LÄMMIN PARKA ÄITILLE

Hrrr miten kylmä tuolla ulkona on! Me oltiin onneksi juuri reissussa ne parinkymmenen asteen megapakkaset, mutta kyllä tuo kymmenen astettakin on aikas jäätävää…
Ulkoiltua tulee kuitenkin kolmisen kertaa joka päivä, niin ehkä olisi syytä päivittää varusteitakin vähän ajantasalle. Terrierijengin kanssa tarkenee vähän kehnommillakin varusteilla, lenkillä kun ollaan koko aika liikenteessä, mutta lapsen kanssa puistoillessa tulee aika paljon pelkkää seisoskeluakin.
Hakusessa olisi superlämmin parka, josta olisi iloa usemmallekin vuodelle. Googlailin vähän tarjontaa, ja kivoja takkeja löytyy kyllä usealtakin merkiltä, ehkä eniten mieleen on nuo Fjällrävenit, sekä Peak Performance. 
Koska mitään yhden talven takkia en ole hankkimassa, niin värin olisi hyvä olla jokin ikilemppareistani johon en kyllästy, eli musta, navy blue, army green tai pinkki. Tosin pinkki sopii ehkä paremmin asusteisiin tai yksityiskohtiin, kuin ihan koko takin väriksi…
Alla muutamia nettibongauksia!
Tuossa Peak Performancen parkassa on kyllä tosi kiva malli, ja merkkikin miellyttää kovasti. Aivan i-h-a-n-a olisi kyllä tuo Fjällrävenin Kyla parka, varmasti juuri superlämmin mitä nyt kaipaankin. Vähän kevyempi versio Kylasta on tuo saman merkin Nuuk. Helly Hansenin takissa olisi ihanan pirteä pinkki väri, mutta onkohan se kuitenkin vähän liikaa…
Minkälaisilla takeilla teillä ulkoillaan, löytyykö jokun näistä tai muu vielä parempi vaihtoehto?

Kommentit

11 kommenttia
Avatar

Itselläni on Canada Coose ostoslistalla. Vaikka hinta on suolanen, niin siinä on moneksi vuodeksi takkia. Itselläni löytyy kaapista Peakin musta untuvaparka (vastaa kuin kuva 1), ostettu vuonna 2007 joulukuussa ja kunto on edelleen erinomainen. Viikonloppuna juuri pesin takin ensimmäistä kertaa itse ja pesukin onnistui, kunhan jaksaa tarpeeksi kauan pyörittää kuivausrummussa, että höyhenet ovat varmasti kuivia. Aikaisemmin olen käyttänyt pesulassa. En tiedä onko laatu edeleen sama, mutta hintansa se on ainakin itsellä haukkunut, kun olen siitä silloin sen reilu 400€ maksanut!

Avatar

Musta kivoin Fjällräven/Kyla. On ajaton. Pinkki kanssa kiva, mutta siihen voi kyllästyä nopeasti.

Avatar

No mietin myös, että pinkki saattaa alkaa kyllästyttää, ja tarkoitus olisi kuitenkin että takkia jaksaa katsella useamman vuoden 🙂

Avatar

helly hansenit ei enää nykyään kuulema ole ihan niin hyviä laadultaan kun ennen. likkakamu manasi oman hellyhansenin takkinsa alimpaan..noh..sinne minne aurinko ei paista 😀

en sitten itekkään uskalla edes harkita..fjällravenia suosittelen. minä tykkään omasta talvitakistani. kolmisen vuotta palvellu ja ihan olen rumpupssy sen eikä ole mennyt miksikään.

Avatar

Hyvä kuulla, ettei laatua välttämättä olekaan ihan parasta!
Fjällräven kyllä olisi ihana! Kiva kuulla myös, että on pysynyt hyvänä käytössä 🙂

Avatar

Parka olisi täälläkin hankintalistalla. Fjäll räven kiinnostaisi kovasti 🙂

Avatar

No se olisi kyllä ihana, ja varmasti menisi monta vuotta! 🙂

Avatar

Mä ostin muutama viikko sitten Canada Goosen parkan ja voin kertoa, että kertaakaan en ole palellut! Se on lähes sama takki niin untuvatäytteen kuin mallinkin puolesta kuin tuo FR:n Kyla, joten näistä sinun vaihtoehdoista valitsisin sen :). Suosittelen, että käyt liikkeessä kokeilemassa eri merkkejä, nimittäin minulle tuo Kyla ei esim istunut ollenkaan. Tai sitten Canadalaistakki vaan halusi niin kovasti muuttaa kaappiini ;). Joka tapauksessa, kannattaa satsata kunnon takkiin. Sen hankkimista tuskin tarvitsee katua :).

Avatar

No se Canada Goose kyllä olisi aivan ihana, mutta sen jätin näistä vaihtoehdoista pois hinnan takia 😀 Taitaa olla ainut, mitä ei oikein alella löydä… 😉

Avatar

Multa löytyy musta Didriksons-parka, jonka hankin viime talvena (ei ole superlämmin, mutta hyvin kuitenkin tarkenee). Uutta takkia olen myös etsinyt ja suosikiksi on noussut sovituksien jälkeen Fjällrävenin Nuuk-parka (täytyy vaan miettiä hankinko enää sitä vai vasta ensi syksyllä, takki kuulemma pysyy valikoimassa).

Avatar

Se Nuuk on kyllä ihana! Voihan olla, että tähän aikaan vuodesta löytää paremmin tarjouksia kuin syksyllä 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä