MITÄ SAIRAALAKASSIIN JA POTILASHOTELLISTA HAAVEILUA

37+0, niin näyttää kalenteri tänään raskausviikkojen kohdalla, joten vauva on nyt täysiaikainen! Mitään pienintäkään merkkiä lähestyvästä synnytyksestä ei kylläkään kuulu, ellei nyt laskeutunutta ja kiinnittynyttä vauvaa sellaiseksi lasketa. Mutta ei supistuksia tai muitakaan outoja olotiloja ole näkynyt täällä päin.
Jos se lähtö kuitenkin tulee yllättäen, aletaan täällä olemaan aikas valmiina, panikointia aiheuttaneesta to do listasta on saanut ruksia jo lähes joka kohdan ja nyt viimeisimpänä on myös sairaalakassi pakattu! Jänskää ja kivaa!
Mukaan on pakattu tärkeimpänä neuvolakortti ja laukusta löytyy myös pikkukukkaro ja vähän rahaa mahdollista kahviossa käyntiä varten.
Omat hygieniatarvikkeet ovat myös mukana, vaikka sairaalasta shampoot ja suihkugeelit varmasti löytyvätkin, tykkään mieluummin käyttää omia tuttuja tuotteitani.
Muutama meikki on mukana myös, ellei sairaalassaoloaikana tulekaan mieleen alkaa meikkailemaan, niin viimeistään kotiinlähtiessä voi sipaista vähän meikkipohjaa ja ripsaria nassuun.
Evääksi pakkasin viimeksikin pillituoremehuja, ja ne osoittautuivat kyllä tarpeellisiksi, niitä mies sai käydä hakemassa kaupasta lisää myös osastolle! Myös karkkia ja suklaata haluan mukaan, mutta arvatkaapas olenko jo monesti ostanut sairaalasuklaat jemmaan – ja lopulta syönyt ne pois… En vaan pysty olemaan samassa rakennuksessa suklaajemmojen kanssa, joten suklaat haetaan sitten matkan varrelta!
Vaatteethan sairaalassa tarjotaan talon puolesta imetysliivejä lukuunottamatta. Mukaan lähtee siis imetysliivit ja liivinsuojia, ja lisäksi haluan ottaa mukaan omat Crocsit niiden hassujen sairaalatossujen sijaan pidettäviksi. Myös omat sukat lähtee mukaan, en vaan kestä niitä sairaalan putkisukkia!
Synnytyksen jälkeistä aikaa silmälläpitäen on mukaan pakattu myös muutamia lehtiä ajankuluksi. 
Lähtiessä koitetaan muistaa nakata kassiin vielä kamera ja kännykkä latureineen.
Eiköhän näillä tarvikkeilla päästä ainakin alkuun!
Lisäksi pakkaan kotiin kassin, jonne laitan varmuuden vuoksi sairaalassaolovaatteita. Jos tuntuukin, että vietän sairaala-ajan mieluummin omissa, kuin sairaalan tarjoamissa vaatteissa, saa mies tuoda kassin minulle.
Myös omat ja vauvan kotiutumisvaatteet pakkaan valmiiksi, niin mies saa tuoda ne sitten ennen kotiinlähtöä, samoin kuin vauvan turvakaukalon.
Itse synnytystä ja sairaalaan lähtöä odotan hyvällä jännityksellä ja odottavaisin mielin. Oikeastaan eniten pohdituttaa ja jännittää pääsenkö synnytyksen jälkeen potilashotelliin osaston sijaan! 😀
Viimeksi olin sairaalassa osastolla vauvan kanssa pari päivää, ja sekin oli kyllä ihan tarpeeksi siellä pienessä kahden hengen huoneessa. TAYSilla on nykyisin käytössään potilashotelli, jonne varsinkin uudelleensynnyttäjiä voidaan ohjata, jos synnytyksessä kaikki on mennyt niin kuin pitääkin ja myös vauva voi hyvin. Hotellissa yövytään aivan tavallisen näköisissä hotellihuoneissa, käydään normaalilla hotellin aamiaisella ja mikä parasta, hotellissa voi yöpyä myös mies! 
Mitäs teidän sairaalakassista löytyy / on löytynyt?
Onko jollain kokemusta potilashotellista?

Kommentit

17 kommenttia
Avatar

Potilashotelli oli ihan paras! Suosittelen todella. Poistuessa esim. syömään piti olla omat vaatteet, mutta kyllä mä olin omilla vaatteilla kokonaan. Vauvalla olisi saanut pitää sairaalavaatteitakin, mutta onhan niitä omia paljon kivempi pukea 😉 ♡

Avatar

Itsekin kirjoittelin sairaalakassini sisällöstä tuossa äskettäin. Samoja juttuja sieltä löytyy kuin sinulla! Itse olisin kiinnostunut tuosta potilashotellista, mutta täällä meillä päin ei sellaista ole 🙁 Miulla on menossa nyt rv 37+2 🙂

Avatar

Tuo hotelli kyllä kuullostaa osaston sijaan niin houkuttavalle, että mielellään sitä testaan jos vaan mahis 😀 tsemppiä sinnekin vipoille viikoille! 🙂

Avatar

Potilashotellissa ollaan omissa vaatteissa sekä äiti että vauva..

Avatar

Hyvä tietää! Mietinkin, että jos sinne päästään, että siellä varmasti mieluummin on omilla vaatteilla, mutta en olisi kyllä tiennyt vauvalle pakata sinne vaatteita.. Täytyy siis yksi kassi vielä pakata mukaan 🙂

Avatar

Tuollainen potilashotelli kuulostaa hienolta vaihtoehdolta. En ole aiemmin kuullutkaan. Ihan uus juttu mulle. 🙂

Avatar

Kuullostaa kyllä ihan huipulle! Täytyy vaan toivoa, että päästäisiin sinne :)) Aika uusi juttu se muuten taitaa ollakin, nimittäin 3 vuotta sitten kun Taysissa olen synnyttänyt, ei potilashotellia vielä ollut käytössä.

Avatar

Itse en ole potilashotellissa käynyt kuin työni puolesta tapaamassa tuoreita äitejä, mutta palaute on ollut kyllä tosi positiivista. Potilashotellissa on omaa rauhaa normaalia sairaahuonetta enemmän ja muutenkin melko leppoisat oltavat. Toki tietyt kriteerit vauvan koon ja terveydentilan suhteen pitää täyttyä ennen kuin potilashotelliiin pääsee. 🙂

Tsemppiä loppumetreille! 🙂

Avatar

Kuullostaa kyllä paikalle, joka olisi kiva päästä testaamaan sen perinteisen osaston sijaan :))
Kiitos! 🙂

Avatar

Toi potilashotelli kuulostaa kyllä aivan huipulta! Täälläpäin ei sellaista mahdollisuutta ole eikä se muutenkaan onnistuisi, kun on jo kotona niin iso perhe eli miestä tarvitaan pyörittämään kotijuttuja. Itse jännitän synnytystä tällä kertaa varmaan kaikkein eniten. Meillä ei ole koskaan mennyt vastasyntyneen kanssa asiat "normaalisti" ja sitä normaalia kertaa niin kovasti toivoisin.

Mulle tulee tällä viikolla täyteen rv39 ja kaikenlaista merkkiä on jo ollut ilmassa. Sunnuntaina sain pakattua myös sairaalakassini. Tutulta vaikutti listasi. Lisäksi pakkasin mukaan Ruskovillan rinnanlämmittimet, nenäliinoja, villasukat, juomapullon, rintakumit (saa varmaan sairaalastakin, mutta tarvitsen ne aina henkiseksi tueksi 😉 ), pienen vihon ja kynän (kirjoitan sinne ylös ensihetkiä) sekä käsityön. Jonkun imetyspaidan varmaan vielä otan.

Ajattelin tehdä juuri noin kuin sinäkin eli vauvan kotiutumisvaatteet pakkaan kotiin valmiiksi ja mies saa sitten tuoda ne+turvakaukalon kotiinhakureissulla. Noita vauvan kotiutumisvaatteita oon nyt yrittänyt saada valittua, pestyä ja silitettyä. Tänään käväisin vielä POPin Midseasonalesta hakemassa viimeiset jutut. Eli melko valmiina täälläkin ollaan (tosin suklaavarastot häviää myös tässä osoitteessa…).

Avatar

Meilläkään ei mies pysty koko aikaa seurana olemaan, mutta mielelläni valitsen hotellin vaikka olisin siellä vain vauvan kanssa 🙂 Ja toki kaiken täytyy mennä hyvin ja vauvan voinnin olla hyvä, että hotelliin päästävät.
Mä niin odottelen myös jotain merkkejä… Sinänsä mikään kiire ei ole, mutta malttamattomana haluaisin tietää mikä on se päivä kun lähtö tulee 😀
Popin alea tuli täälläkin vilkuiltua, mutta vain netin kautta, pitää varmaan tehdä sinne vielä paikan päälle pieni visiitti :))

Avatar

Niin ihanan lähellä siellä ollaan jo! 🙂 Ihanaa jännittävää aikaa 🙂

Tsemppiä! <3

Avatar

No jänskää kyllä on! :)) Kiitos <3

Avatar

Voi, tuommoinen potilashotelli kuulostaa kyllä tosi luksukselta! Ei olisi kyllä parempaa tapaa aloittaa perheenä.. Mä olin itse TYKS:ssä kolmen hengen huoneessa aikoinaan ja se oli ihan järkyttävää, en nukkunut ollenkaan koko kolmen päivän aikana kun aina kun oma vauva oli hiljaa niin muut huusi ja jos muut oli hiljaa niin oma vauva huusi.. :/

Avatar

No eikö kuullostakin! Juuri tuo oma rauha, ja muutenkin se ei-niin-sairaalamainen ympäristö houkuttelisi :))

Avatar

Ei muuta kun onnea matkaan! :)))) <3

Avatar

Kiitos!! <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä