuna kaikki ei välttämättä kuitenkaan suju yhtä hyvin. Tavallisesti ensimmäinen kerta menee hyvin, mutta seuraavalla kerralla osataan jo odottaa, että äiti lähteekin pois, ja lähdön hetki voi olla itkuinen.
Seuraavana aamuna vähän jänskätti, miten meidän käy, mutta kotiovelta reppu kädessä iloisesti autoon juoksentelu enteili kuitenkin vain hyvää.
Niin hyvillä mielin, ja innoissaan Veikko taas kerhoon meni, että hyvä kun ehti heipat kerhon ovella sanoa, kun oli jo kiire leikkimään… 😀
Toinenkin kerhokerta oli sujunut oikein hyvin, hakiessa kerhotäti tiedusteli, ollaanko me kenties käyty muskarissa, kun Veikko oli niin hyvin osannut mennä jotain musiikkileikkiä kerhossa 😉
Joo, ollaanhan me, toinen muskarivuosi käynnistyi juuri! 😀
Innoissaan kerhossa mentyjä leikkejä on kotona muisteltu, ja esitetty miten niitä on leikitty 🙂 Yhteistä puhekieltä kun meillä ei vielä juurikaan ole, niin elekielellä on mentävä tässäkin asiassa 🙂
Kerhorepuksi muuten ajattelin, että tuo meillä jo valmiina ollut Skip Hopin valjasreppu käy hyvin, siitä kun saa sen talutushihnan irroitettua. Mutta se onkin vähän pieni! Sinne mahtuu juuri ja juuri eväät, mutta vaihtovaatteetkin olisi hyvä olla mukana. Tietty tossutkin voisi pakata omaan reppuun, vaikka kulkevathan ne äitin laukussakin.
Vaikka kerhoa onkin vain kahtena päivänä viikossa, reilu pari tuntia kerrallaan, on tämä tosi iso muutos meille molemmille!
Veikko ei ole ollut ikinä ennen vieraalla hoidossa, eikä oikeastaan suuremmin tutuillakaan. Vain kolmisen kertaa muutaman tunnin mummilla, tässä kahden vuoden aikana.
Itse sen sijaan olen tehnyt töitä Veikon nukkuessa, ja sitä mukaan kun päikkäreitä on nukuttu vähemmän, on oma työpäiväni siirtynyt aina myöhempään ja myöhempään iltaan ja yöhön. Niinpä olenkin innoissani tästä mahdollisuudesta tehdä parina päivänä viikossa töitä Veikon kerhoaikaan, jos vaikka niinä päivinä illat jäisivät ihan muulle kuin työn teolle! 🙂
Käydäänkö teillä kerhossa? Yksin tai yhdessä?

Kommentit

12 kommenttia
Avatar

On kyllä kiva lapselle päästä leikkimään muiden lasten kanssa, kun kotona ei ole sisarusta leikkikaverina! 🙂

Avatar

Ihana kerholainen! Uskon, että on iso juttu saada olla edes joskus kotona itsekseen! Me mieheni kanssa sovittiin viime viikolla että saan pari iltaa viikossa vaan olla hyvällä omatunnolla, sillä aikaa kun Minea ulkoilee isin kanssa. Tämä keksittiin, kun tajuttiin, että oon koko 1,5v aikana ollu kotona tasan 2kertaa ilman Mineaa jaloissa pyörimässä :)!

Avatar

Tuo onkin kiva systeemi, että saa pari omaa iltaa 🙂 Ainakin itsellä se vauvavuosi meni jossain huumassa, eikä sitä omaa aikaa niin kaivannutkaan, mutta sittemmin ne omat hetket ovat kyllä tulleet tärkeiksi :))

Avatar

Kiva kuulla, että teillä on kerhoilu alkanut tosi hyvin! Helpottaa varmasti arkea kun saa hieman enemmän aikaa tehtäville asioille 🙂

Avatar

Oon kyllä tosi iloinen, että kerhoilu lähti niin hyvin alkuun! Muuten oltaisiin siirretty aloitusta eteenpäin, ikääkin kun on vasta se pari vuotta :))

Avatar

Mukava juttu että kerho alkoi hyvin ja siellä on reipas kerholainen ♡

Avatar

On kyllä tosi kiva! Niin hyvillä mielin voi toisen kerhoon jättää, kun sinne iloisesti juostaan :))

Avatar

Kiva kuulla, että pikkunen viihtyy ja on reipas =) me ollan alotettu avoinpäiväkoti, joten käydään siellä yhdessä =)

Avatar

Tääläkin järjestetään kerran viikossa kerho jonne voitaisiin mennä yhdessä, mutta ei oikein vielä olla ehditty. Kuulostaa kyllä kivalta sekin, varmaan joku kerta lähdetään katsomaan millaista sielä on :))

Avatar

Onpas siellä reipas kerholainen, ihanaa varmasti äidille :)! Meillä ei L saanut taaperokerhopaikkaa ja olemmekin käyneet sitten vaan kolmisin perhekerhossa. Mutta tuntuu kyllä, että sekin riittää tällä erää ja eipähän tarvitse sitten olla niin kovin kuskaamassa, hih :).

Avatar

Mekin saatiin vipa kerhopaikka, vähän myöhässä kun sitä hain! Me ei olla vielä koskaan käyty perhekerhossa, mutta täytyy kyllä mennä joku kerta käymään, kun täälä uudella asuinpaikalla semmoistakin järkätään 🙂

Avatar

Mahtava kuulla , ja kiva varmasti saada vähän muiden lasten kontakteja ymm… Ihanaa!1

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä