LÄHESTYVÄ RASKAUSMYRKYTYS, VAI SITTENKIN SYNNYTYS?

Tänään oli jälleen neuvolakäynti, nyt ekaa kertaa vain viikko edellisen jälkeen. Tähän mennessähän käynnit ovat olleet noin neljän viikon välein, mutta nyt viimeisillä viikoilla käynnit tihenevät. Viime kerralla tämä jäi vipaksi neuvolakäynniksi, saa nähdä kuinka käy tällä kerralla… 😉
Jo viikko sitten huomattiin verenpaineiden nousseen, mutta ihan maltillisella tasolla ne olivat vielä kuitenkin. Tänään saatiin jälleen suuremmat lukevat aikaiseksi, ja vaikka niitä verenpaineita mittailtiin useampaankin otteeseen, eivät ne siitä matalammiksi muuttuneet. Koska alapaine hipoo sitä kriittistä sataa, ei terveydenhoitaja voinut olla väläyttelemättä raskausmyrkytyksen mahdollisuutta. Mitään muita raskausmyrkytykseen viittaavia oireita ei ole, mutta ihan varmuuden vuoksi sain verenpainemittarin kotiin lainaan, onhan se hyvä kuitenkin seurata, ihan varmuuden vuoksi.
Ihan kaikkia lukemia kun vertaa kolmen vuoden takaiseen neuvolakorttiin, huomaa näiden kahden raskauden olevan lähes identtiset! Ja tismalleen samanlailla ovat verenpaineetkin nousseet edellisellä kerralla, joten siksi itse uskon paineiden enteilevän ennemminkin lähestyvää synnytystä, kuin raskausmyrkytystä… A-P-U-A! Vaikka se itse synnytys ei olekaan jännitellyt, sain kamalan paniikin tänään ajatuksesta, että kohta saattaa tulla lähtö synnyttämään! Enhän mä edes ehdi ainakaan viikkoon mihinkään, ihan kamalasti on kaikki kesken, sittenkin…
Jo viime viikkoisella neuvolakäynnillä terveydenhoitaja tunnusteli vauvan painuneen jo kovin alas, ja siellä oltiin edelleen. Ainoastaan sillä erotuksella, että nyt vauva oli myös kiinnittynyt lähtökuoppiinsa.
Viikkoja on nyt kasassa 36+2, mutta terveydenhoitaja ei ollut huolissaan, vaikka vauva päättäisi syntyä vaikka jo tulevana viikonloppuna. Kuulema aivan valmis vauva siellä jo köllöttelee, nuo viikot kun ovat kuitenkin vaan ohjeellisia, ja kriittiset viikot on jo ohitettu. 
Nyt kun täällä panikoin ja jännäilen lähestyvää synnytystä, niin katsotaan vaan, niin olen täällä vielä muutaman viikon päästä kiroamassa tukalaa oloani ja odottelemassa lähetettä yliaikaiskäynnistykseen 😀
Koska mitään tuoretta kuvaa tältä päivältä ei nyt löydy (paitsi Instagramista voi käydä kurkkaamassa @annikakarkkipurkki), niin lätkäistään tähän vanha kuva parin viikon takaa. Sitäpaitsi, ihan samoissa vaatteissa on tullut huideltua tänäänkin, leggarit ja tuo collarimekko on vaan ihan parhaat nyt 😀
Onko jollain muulla korkea verenpaine enteillyt synnytystä?
Entä onko vauvan kiinnittyminen tiennyt teillä lähestyvää synnytystä, vai oletteko odotelleen sen jälkeen vielä pitkään?

Kommentit

15 kommenttia
Avatar

tsemppiä! 🙂
Mistä tuo tunika on? se on tosi kivan näkönen 🙂

Avatar

Stemppiä loppu raskauteen Annika <3

Avatar

Kiitos! <3

Avatar

Mulla on jokaisessa kolmessa raskaudessa ollut viimeinen neuvolakäynti kun paineet ovat kohonneet ja oma paino hieman laskenut. Lähtö synnyttämään tullut tuosta ihan muutaman päivän sisällä.

Tsemppiä!

Avatar

Saa nähdä enteileekö tää nyt samaa.. Vaikka yhtenä kappaleena ainakin vielä ollaan 😀

Avatar

Oi miten jännät paikat siellä on, tsemppiä! 🙂

Avatar

Kiitos! 🙂

Avatar

whoaa, se masu on jo niiiin iso :))! Pian alkaa uusi arki 🙂

Avatar

Se on kyllä niin jätti!! 😀

Avatar

Ihana masu sulla!! Josko se synnytys sieltä lähestyisi 🙂

Avatar

Kiitos 🙂 Jännityksellä odotellaan milloin lähtö tulee… 😀

Avatar

Jännää!!
Tsemppiä sinulle!!
Pian varmaan saatkin pikkuisen syliisi 🙂
Ihana tuo mekko kuvassa!

Avatar

Jänskää aikaa kyllä! Kiitos :))

Avatar

tsemppiä <3 <3

Avatar

Kiitos! <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä