KANTOVÄLINE – CHECK

Ennen Veikon syntymää mulla oli ihan kristallinkirkkaat ajatukset vauvan kantamisesta. Halusin vauvalle kantorepun, että saisin lapsen kätevästi mukaan metsälenkeille, jonne ei vaunujen kanssa ole asiaa. Googlettelin millainen olisi hyvä ja ergonominen reppu ja päädyin nopskaa Manducaan. Heti kun vauva saavutti tarvittavan 3,5kg painon, pääsi reppu käyttöön. Reppu oli meille kyllä korvaamaton apu, sen kanssa kuljettiin monet metsälenkit, se oli ihan huippukätevä Santorinin matkalla missä suurten korkeuserojen vuoksi on paljon rappusia ja vielä parivuotiaanakin reppu oli lenkkikäytössä, kun lapsen saattoi laittaa selkäpuolelle istumaan.

Nyt toista vauvaa odottaessa alkoi kantoliinat kiinnostamaan, mutta silti olen ihan tosi kauan jahkaillut minkä kantovälineen hankin!
Ajatuksena kantoliina kuulostaa aivan ihanalle, mutta jotenkin vaan näen itseni superpitkään liinaan takkuuntuneena, kun en osaa sitä sitoa oikein… Niinpä päädyin taas helpompaan vaihtoehtoon ja tällä kertaa halusin koittaa paljon kehuttua Tulan kantoreppua.

Meidän vauva viihtyy kaikkein parhaiten sylissä, mutta viittä kiloa lähestyvä murunen alkaa jo vähän käsivarsilla tuntua… Nyt en malttaisi odottaa, että tänään tilaamani reppu saapuu, toivotaan, että vauva on repusta yhtä innoissaan kuin äitikin, hahah!
Tulan reppu on muuten tarkoitettu seitsemästä kilosta alkaen, mutta sitä ennen sitä voi käyttää erillisen vauvatuen kanssa.  Vauvatuet oli Ipanaiselta loppu, mistä repun tilasin, joten nyt täytyy metsästää tuo tuki muualta tai sitten testailla voisiko reppua käyttää jo ilman tukea.

Onko jollain kokemusta Tulan kantorepusta? Minkä kokoiselta vauvalta olette jättäneet vauvatuen pois? Ja jos jollain löytyy ylimääräistä vauvatukea, niin olen kiinnostunut ostamaan!

Loppuun alevinkki viikonloppuun! KAIKKI lastenvaatteet ja kengät -30-70% täällä! *
* Mainoslinkki
Ihanaa viikonloppua!

Kommentit

10 kommenttia
Avatar

Repun toimitus viivästyykin vähän, kun tilaamani reppua ei ollutkaan varastossa, joten me pärjäilläänkin varmasti ilman tukea sitten kun reppu tulee. Kiitos kuitenkin tarjouksesta! 🙂

Avatar

Meillä on ollut tuo Tulan reppu ja muista ei ole tosin kokemusta mutta tosi tyytyväinen olen siihen ollut. Vauva nukkui pikkuvauvana pääosin liinassa tai repussa joten kannoin pikkuvauvana tyttöä aika paljon Tulassa sisätiloissa, viime kesänä pääsi sitten isomman vauvan kanssa tositoimiin maastossa jne. Päätinkin vielä säästellä Tulaa varmuuden vuoksi ensi kesällekkin jolloin tyttö on jo yli 1,5-vuotias. Tyytyväinen olen ollut kyllä mutta eipä muista kantorepuista käyttökokemuksia olekkaan niin hyvin kuin tästä on. 🙂
Vauvatukikin meiltä löytyy ylimääräisenä mutten tiedä viitsinkö sitä myydä erikseen kun postit ovat tuolle aika suuret niin pelkän vauvatuen postitus on aika arvokasta. 🙁

Avatar

Kuulostaa hyvälle! 🙂 Toivottavasti meidänkin vauva viihtyy repussa, ainakin tämä on melkoinen sylissä viihtyjä, joten luulisi että repussa olokin on vauvan mieleen 🙂
Luulen, että testaillaan joko reppua voisi käyttää ilman tukea, ja jos ei niin sitten vaan odotellaan hetki, varmasti pian se tuki jäisi kuitenkin käytöstä pois.

Avatar

Meilläkin on tula ja se oli kyllä aivan ihana vauva-aikana! Ipanaiseltahan saa vuokrata vauvatukea, eikös? Nyt tulan käyttö on vaan jäänyt, kun en kertakaikkiaan ole osannut laittaa sitä/lasta selkään. Tuloksena on aina hirveä huuto ja minä yrittämässä taiteilla puoliksi selässä olevaa ja tulaan jalasta takertunutta lasta jotenkin turvallisesti alas… Tietysti jos on joku auttamassa lapsen selkään laittamisessa, se kyllä onnistuu ja tuntuu tosi mukavalta ja lapsikin viihtyy siinä hyvin 🙂

Avatar

Ai tuosta vuokraushommasta en tiennytkään! Luuule, että kokeillaan nyt kuitenkin joko menee ilman tukea, aika pian se varmaan kutenkin jäisi meiltä pois. Tuo selkään laittaminen on kyllä hankalaa yksin! Manducan kanssa se onnistui pitkään kun mies auttoi, mutta jossain vaiheessa opin itsekin lapsen sinne laittamaan. Helpompaa kyllä on jos on apukädet.. 🙂

Avatar

Meillä ei ollut vauvatukea, mutta Tulan kantoreppu on ollut kovassa käytössä ja se on ollut aivan ihana. En voi kuin suositella. Olen postaillut tuosta meidän Tulasta useammankin kerran, mm. täällä kun kävimme Kanten kurssilla: http://www.vauva.fi/artikkeli/blogit/eppusen_kaapilla/kantaen_kurssin_satoa
Mulla on ollut Isla myös repussa selässä esim. laivalla ja se oli sielläkin ihan loistava. Hyvän valinnan olet tehnyt. 🙂

Avatar

Mekin kyllä koklataan ensin pärjätäänkö jo ilman tukea. Täytyypä käydä lukemassa postaus, kiva kuulla kokemuksia vaikka ostopäätös on jo tehty, innolla jo odotan että saadaan reppu pian käyttöön! 🙂

Avatar

Tulan reput on kyllä huippuja! Meillä on sekä stsndardi-koko että nyt tuoreena tulokkaana myös taaperomalli. En voi kuin kehua 🙂 vauvatukea ei meillä ole ollut ja repussa tyttö alkoi kulkea noin 2-3kk iässä, ja meidän juniori 2,5kk on muutamia kertoja hetken ollut kyydissä totuttelumielessä. Kantoliina on nyt kuitenkin eniten käytössä ja se on superihana! Nopsaa oppii ne sen hetken sidonnat ja esim trikoisella kietasuristi2 on ainoa mitä suositellaan ja se on iisi. Kudotulla pikkuselle sitten perus kietasuristi edessä kantoon. Taatusti oppisit! 🙂
Manduca meillä on kans ollut aikanaan, mutta kyllä Tula on mun mielestä parempi. Jokaisella on oma suosikki 🙂 terkuin Heini Kasvukaudesta kirjautumatta

Avatar

Kantoliina kyllä kuulostaa ajatuksena niin ihanalle, oppisikohan sitä sitten käyttämään.. 😀 Pelkään, että jos se tuntuu vaikealle, niin koko liina jää käyttämättä. Manducassakaan ei mielestäni mitään vikaa ollut, mutta Tulasta olen kuullut niin paljon kehuja, että halusin nyt itse päästä sitä kokeilemaan 🙂

Avatar

Meiltä löytyisi harmaa vauvatuki ylimääräisenä hämeenlinnasta jos tarvii. 15€ (+postit) ajattelin siitä pyytää kun ei ole juurikaan käytetty.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä