HUVIPUISTOREISSU, JOKA EI MENNYT IHAN PUTKEEN

Lapin-reissulla pääsiäisenä Veikkoon teki lähtemättömän vaikutuksen Rovaniemen Angry Birds -puisto, josta on muistettu höpötellä vielä pitkään reissun jälkeenkin. Monena päivänä on toivottu retkeä änkkäripuistoon, eikä käsite kymmenen tunnin automatka taida kertoa paljoakaan alle 3 vuotiaalle…
Me ajateltiin tehdä Veikon kanssa jotain spessua tänään pyhäpäivän kunniaksi ja keksinkin että voitaisiin lähteä leikkimään Särkänniemin änkkäripuistoon, nyt kun Särkänniemikin on aukaissut ovensa talvitauon jälkeen. Ei vain tullut mieleen tarkistaa A) säätiedotusta, B) laukun sisältöä ennen lähtöä. Niinpä sitten matkalla huomattiin taivaanrannan tummuvan, ja pikainen säätiedotuksen vilkaisu kännykällä tiesi kertoa sadetta koko päivälle…
Portilla taasen tuli huomattua, että lompakko ei ollutkaan laukussa, vaan oltiin lähdetty matkaan tyystin ilman rahaa tai maksukortteja.
Onneksi tänä vuonna Särkänniemi on järkeistänyt maksupolitiikkaansa, ja itse huvipuiston alueelle ei maksa mitään, ja alle 3 vuotiaat pääsevät oikeastaan joka paikkaan ilmaiseksi, mihin vain pituutensa puolesta pääsevät. (viime vuonnahan tuo hinnoittelu oli melko järjetön, viedäkseen tuolloin 1,5 vuotiaan lapsen Koiramäkeä katsomaan, joutui kaikki seurueen aikuiset ostamaan lähes 40 euron elämysavaimen, tänä vuonna aikuiset pääsevät Koiramäkeen kohtuullisella 15 euron maksulla)
Pieni säikähdys tuli 10 euron parkkimaksusta, mutta senkin sai onneksi hoidettua kännykällä! 
Niin me sitten skippailtiin kahvittelut ja muut maksulliset huvittelut ja keskityttiin siihen änkkäripuistoon ja niihin kolmeen laitteeseen mihin lapsi pääsi yksin ilman maksavaa aikuista. Ai niin, mutta se änkkäripuistohan olikin tarkoitettu yli 5 vuotiaille tai yli metrin pituisille, joten se siitä! Löytyihän sieltä pikkuisillekin pieni leikkialue, mutta arvatkaapas kuinka paljon se kiinnosti kun vieressä oli megaiso seikkailurata…
Laukussa oli lapselle mukana banskua ja mehua jos nälkä yllättää, joten siinä mielessäkään lompsan unohtuminen ei suuren suuri katastrofi ollut (no kuuma kahvi olisi itselleni kieltämättä lämmikkeeksi kelvannut). Me vaan meinattiin jäätyä kuoliaaksi, joten eväät jäivät syömättä, ja muutaman huvilaiteajelun jälkeen paineltiin autoon lämmittelemään ja kotiin kokkailemaan ja leipomaan pullaa!
Me ollaan tykätty kesäisin olla paljon menossa, kierrelty kaikenmaailman eläinpuistoja, huvipuistoja ja muita lapsiperheille sopivia kohteita. Tänä(kään) vuonna me ei pidetä mitään pitkiä viikonloppuja kummempaa kesälomaa, ja viikonloput taitaa mennä aikas paljon kotona puutarhahommissa, pihassa kun on vasta nurmikko ja tämän kesän projekti on saada puutarha kuntoon. Niinpä me varmaan keskitytään näihin lähiseudun juttuhin ja Särkänniemessä varmasti tulee käytyä tänä kesänä useammankin kerran. Nyt kun alueelle ei ole pääsymaksua, voi sinne hyvin poiketa vain pariksikin tunniksi ja käydä sitten useampana päivänä. (Suosittelen kyllä tarkistamaan, että lompsa on mukana, näin alle 3 vuotiaan tie aukeaa 8 muuhunkin laitteeseen, sillä niihin pääsee aikuisen kanssa ja aikuinen puolestaan tarvitsee laitteisiin pääsylipun ja se kahvi tai hattarakin voi olla kiva)
Aina vaan ei voi mennä putkeen, ja tänään ei kyllä totisesti mennyt! Ensi kerralla sitten paremmalla onnella! 😉
Onkos joku muu ehtinyt korkata huvipuistokauden?

Kommentit

15 kommenttia
Avatar

Villejä kuvia!! =DD

Avatar

Kyllä se kesä tulee pian, ihan pakko tulla! Suunnitelmissa olis itekin käydä Särkkiksessä vielä uudemman kerran kunhan on sellaiset kelit, että siellä on kiva pyöriäkin. Meillä on aina vapputivolissa käydessä sattunu ihan jäätävän kylmä, ja kyllä se vaan kummasti latiataa tunnelmaa.

Avatar

Joo ei nuo huvipuistot kyllä näin kylmällä ole ihan parhaimmillaan..! Vaikka eipä ollut ainakaan ruuhkaa 😀

Avatar

No voi että, aina ei ihan onnistu:D Noh, mutta onneksi reissuissa yleensä on mukavaa ja kaikki menee suunnitelmien mukaan, tai ainakin melkein:) Olisipa kiva käydä Särkänniemessä lasten kanssa, toissavuonna käytiin viimeksi.

Avatar

Tosi kivaa meillä onneksi oli, sen vähän aikaa mitä tarjettiin olla, eikä tullut mitään poislähtökiukutteluja kun jäätynyt lapsikin halusi jo kotiin lämmittelemään ;D

Avatar

Ei mennyt ihan kun Strömsössä sitten. Mutta onnellinen pieni mies siellä kuvissa silti kurkkii 🙂 Seuraavalla kerralla sitten vielä paremmalla onnella! 🙂

Avatar

Ihan täpinöissään lapsi kyllä oli, sen verran mitä hyisessä huvipuistossa viihdyttiin 🙂 Ja seuraavan kerran ei voi olla kuin parempi reissu 😀

Avatar

Höh. Mietin vaan mitä meidän lapset olisi portilla sanoneet (6kpl) jos olisimme ilmoittaneet, että rahapussi kotona 🙂 Ajattelin, että tänä vuonna voisimme käydä Power Parkissa.

Tosiaan, niin kylmää on ollut, että melkein takkaan olisi saanut sytyttää tulen!
Parempaa seuraavaa kertaa! 🙂

Avatar

Meillä ei onneksi suurta vahinkoa käynyt, kun lapsi pääsi muutamaan laitteeseenkin, mutta isompien lasten kohdalla olisi kyllä voinut olla suuri harmistus!
Me ei ollakaan koskaan käyty Power Parkissa, sielläkin olisi kyllä kiva käydä 🙂

Avatar

Ei vielä, mutta menossa ollaan , loma alkaa ensi viikolla , jeeei!!

Avatar

Ihanaa lomaa!! Toivottavasti helteet tulee takaisin :))

Avatar

Me käytiin testaamassa Lintsin ilmaiset laitteet ja hauskaa oli. Särkänniemeen olis kiva pasta kans. 🙂 Kivoja kuvia, säästä huolimatta! 🙂

Avatar

Lintisillä onkin tosi kiva systeemi nuo ilmaiset laitteet, mekin käytiin viime kesänä siellä 🙂

Avatar

Voi ei mikä säkä! Veikolla näyttää kuitenkin olevan hauskaa ja sehän on pääasia. 🙂 Ihanat kuvat.

Avatar

Hauskaa onneksi oli kaikesta huolimatta, sen verran mitä tarjettiin olla 😀 Kiitos 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä