iPana & iPad, eli mitä meillä pelataan

Meillä on ollut tähtäimessä iPadin hankinta tammikuulle, kun tiedossa on piiitkä lento (no okei, kolme lentoa ja melkein vuorokausi matkustusaikaa…), tabletille kun saa kätsästi ladattua paljon tekemistä ja katseltavaa pieneen tilaan pakattuna.
Ei kuitenkaan maltettu odottaa, vaan iPad saapui jo kuukausi sitten, ja kovasti siitä on hyötyäkin jo ollut, kuten vaikkapa junamatkalla joka tunnin sijaan venähtikin kolmetuntiseksi junaan kesken matkan tulleen sähkövian vuoksi… 😉

Koska mun mielestä kivoja sovelluksia on vaikea löytää, ajattelin kertoa mitä meidän iPadilta löytyy, ja olisi kiva kuulla myös teidän vinkkejä! 🙂

Kapun Metsä ladattiin iPhonelle viime keväänä, lapsen ollessa 1,5 vuotias. Taapero oppi pelaamaan osaa selkeistä ja helpoista peleistä heti, ja Kapun Metsä kiinnostaa edelleen, reilun parin vuoden iässäkin, joten se löytyy nyt iPadiltakin. Jos tämä ei ole tuttu, niin tätä suomalaista peliä kyllä suosittelen testaamaan!

Yksi suosikki on Spinfyn Muumilaakson Pukuleikki. Tää on äitinkin mielestä tosi kiva! 😀 Pelissä puetaan Muumipeikkoa ja Niiskuneitiä, valikoimassa on jos jonkinlaista kenkää, pöksyä, paitaa, hattua ja muuta asustetta. Vähän kuin paperinukkeleikki nykyaikaisessa muodossa 😉 Valmiista asusta voi napata kuvan joka tallentuu peliin. Ja jos ei huvita pukea, niin noppaa heittämällä saa nähdä valmiita asukokonaisuuksia 🙂
Yksi uusi superkiva löytö on suomalainen Aakkoset lapsille -peli. Veikko on viime aikoina kovasti kiinnostunut aakkosista, ja tämä peli tietty on nyt varsin mieleinen. Ja onhan se tosi kiva kun lapsi tämmöisestä innostuu, jos leikin varjolla niitä aakkosia jo alkaa jäämään mieleen 🙂
Peli on aika yksinkertainen, mutta tosi kiva. Aakkosia voi raahata palapelityylisesti liitutaululle, jolloin opettaja lausuu aakkosen ja sillä alkavan sanan, esim. aa niinkuin aurinko. Peliä voi myös pelata niin, että opettaja kysyy missä on kirjain, ja lapsi voi liitutaululta näyttää oikean kirjaimen.

Näiden lisäksi iPadilta löytyy Yle Lapset, eli lasten areena josta voi katsella ylen kanavilta tuttuja lastenohjelmia. Tämä, kuten myös Pikku Kakkonen -peli vaativat nettiyhteyden, mutta aika monessa paikassa kyllä netti alkaa olla jo saatavillakin.
Käytössä on myös Lasten oma kirjakerho, josta löytyykin ihan oma postaus.
Myös muutamia palapelejä on niistä innostuneelle lapselle ladattu iso kasa, joista huonoimmat poistettu ja kelvolliset jätetty 😉
Pipsa Possu fanille on myös iPadilla yksi Pipsa Possu peli. 
Lola’s ABC pelissä opetellaan myös aakkosia, mutta tämä on kyllä vielä ihan liian vaikea. Pelin alussa on muutamat aakkostehtävät, mutta seuraavassa vaiheessa pitäisi jo osata kirjoittaa kokonaisia sanoja.
Pääasiassa iPad hankittiin reissuille viihdykkeeksi, mutta kyllä meillä ihan kotonakin välillä pelaillaan. Joskus saatetaan pelata useana päivänä peräkkäin, ja toisinaan voi mennä viikko ettei koko konetta oteta esille.
Ja ennen kuin kukaan säihkähtää, niin toki meillä edelleen pelataan ja leikitään ihan oikeitakin leikkejä 😀 Viimeisimpiä ”uutuuksia” on tämä hauska peli (mikä ihme tuon nimi on?), jonka muistan omastakin lapsuudesta! 🙂
Mitäs teidän iPadeilta löytyy?

Kommentit

14 kommenttia
Avatar

Jee, kiva että oli hyötyä! :))

Avatar

Meillä neiti katsoo iPadilla Muumeja (Youtubesta), matkoilla iPad on tosi hyvä ja itse käytän sitä paljon autossa.

Avatar

Muumit on kyllä kivoja! Jotain ohjelmia pitäisikin kyllä ladata, jos ei nettiyhteyttä ole saatavana 🙂

Avatar

HayDay-farmipeli 😀 Sulle on huomenna blogissani haaste!

Avatar

Kivaa, tarviipa tulla sitten kurkkaamaan 😀

Avatar

Hei kiitos! Mä juuri oon miettinyt, että löytyisköhän kännykkään jotain kivoja pelejä lapsille. Mulla on android, mutta hyvin löytyi noita tai vastaavia, joten kiitti vinkeistä! 😀

Avatar

Ainakin Kapun Metsä taitaa olla myös androidille, ja se on kyllä tosi kiva peli! 🙂
Meilläkin on pelejä myös kännykällä, mutta ongelmaksi on tullut puhelut mitä lapsi siinä pelailujen ohessa ehtii soitella… Omani on samalla myös työpuhelin, niin ei ole kiva kun asiakkaille menee outoja puheluita 😀

Avatar

Meillä on pelattu noita pikku kakkosen pelejä…välillä vaan miettii että onkohan ipadit ym. lapselle ihan ok juttu…..
Päivi

Avatar

Muistan joskus lukeneeni, että alle 3 vuotiaille ei opettavaisistakaan peleistä tai tv-ohjelmista ole hyötyä vaan enemmän haittaa… Tosin itse uskon, että valkkaamalla sopivat pelit (ja tv-ohjelmat), voi näitä hyvin käyttää sopivissa määrin 🙂 Ehkä enemmän merkkaa se, ettei peleillä ja tv-ohjelmilla korvata oikeaa leikkiä yms 🙂

Avatar

Kiitos tästä postauksesta! Meiltäkin löytyy iPad eikä varmaan mene kovin kauaa kun siihen täytyy alkaa metsästämään uusia pelejä 🙂

Avatar

Kiva että tästä oli hyötyä! 🙂 Pelejä löytyy pilvin pimein, mutta niiden kivoimpien löytäminen onkin sitten vaikeampaa, siksi kiva jakaa vinkkejä :))

Avatar

Uusi lukija ilmottautuu :))!

Meiltä löytyy myös iPad ja neiti ( 6v ) on ihan haka sen kaa. Mielestäni sieltä löytyy erittäin hyviä pelejä lapsille ja sellaisia joista on oikeasti jotain hyötyä. Ei se pelaaminen siis aina pahasta ole 😉

Mukavaa päivää.

Avatar

Tervetuloa mukaan! 🙂
Joo, samaa mieltä olen, ja maalaisjärjellä varmasti pääsee pitkälle näissä pelihommissakin 🙂
Mukavaa päivää sinullekin!

Avatar

Hei nämä olivat loistavia vinkkejä, kiitos!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä