VIIMEINEN KOLMANNES

Tänään kalenteri näytti raskausviikkoja kertyneen tasan 27, eli 28. raskausviikko ja samalla raskauden viimeinen kolmannes pyörähti käyntiin. IIIK!!!
Tähän mennessä olen välillä havahtunut ajatukseen, että meille ihan oikeasti tulee vauva. Siis oikea vauva! Apua! Ja samalla niin ihanaa! Tässä viimeisen kolmanneksen kynnyksellä on ajatus alkanut pyörimään enemmän vauvan ympärillä, ja nyt olen kauhistunut ajatuksesta, ettei meillä ole oikein mitään vielä valmiina vauvaa varten. Kauhukuvissani synnytys käynnistyy, ja kaikki tarvikkeet ovat vielä laatikoissa ja pussukoissa kaappien kätköissä…
Niinpä päätettiinkin, että nyt aletaan laittamaan vauvan huonetta pikkuhiljaa valmiiksi. Odotan jo, että pääsen järkkäilemään pikkuruisia vaatteita ja vauvan tarvikkeita paikoilleen, ja ostamaan valmiiksi arkisia pieniä asioita hoitopöydälle odottamaan. Ainakin yksi asia sitten pois mielestä ja saa taas rauhallisin mielin keskittyä vauvan odotukseen 😉 Nyt vaan pitäisi tilata tapetit ja raivata huone tyhjäksi niin päästään aloittamaan!
Oma olo on ollut edelleen mitä parhain, ainoastaan valtavasta mahasta tekisi välillä mieli pitää pientä lomaa. Laittaa maha hetkeksi sivuun ja vähän huilata tai pinkaista koirien kanssa lenkille ilman tiellä olevaa mahaa. Ja tietenkin pienen tauon jälkeen laittaa se jättiläismaha takaisin ja tuntea taas vauvan möyrintää masussa.
Niin, niitä liikkeitä todellakin tuntuu! Välillä tuntuu (ja näyttää), että vauva yrittää murtautua yksiöstään mahan läpi pois. Liikkeitä on siis päässyt kokeilemaan niin issee kuin tuleva isovelikin, joista jälkimmäistä nuo liikkeet tuntuvat lähinnä kauhistuttavan, vaikka muuten vauvasta innokkaasti puhutaankin ja vauvaa kovasti odotetaan 🙂
Muuten me ollaan nautittu helteistä, ihan niinkuin varmasti kaikki muutkin 🙂 Oltu ulkona aamusta iltaan, polskittu uimarannalla ja syöty mansikoita.
Olen koittanut vähän hidastaa postaustahtia ainakin näiden helteiden ajaksi, sillä varmasti suurin osa sieltä ruudun takaakin on kesälaitumilla pois koneiden ääreltä 😉 Ja normaalisti bloggailuun käyttämäni ajan olen viisaasti tuijotellut telkkaria… Me ahmittiin Netflixistä Orange is the new black sarjan kaikki jaksot pikavauhtia, ja viekkareita paikkaamaan aloitettiin katsomaan Breaking Badia, ja taas ollaan koukussa! 😀
Mitäs teille kuuluu?
Aurinkoista ja helteistä viikkoa! 🙂

Kommentit

16 kommenttia
Avatar

Ihanaa viikonloppua ja hauskaa loppukolmannesta <3

Avatar

masu <3
Mun vauva on tosi vaisu. tuntuu vaan hipaisuja 🙁

Avatar

Veikko oli myös tosi rauhallinen mahassa! En muista millä viikoilla sitä liikelaskentaa alettiin tekemään, mutta jääkaappi oli silloin täynnä pillituoremehuja, joita iltaisin lipittelin että sain tarvittavat liikkeet tuntumaan… Istukkakin oli kyllä silloin edessä, että ehkä sekin vaikutti. Siksi tää onkin niin erilaista, kun niitä liikkeitä tosiaan tuntuu! 😀
Toivottavasti sielläkin vilkastutaan, ettei ainakaan tarvitse huolestua 🙂 <3

Avatar

Ihanat kuvat 🙂 ja ihana masu ♡ onneksi näillä helteillä ei ihan loppu metrillä tarvitse olla 🙂 vaikka varmasti nytkin helteet ovat tarpeeksi 🙂

Ihania odotus hetkiä ♡♡

Avatar

Kiitos <3 En kyllä valita helteistä, vaikka mahan voisinkin jättää kotiin siksi aikaa kun itse ulkoilee auringonpaisteessa 😀 Mutta ihanaa se on kun on lämmintä <3

Avatar

Hui, kylläpä aika menee nopeasti! Täällä kanssa potkutellaan välillä kovasti, muuten olo ollut myös mulla yllättävän hyvä! Ehkä aavistuksen viileämpikin sää riittäisi, mutta toisaalta ihanaa kun voi kulkea mekoissa mikä on tämän mahan kanssa ihan kiva juttu. Toivottavasti mammafarkut vaan mahtuvat jalkaan vielä helteiden jälkeenkin 😀

Avatar

No niin menee! Ja nyt vasta jännittää miten nopskaa nämä vipat viikot menee 😀
Samaa olen pohtinut, että toivottavasti farkut mahtuu vielä syksyllä, nyt kun tulee pidettyä vain mekkoja 😉 Mukavaa, että sielläkin on vointi hyvä! 🙂

Avatar

Ihana masu ja näytät kyllä tosi freesiltä <3 :).

Muistan, että tytön liikkeet aikanaan mahassa olivat juuri tuollaisia, että näytti, niinkuin siellä olisi ollut joku Alien :D. Sitten taas pojan liikkeet eivät näkyneet ulospäin ollenkaan. Pojasta kuitenkin tuli se vilkkaampi tapaus ja tytöstä rauhallisempi, joten tiedä mistä nuo mahaliikkumiset sitten johtuivat :)?

Onnellista loppuodotusta sulle ja toivottavasti vointi pysyy yhtä hyvänä :)!

Avatar

Kiitos <3 Meilläkin Veikosta tuli kyllä aikas villi tapaus… Saas nähdä käykö meilläkin tämän vauvan kanssa sitten toisinpäin, että onkin synnyttyään rauhallisempi 🙂

Avatar

Ihania kuvia! Onnellista loppuodotusta 🙂

Avatar

Kiitos! <3

Avatar

Kivoja kuvia ja tsemppiä loppuraskauteen! Tosi nopeesti tää aika mennyt ( sun raskaus siis ) ..hassua. Justhan vast kerroit, että oot raskaana :))

Avatar

Kiitos! Aika on kyllä mennyt tosi nopskaa, ainakin näin jälkikäteen mietittynä. Vähän jänskättää miten nopeeta tää loppu meneekään… 😀

Avatar

🙂 Jes! Viikkoja taas lisää kasassa. Aika jännää tosiaan, että alkaa jo se virallinenkin viimeinen kolmannes. (Väkisin jotenkin aina vertaa viikkoja ja raskautta pikkukeskosena syntyneen raskauteen ajattelee että esim. viikolla 12 saattaa olla jo puoliväli – koskaan kun tiedä.

Btw, jos se nyt syntyis eikä mitään olis valmiina, ennättää sitä synnytyksn jälkeenkin 😉 Esikoisellehan meille ei aikanaan ollut mitään ja hommattiin sitten vasta sairaala-aikana. Tosin kivepi jos senkin ajan saa olla vauvan kanssa sairaalassa eikä ostoksilla. 🙂

Avatar

Joo ehtihän sitä varmasti 🙂 Viimeksi mies kävi ostamassa turvakaukalon kun oltiin vauvan kanssa sairaalassa, sitä kun ei vielä ollut ehditty ostaa 😀 Ja onhan meillä tietty paljonkin valmiina esikoisen vanhoja juttuja, kun ne vaan ottaa kaapeista esiin. Silti tuntuu mukavammalta, jos saa hyvissä ajoin kaiken laitettua valmiiksi, mä kun oon tämmöinen listojen laatija, niin on aina mukava vetää viivoja listalta yli 😀

Avatar

Onnellista loppuodotusta! Me myös jäimme pahasti koukkuun orange is the new blackiin 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä