MITÄ RASKAANA OLEVA TARVITSEE?

Mukavaa maanantaita! Olikos teillä kiva viikonloppu?
Me vietetiin supermukava viikonloppu vaarin kanssa. Ollaan riehuttu Hoplopissa, leikitty uusilla leluilla, syöty ihan liikaa karkkia ja vietetty vain mukavaa aikaa yhdessä.
Kivoja juttuja on tiedossa myös tulevalle viikonlopulle, ainakin lapsimessuille ollaan lähdössä koko perheen voimin!

Koska vaan rakastan tehdä kaikenlaisia listoja, ajattelin nyt listailla omasta näkökulmastani mitä raskaana oleva tarvitsee.

Raskausvaatteita
Kun olin ensimmäistä kertaa raskaana, ajatuksena oli pärjätä mahdollisimman vähällä määrällä äitiysvaatteita, onhan niillä kuitenkin melkoisen lyhyt käyttöaika.
Ostin muutamia raskausmahalle sopivalla leikkauksella olevia mekkoja yhtä kokoa isompana kuin normaalisti käytän, ajatuksena, että näille mekoille olisi sitten käyttöä myös raskauden jälkeen. Näitä mekkoja ja legginsejä käytin suurimmaksi osaksi raskaudessa.
Ja arvatkaas onko niille mekoille tullut raskauden jälkeen paljon käyttöä…? En ole kertaakaan pukenut yhtään näistä mekoista päälleni, enkä tiedä pystynkö vielä tämänkään raskauden aikana pukemaan leggareita jalkaani 😀

Tästä viisastuneena aion tällä kertaa hankkia enemmän varsinaisia raskausvaatteita, vaikka toki hyödynnän myös olemassa olevan vaatekaapin sisältöä parhaani mukaan.
Aikaisemmat äitiysvaatteet on jemmattu talteen, ja pitäisikin katsoa mitä sieltä löytyy. Varmasti kuitenkin tässä kolmen vuoden aikana on niin maku kuin muotikin muuttunut, mutta eiköhän sielläkin jotain käyttökelpoista ole.

Lemppareitani äitiysvaatteissa on Mama Licious merkin vaatteet, mutta näitä tilatessa merkin omasta verkkokaupasta kantsii huomioida, että mahdolliset palautuskulut joutuu pulittamaan omasta lompakosta. Siksi kannattaa tilata suomalaisista verkkokaupoista, ja ainakin MamaMia myy tätäkin merkkiä. MamaMialta näyttää löytyvän kyllä paljon muutakin kivaa, kuten ihanat Sobeat!

Vaatteista varmasti lisää vielä monessa postauksessa!


Tukivyö
Tukivyö oli viime raskaudessa ihan must juttu! Olin siitä onnekas, että viime raskaudessa pystyin liikkumaan hyvin läpi raskauden, vielä muutama tunti ennen synnättämään lähtöä viipotin koirien kanssa metsälenkillä. Liikkuessa tykkäsin, että maha oli tiukasti ja tukevasti tukivyön sisässä, ja taisinpa käyttää vyötä kyllä ihan muutenkin kuin lenkillä.


Kotidoppler
Doppleria ei viime raskaudessa ollut, mutta sitä kyllä olisin kaivannut! Vauva oli melko rauhallinen tapaus mahassa, ja istukka kohdun etuseinämässä vaimensi entisestään liikkeitä. Niinpä meillä olikin aina jääkaapissa tuoremehua, jota iltaisin lipitin ja tein liikelaskentaa.
Tällä kertaa on doppler ostoslistalla, ja nyt täytyy enää tutustua tarkemmin malleihin.
Tuommoinen älypuhelimeen liitettävä kyllä kuulostaa melko hyvältä vaihtoehdolta!
Täytyy muuten ladata nyt puhelimeen jokin raskaussovelluskin, nyt kun jo uskallan 😉 Olen nimittäin ihan varma, että jos olisin ladannut sen jo viikkoja sitten, olisi yksi pieni ahkera äitin puhelimen lainaaja saanut jaettua sen Facebookiin 😀

No, eipä tästä nyt kovin pitkä lista tullutkaan, ja ehkäpä tämä täydentyy tässä matkan varrella.
Ja nämä siis ihan omia tarpeitani, vastaava lista on varmasti jokaisella ihan omannäköinen. Tärkeintä varmasti kaikille saada riittävästi lepoa ja hyvää ravintoa, niillä pääsee ihan varmasti jo pitkälle!

Löytyisikö teidän listalta samoja juttuja tai olisiko jotain lisättävää?

Kommentit

13 kommenttia
Avatar

I go to ѕee daily a few web sites and information sites too reɑd articles orr reviews,
except this weblog presents quality based posts.

Check outt my homepage :: Spanish grammar practice exercises

Avatar

Listaan ei kommentteja, mutta nyt vasta ehdin lukemaan tuon raskauspostauksen: ONNEA! 🙂

Avatar

Kiitos! :))

Avatar

Hei, huomasin nyt vasta raskaus postauksen, oikein lämpimästi onnea!!!!

Avatar

Kiitos! 🙂

Avatar

Mun blogissa olis vielä hei voimassa oleva tarjous mamamiaan 🙂 sobea ja mama licious oli mun suosikki. itse asias sobean huppari on nyt pitkästä aikaa päällä 🙂 se on ihana!

Avatar

Täytyypä tulla kurkkaamaan! En tiedä oliko tuota Sobeaa vielä olemassakaan silloin 3 vuotta sitten kun olin ekan kerran raskaana, mutta itse olen törmännyt siihen vasta myöhemmin, ja niin houkuttelevilta ne velourit kyllä näyttää, että varmasti jotain täytyisi hankkia 😀

Avatar

Mäkään en muista oliko silloin kun ekaa kertaa odotin, mut nyt nousi kyl suosikiksi 🙂

Avatar

Aloinkin oikein muistella että mitkä ne tärkeimmät asiat olivat raskaana ollessa… itse ostin ainoastaan housuja äitiysosastolta ja muuten vaan venyttelin omia reiluhkoa yläosia ja tuo tukivyö oli kyllä ihan ehdoton toisessa raskaudessa, ensimmäistä odottaessani en sellaista kaivannut… muutaman Sobean imetyspaidan ostin odottaessani kuopustani ja niitä kyllä käytin todella paljon jo raskaana ollessa! Jos vielä joskus vauva masussa, niin haluaisin varmasti Sobealta velourasun…:)

Kaisa-Sofia

Avatar

Jotain tuommoisia paitoja ajattelin hankkia, mitkä kävisivät ison mahan kanssa, mutta myös imettäessä, tulisi käyttöikää vähän pitempään kuin vain raskausaika 🙂

Avatar

Mulle ei ollut noista kun noita äitiysvaatteita ja niitäkin enemmän housuja. Paidoista ostin normivaatteeita vähän isommassa koossa. Onnea vielä!

Avatar

Mulla jäi ne kokoa isommat vaatteet kokonaan käyttämättä raskauden jälkeen, niin ajattelin, että samalla sitten ostaa tällä kertaa ihan niitä äitiysvaatteita 😀
Kiitos 🙂

Avatar

Äitiysleggarit on kyllä ihan parhaat! Koko talven olen niissä hillunut kun tulee ihanasti se kaistale masun päälle eikä selkä ole paleltunut, ja ne housut menee nyt keväälläkin 😀 minulla on mustat sellaiset, ja nyt hommasin myös kesäisemmät kukalliset.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä