RISTIÄISSUUNNITELMIA

Meillä vietetään vauvan kovasti jo odotettuja ristiäisiä ensi viikolla. Isoveljen keksimä Ritari-nimi kulkenee varmasti jatkossakin matkassa, mutta ihanaa saada myös vauvan ihan oma (maailman paras tietty…) nimi jo käyttöön!
Mukavaa nähdä myös sukulaisia, joista suurin osa näkee pitkien välimatkojen takia vauvan ensimmäistä kertaa juhlissa.
Me haluttiin tällä kertaa pitää juhlat meillä kotona, pienet intiimit juhlat, vain tärkeimpien sukulaisten kesken. Vähän kuitenkin mietitytti mahdutaanko me meille, ja käytiin katsomassa erästä seurakunnan tilaa juhlapaikaksi. Pihassa ensimmäisenä tuli tämmöisissä-paikoissa-on-aina-hautajaiset -fiilis, eikä se sisätiloissa kummemmaksi muuttunut, joten päätettiin sittenkin mahtua meille kotiin!
Haluttiin vauvan ensimmäisistä juhlista tietenkin ihanat ja parhaat mahdolliset, mutta kuitenkin päästä melko helpolla, muistettavaa kun riittää siitä huolimatta ihan varmasti. 
Suurin helpotus on varmasti pitopalvelusta tilatut ruuat ja täytekakku, vain jotain pientä kahvitarjottavaa keksitään itse lisäksi. Lämpimänä ruokana meillä on ihanan kuuloinen välimerellinen menu ja kakkuna jokin perinteinen, todennäköisesti kinuskikakku (siitä päätös pitää tehdä huomiseen mennessä, joten vielähän tässä ehtii pohtia, hahah).
Vielä pitäisi hankkia koko porukalle juhlavaatteet. Veikolle hakusessa on kiva kauluspaita ja jotkin rennot siistit housut, ja vauvalle ehkä jotain niihin mätsäävää. 
Ristäismekkona on sama ihana isomummoni neuloma mekko, mikä Veikollakin oli omissa juhlissaan, ja sinne alle vaaleat vaatteet.
Omasta juhla-asusta ei ole vielä tietoakaan, täytyy ensin tehdä retki vaatehuoneeseen ja sen jälkeen miettiä täytyykö laajentaa kierrosta vaatekaupoille asti. Ripset olisin halunnut laittaa raskaustauon jälkeen ennen ristiäisiä, mutta en ole ehtinyt yhtään selvittää kuka meidän lähellä tekee kivoja ripsiä. Aikaisempi tunnin edestakainen matka yhdistettynä parin tunnin ripsihuollossa makoiluun ei tällä hetkellä oikein sovi aikatauluihin…
Katselin muuten aivan ihania fantasiakakkuja, mutta päädyttiin kuitenkin ihan perustäytekakkuun, kun sen saa kätevästi samasta paikasta ruokien kanssa. Jotain ihanaa vauvan nimellä varustettua olisi kuitenkin kiva saada kahvipöytään, ja mietin nimikoituja pikkuleipiä. Onko joku sellaisia itse tehnyt? 
Koristeitakaan en ole vielä sen enempää miettinyt, kuin että haluan perinteisen valkoista ja vaaleansinistä. Ehkä raitaa tai polka dotia, ja pom pomeitakin voisi koittaa askarrella jos vaan aikaa jää. Pappi treffataan viikonloppuna ja virretkin pitäisi päättää. Olen vauvan syntymän jälkeen ollut maailman surkein kaikissa aikatauluasioissa, mutta luotan silti, että viikon päästä meillä on jo kaikki valmiina! 😀
Olisi kiva saada vielä viime hetken vinkkejä ja ideoita, linkkailkaa kommenttiboxiin jos olette tehneet ristiäisaiheisia postauksia! 🙂
Postauksen inspiskuvat: Pinterest

Kommentit

14 kommenttia
Avatar

Ihanan näköiset juhlat teillä!! Pinterestistä kyllä löytää niin kivoja ideoita, mutta saa nähdä mitä ehditään toteuttamaan… 😉

Avatar

Ihania ideoita 🙂 meidän prinssi saa nimen joulukuun puolivälissä joten vielä on hetki aikaa miettiä 🙂 meillä on kans käytössä suvussa kiertävä mummon virkkaama ristiäismekko <3 juhlapaikka ja kaikki on vielä ihan auki… Nimi ja teemavärit on päätetty 😀

Avatar

Tuommoiset suvussa kiertävät ristiäismekot on kyllä ihan parhaita! <3 Ja onneksi on nimi, sehän se tärkeintä 😀

Avatar

Tsemppiä ristiäisvalmisteluihin 🙂

Avatar

Kiitos :))

Avatar

Kiitos todella ajankohtaisesta postausaiheesta! Meillä vietetään kastejuhlaa viikko teidän jälkeen ja alan olla jo melko stressaantunut, kun juuri mitään ei ole konkreettisesti tehty juhlan eteen (kummit, pappi ja nimi ovat valmiina, juhlapaikkana koti). Viiden pojan vaatteet on lähes valmiina, samoin miehen, omat on jossain kaupassa (josta ei löytynyt mitään kun kävin katsomassa vajaa viikko ennen vauvan syntymää). Koska meidän lasten syntymäpäivät ovat niin lähekkäin (neljällä kk:n sisällä), on myös kastejuhla ollut samoihin aikoihin. Tämä on jo kolmas juhla peräkkäin, joka ajoittuu adventin aikaan. Juhlissa on siis jollain tapaa huomioitava myös lähestyvä joulu, vaikka tällä kertaa olisin halunnut ihan vaan vaaleansinistä (kerrankin 😉 ). Meillä teemaksi tulee tähdet ja väreiksi valkoinen ja ruskea. Kakkuun ajattelin tehdä sellaisen viirinauhan valkoisista tähdistä niin, että jokaiseen tähteen tulee nimestä yksi kirjain.Nimiä on kolme, joten viirinauhoja tulee kolme allekkain. Muualle nimi ei tuu näkyviin. Ruskea väri pääsee esille ainakin ruskeina tähtipipareina, suklaakakkuna (kermakakun lisäksi) ja "pillilaseihin" tulevana ruskeavalkoisena tähtinauhana. Poikien vaatteiden värimaailma on myös sama. Kukat pitäisi tilata. Virret on valittu ja muutenkin itse toimitus käyty läpi papin kanssa. Isoveljet on yleensä esittäneet pari laulua, mutta niiden harjoittelua ei oo vielä aloitettukaan. Suurin rasti tulee meillä olemaan kodin juhlakuntoon saattaminen, arki kun pyörii koko ajan ja siinä ohella pikkupoikien leikit levittäytyvät hetkessä ympäri taloa… Ajatustyötä ehtii tehdä imettäessä, mutta käytännön toteutus onkin sitten jo ihan toinen juttu.

Avatar

Kuulostaa, että teillä on juhlat jo hyvällä mallilla! Ihana idea tuo nimi viirinauhakoristeeseen! Johonkin täytyy kyllä meidänkin se nimi kirjailla 🙂 Ja niin totta, että ajatustyötä ehtii hyvin tehdä, mutta nähtäväksi jää miten kaiken käytännössä ehtii… 😀

Avatar

Ihania suunnitelmia ? saatte varmasti kivat juhlat ?
Me oltiin vuosi sitten aivan ihanissa ristiäisissä jossa jokainen yksityiskohta niin mietitty. Siellä oli aivan ihanat servetit johon oli painettu lapsen nimi ja sen lisäksi pienet varpaat kuviona ?

Avatar

Meilläkin oli Veikon juhlissa nimikoidut servetit, niissä oli muistaakseni nallen kuva ja kastepäivämäärä painettu nimen lisäksi 🙂

Avatar

Ihanan raikkaita ja suloisia inspiskuvia! Täällä juhlitaan puolestaan lasten synttäreitä viikonloppuna ja ainakin toistaiseksi järjestelyt on aikalaila täysin tekemättä. Huomenna mietintämyssy päähän siis!

Avatar

Juhlien suunnittelu on kyllä kivaa puuhaa! Vielä kun saa suunnitelmat laitettua toteen 😀

Avatar

Ihania ideoita!
Nuo inspis kivat ♡

Avatar

Pinterestistä kyllä löytää mitä ihanempia inspiskuvia! <3 Jotain ideoita on niistä nyt napattu meidänkin juhliin 🙂

Avatar

Mäkin kävin keräilemässä inspistä pinterestistä, mutta vaikka olin hommannut koristeita ties kuinka paljon, ei aikataulusyistä ehditty koristella kuin ihan vähän. Silti oli parhaat juhlat ikinä! Käy kurkkaamassa http://laura.minityyli.fi/2014/11/14/kastekuvia/

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä