Ensimmäinen

-Sponsoroitu, yhteistyössä Libero- En ole ikinä ollut mikään hamsteri luonteeltani. Surutta olen kierrättänyt tavaroita eteenpäin, ja lapsuuden aikaiset ystäväkirjat, kirjeet ja muut muistot on vuosia sitten heitetty roskikseen. Joskus tavaroista on tullut luovuttua ehkä liiankin herkästi, ja jälkikäteen on sitten harmiteltu näiden asioiden perään.
Mutta mitä tälle piirteelle tapahtui lapsen synnyttyä!

Pari kuukautta sitten muuttoa tehdessä tuli jälleen kerran karsittua tavaroita pois aika rankallakin kädellä, muutto onkin varsin pätevä syy tehdä kunnon inventaario kaappien kätköihin ja karsia kaikki turha pois. Vanhan kodin kylpyhuoneen kaapista löytyi avattu paketti pikkuisia Liberoita. Niin pienen pieniä vaippoja, ettei niitä ole raskinut hävittää niiden aikanaan jäätyä pieniksi. Siis vaippoja! 😀
Siinä missä ehkä käyttökelpoistakin tavaraa lensi mappi ööhön, tämä avattu vaippapaketti pakattiin huolella muuttokuormaan…
Miten paljon tuota säilytettävää tavaraa kertyykään pienelle ihmiselle. Eihän sitä voi luopua ensimmäisestä bodysta, tai kastejuhlassa käytetyistä ensimmäisistä juhlakengistä. Entäs ensimmäinen helistin, ensimmäiset isomummon neulomat villavaatteet, ensimmäinen unilelu… Unilelu on muuten edelleen käytössä, mutta nuo muut löytyvät nyt muistojen laatikosta. Ja se laatikko on iso! 
Niin paljon rakkaita tavaroita, rakkaita muistoja. Minun ensimmäiseltä lapseltani, joka teki minusta ensimmäistä kertaa äidin.
Muistojen laatikkoa täydennetään varmasti vielä monta kertaa, tällä kertaa lisään sinne muutaman pikkuisen vaipan, ja maltan luopua jo lopusta paketista. Ehkä.

Pienen pieniä koon yksi Libero-vaippoja ostettiin aikanaan vauvaa odottamaan, ihan vaan varuulta, vaikka eihän ne varmaan edes mahtuisi. Mutta jos vauva olisikin tosi pieni! Ja olihan se, pikkuriikkisille vaipoille tuli käyttöä, ja niitä ostettiin lisää paketti jos toinenkin. Pian koko vaihtui isompaan, taas isompaan, jossain vaiheessa housuvaipat alkoivat vaikuttaa teippivaippoja käytännöllisemmiltä, ja kokoa taas vaihdettiin suurempaan.
Tällä hetkellä kaapista löytyy vitoskoon Liberoita. Pottaharjoittelusta meillä ei oteta paineita, vaikka potalla lapsi on käynytkin jo vuoden ikäisestä lähtien. Isompi hätä on lähes pottaharjoittelun alusta saakka tullut pottaan, samaan osoitteeseen päätyy usein pienempikin hätä, mutta monesti se lirahtaa vielä vaippaankin. Mikään kiire ei kuitenkaan ole vaipoista päästä, sillä sekin tapahtuu varmasti aikanaan.

Alla olevalla videolla kerrotaan, miten monta kertaa suunnilleen vaihdat vaipan lapsellesi, ja miten näistä vaipanvaihtohetkistä voit tehdä pisteitä keräämällä myös hauskoja satutuokioita.

!function(a,b,c){var d=a.getElementsByTagName(b)[0];a.getElementById(c)||(a=a.createElement(b),a.id=c,a.src=(”https:”==document.location.protocol?”http://player-services.goviral-content.com”.replace(/^http:/,”https:”):”http://player-services.goviral-content.com”)+”/embed-code/index/find?placementVersionId=5876989413823888061525918″,d.parentNode.insertBefore(a,d))}(document,”script”,”gv_script_5876989413823888061525918″);

Liberon sivuilta löydät myös sovelluksen mobiililaitteeseen, jolla voit seurata lapsesi kehitystä sikiövaiheesta aina nelivuotiaaksi asti, sekä arkistoida tärkeimmät hetket aikajanalle.

Onko teillä säilötty talteen niitä ensimmäisiä asioita?

Kommentit

18 kommenttia
Avatar

No nuo pikkuiset menee kyllä ihan nukenvaipoistakin, niin pieniä ne on! 😀

Avatar

Meillä on säilötty millä on jotakin tunnearvoa äitiyspakkauksen laatikkoon, nyt tarvis uudet 🙂 Vaippoja en ole kyllä hoksannut laittaa, ja nyt rupes harmittamaan kun heitin molempien ne vihreät liberolaukut joilla ei ollu tarvetta, mutta laatikkoon olis voinu söilöä. 🙂

Avatar

Meilläkin äitiyspakkauksen laatikko on se, mihin noita muistoja on talletettu :)) Se on sopivan iso, vaikkakin sekin alkaa olla jo kovin täynnä 🙂

Avatar

Meilllä on jemmassa kanssa vaikka mitä: Sairaalan pieni ranneke, eka tutti, juuri noita Liberon pieniä vaippoja, vaatteita, leluja..

Avatar

Mäkin oon säilyttänyt sen sairaalan pikkuisen rannekkeen! Ja omani myös :))

Avatar

Tuo on kyllä jo aika kovaa hamstrausta, jos vaipatkit jemmaa muistojen laatikkoon :D. Ihana postaus, nuo muistot on kyllä ihania <3.

Avatar

Mä en oo tosiaankaan ikinä ollut mikään keräilijä, ja nyt on pikkuisia vaippojakin jemmattu! 😀 Mutta kyllä ne muistot on vaan ihania, ja jos niitä tulee vaipoistakin, niin silloin ne on säilytettävä :))

Avatar

Uskon että itsellä käy ihan samoin, kaikki ensimmäiset olisi säästettävä todellakin 🙂 voin niin uskoa tunteen 🙂

Avatar

Niitä ensimmäisiä asioita on niin uskomattoman paljon, eikä niistä tosiaan malta luopua! :))

Avatar

Olen nähnyt tuon Liberon mainoksen aiemminkin, enkä haluaisi olla ilonpilaaja, mutta minut se sai lähinnä miettimään, että jos vaippa vaihdetaan noin 4500 kertaa yhden lapsen aikana, millaiset määrät energiaa ja vesivaroja niiden valmistamiseen käytetään, tai millainen jätevuori niistä kertyykään kaatopaikoille. Suurin osa Suomessa käytettävistä vaipoista menee valitettavasti edelleenkin kaatopaikoille 🙁

No, tämä ei tietenkään ollut postauksesi pääaihe, mutta kun postaus sisältää mainontaa, niin toivottavasti et pahastu, että kommentoin sitä 🙂

Avatar

Kyllähän se kuulostaa hurjalle määrälle! Ja toki saa kommentoida kaikkea 🙂

Avatar

Kyllä mäkin oon laittanu vaikka mitä jemmaan, jopa niitä 1 koon vaippoja 🙂 Joskus niistä varmasti raskii luopua mutta ei vielä. Kyllä pienemmät ekat vaatteet, tutin ja just sairaalarannekkeen säästän ilomielin. En edes nyt osaa edes kuvitella että ne pienemmät vaatteet oli joskus Onnille liian isoja ja mietettiin että kasvaako Onni joskus näin paljon että ne on sopivia 😀 Ihana myöhemmin muistella omia hassuja ajatuksia ja pienen pientä vauvaa <3

Avatar

Mäkin muistan miten ihmeteltiin vauva-aikana joitain isoja vaatteita, ja nyt ne näyttää niin pieniltä 😀

Avatar

on säilötty. jokaisella mukulalla on ekasta vuodesta äippäpakkauksellinen rakkaimpia vaatteita tallessa. ja sit vielämuistojen laatikkoa josta löytyy tuttia tms.

Avatar

Munkin pitäisi tehdä semmoinen pikkulaatikko nille pikkujutuille, nyt ovat kaikki samassa 🙂

Avatar

Meilläkin ekat Liberon 2-koon vaipat muistojen laatikossa! 😀
Siellä myös ekat tutit, ja piirustuksia, kädenjälkiä, sairaalarannekkeet..

Avatar

Kiva kuulla, että muillakin on vaippoja pistetty talteen 😀

Avatar

Meillä on paljon myös tavaroita tallessa, tosin ne itse laatikot ovat hakusessa. Kai se lopulta pitää jokin muovilaatikko ostaa jos ei muuta kävele vastaan… Otin myös ensimmäiset vaipat talteen, Libero 🙂 Mutta musta tuntuu, että tyttö on ne jo hakenut nuken leikkeihin…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä