VASTASYNTYNEEN KUVAUS – LAURA SCHNEIDER PHOTOGRAPHY

Me saatiin muutama viikko sitten aivan ihanat Laura Schneiderin ottamat kuvat meidän pikkuisesta vastasyntyneestä vauvasta. Ja tiedättekö, ihastelin näitä kuvia varmasti tunteja, kun ne ensimmäistä kertaa näin!
Olin ihaillut Lauran upeita kuvia vastasyntyneistä vauvoista jo pitkään ja kuvien tyyli sopi täydellisesti omiin mieltymyksiini. Osasin siis odottaa ihania kuvia, mutta silti oli aivan eri asia nähdä oma lapsi ikuistettuna kauniisiin ja herkkiin kuviin.
Kuvapaketteja on valittavana kahta kokoa, josta me valittiin laajempi setti. En voisi olla tyytyväisempi valintaan, sillä en olisi osannut jättää kuvapaketista pois yhtään kuvaa!
Pientä sneak peekiä kuvista on näkynyt jo Instagramin (@annikakarkkipurkki) puolella, mutta nyt myös blogin lukijoille palanen meidän kuvauksen lopputuloksesta.
Kuinka kaikki käytännössä meni?
Aika varattiin hyvissä ajoin jo kesällä, kun laskettu aika oli lokakuun lopulla. Tuolloin Laura varasi kalenteriinsa tilaa lasketun ajan paikkeille, ja varsinainen kuvausaika me saatiin, kun ilmoitimme vauvan syntymästä.
Vastasyntyneet kuvataan aina alle kahden viikon ikäisinä, useimmiten 7-12 päivän iässä ja meidän vauva oli kuvauspäivänä kahdeksan päivän ikäinen.
Ennen kuvauspäivää saimme täytettäväksi kuvauskyselylomakkeen, jossa kyseltiin muunmuassa toiveita kuvausten sävymaailmasta ja rekvisiitasta, joiden mukaan Laura valmistelee studion kuvaustilannetta varten valmiiksi.
Aikani pohdin toiveita, mutta päätin jättää tuon kohdan tyhjäksi ja antaa Lauralle vapaat kädet ja oikein tyytyväinen olen valintaani!
Mitään omaa rekvisiittaa ei tarvitse viedä mukanaan, studiolta löytyy aivan valtavasti erilaisia toinen toistaan suloisempia päähineitä, pöksyjä, koreja ja kankaita. Meidän vauvalle oli kuvauksen lahjaksi ostanut mummi neulonut vartavasten kuvauksia varten hauskan hiippalakin, joka sopi oikein hyvin värimaailmaltaan yksiin Lauran rekvisiitan kanssa, ja osassa kuvissa käytettiin myös tuota meidän mukana viemää hattua rekvisiittana.
Aikaa kuvauksiin oli varattu 3-4 tuntia, sillä itse kuvaamisen lisäksi aikaa kuluu paljon muuhunkin, kuten vauvan nukuttamiseen, syöttämiseen ja asetteluun. Meidän vauva nukkui koko parituntisen matkan studiolle ja vähän jännitin miten unta riittää enää kuvaustilanteeseen, mutta vauva yllätti jatkamalla unia läpi kuvaussession. Jos vauva meinasikin herätä eri asentoihin vaihdettaessa, tuuditti Laura vauvan hellästi uudelleen uneen.
Kun kuvaukset oltiin saatu valmiiksi, heräili vauva syömään ja saatiin vielä ihan lopuksi muutama kuva hereillä olevasta vauvasta.
Lauran työskentelyä seuratessa huomasin, ettei täydellisiin vastasyntyneiden kuviin riitä, että on todella taitava kuvaaja, tai kauniit rekvisiitat. Näiden lisäksi oleellisessa osassa on uskomattoman taitava vauvan käsittely. Vauva tuntui todella tyytyväiseltä ja onnelliselta kuvaustilanteessa Lauran käsissä ja siihenhän koko homma perustuukin, kaikki tehdään täysin vauvan ehdoilla.
Meidän valitsemaan kuvapakettiin kuului runsaasti kuvia, jotka toimitettiin meille ensin nettilinkkinä, mistä ne sai ladattua omalle tietokoneelle. Myöhemmin saimme postitse kuvat vielä USB-tikulla sekä kuvapakettiin kuuluvat aivan ihanat vauvakortit. Kortit oli muuten pakattu niin kauniisti, etten meinannut malttaa avata koko pakettia, hahah! Lisäksi vauvakin sai yllätyksen paketin mukana, suloisen puisen purulelun.
Vauvakortteihin painetaan vauvan syntymätiedot, ja näitä kortteja voi antaa vaikka sukulaisille muistoksi. Me käytetään kauniit vauvakortit osana ristiäisten kiitoskortteja, mielestäni sopivat siihen aivan täydellisesti!
Lauralta voi tilata myös muita kuvatuotteita, kuten kehystettyjä printtejä, canvastauluja tai kuva-albumeita. Me valittiin aivan ihana neljän kuvan kollaasi, joka koristaa nyt meidän olohuoneen seinää.
Lisäksi olen teettänyt meidän lähikuvaamossa valokuvasuurennoksia, joita olen laittanut ihan Ikeasta ostettuihin kehyksiin olohuoneen seinälle, josta löytyvät myös muut meidän perheen rakkaimmat kuvat. Voisinkin vilauttaa tuota seinää teille myöhemmin ihan omassa postauksessa!
Taidan kyllä olla aikamoinen valokuvahullu, kuvat on mulle suuria aarteita, jotka tuon mielelläni osaksi sisustusta.
Kuvaan itsekin mielelläni, mutta esille kotiin on päätynyt lähes yksinomaan ammattikuvaajien otoksia. Veikko on kuvattu ensimmäisen kerran kolmenkuukauden ikäisenä, tuolloin en valitettavasti ollut vielä kuullutkaan vastasyntyneiden kuvauksesta. Sittemmin poika on kuvattu vuosittain synttäreiden tienoilla, samalla on otettu kuvia koko perheestä ja jatkossa porukkaan liittyy perheen pieninkin. 
Kuvaajaa valitessa on mielestäni tärkeää, että kuvaajan tyyli vastaa omia mieltymyksiä, silloin kuvista tulee juuri niin ihania, että niistä tärkeimmät haluaa pitää aina esillä.
Olen kyllä todella iloinen, että meillä on nyt muistona kuvat vastasyntyneestä. Tuo hetki kestää niin pienen ajan, ja nopeasti tilalle tulee vauvamaisia piirteitä. Jo nyt kuvia katsellessa on ihana muistella ensi hetkiä pikkuisen kanssa.
Lisää kauniita kuvia löydät Laura Schneiderin nettisivuilta sekä Facebookista.
Oletteko te käyneet vastasyntyneen kuvauksessa tai oletteko aikeissa mennä?

Saimme kuvapaketin edullisemmin bloginäkyvyyttä vastaan.

Kommentit

38 kommenttia
Avatar

Kuvat on kyllä niin ihania, ja kuvattava toki myös <3 <3

Avatar

Uskomattoman upeita kuvia! Kyllä näkee, että taito on hallussa 🙂 Näistä kuvista jää varmasti aivan mielettömän ihanat muistot..niin ovat kauniita <3

Avatar

Ihanat muistot kyllä jää, olen niin iloinen että meillä on nämä kuvat! <3

Avatar

Oih, mua itkettää kun nää on niin ihania! Varsinkin toi missä on noi minihousut! 😀
Teillä on todella kaunis poika <3 Oikea Aarre <3

Avatar

Todellinen Aarre kyllä! <3 <3

Avatar

Aivan uskomattomia kuvia! Itsellä meni aivan kylmiäväreitä! ÄÄÄ! Miksen ymmärtänyt tätä silloin kun A-muru oli vauva?! 😀

http://kunaitikelaa.blogspot.fi/

Avatar

Kuvat on kyllä ihan mielettömiä! Harmi, ettei esikoisesta ole vastaavia, mutta onneksi meillä on nyt nämä <3

Avatar

Uskomattoman kauniita kuvia!

Avatar

Kyllä! Näitä voisi tuijotella kokoajan… 🙂

Avatar

Siis vau mitä kuvia! Uskomattoman hienoja!

Avatar

Nämä on kyllä aivan ihania! :))

Avatar

Aivan supersuloiset kuvat! Sanoin syksyllä miehelle, että Lauran vauvakuvat voisivat lähes olla riittävä syy kolmanteen lapseen 😉

Avatar

Hahah, oikein hyvä syy! 😀 <3

Avatar

Siis voi että miten ihania kuvia pienestä!! <3

Avatar

Näitä on kyllä ihasteltu tovi jos toinen, niin upeita <3

Avatar

Mielettömiä!

Avatar

<3

Avatar

Voi ei miten ihania. Vauva näyttää ihan peukun kokoiselta <3

Avatar

Ihan totta, näyttää ihan miniminivauvalta, vaikka pikkuinenhan se pötkylä olikin <3

Avatar

ihania kuvia!!! <3

Avatar

Nää on kyllä aivan ihanat! <3

Avatar

Ihania kuvia!

Avatar

<3

Avatar

Aivan mielettömän ihania! <3 Mitä tuollainen kuvauspaketti maksaa?

Avatar

Kannattaa Lauralta kysellä tarkemmin hintoja, mutta muistaakseni pienempi kuvapaketti oli 300e paikkeilla, isompi 600e paikkeilla. Kuvatiedostot saa itselle, joten kuvat voi teettää sitten missä haluaa! Lopulta siis tulee jopa halvemmaksi, kuin perusstudiokuvat, joita voi teettää vain kuvauspaikassa 🙂

Avatar

Todella upeita kuvia! <3 Tämä vastasyntyneen kuvaus on ehkä ainut asia mikä harmittaa, että emme oman lapsemme kanssa tajunneet tehdä.

Avatar

No vähän harmittaa myös, etten esikoisen aikaan tämmöisestä tiennyt, mutta onneksi me nyt saatiin pikkuisesta nämä kuvat <3

Avatar

Tosi kauniita kuvia ja supersuloinen on mallina toiminut pikkumieskin <3 Heti alkoi kiinnostaan, esikoinen syntyy maaliskuussa. Täytyy tutkia vaihtoehtoja. Epäilyttää tietenkin uskaltaako varailla tuollasia kuvausaikoja heti niin alkupäiville kun on kyseessä eka lapsi eikä mitää kokemusta..? 🙂 Joka tapauksessa upeat muistot jää kuvista! -Minna

Avatar

Laura oli kyllä todella taitava ja asiansa osaava, itse kuvaustilanteessa hän hoiti kaiken, eikä vanhempien tarvinnut tehdä muuta kuin tulla vauvan kanssa paikalle 🙂

Avatar

Pakahdun pelkästään tästä postauksesta! Voin allekirjoittaa kaiken mitä kirjoitit. Ja nuo kuvat, niiiin suloisia! Mekin kävimme pian teidän jälkeen Lauralla kuvauksissa viidennen lapsemme kanssa. Mukana oli toki koko perhe ja vauvan kuvien lisäksi saimme ikimuistoiset muistot myös veljes- ja perhekuvion muodossa. Kuvaushetket studiolla painan syvälle muistojen sopukoihin. Siellä aika jotenkin pysähtyi ja kaikki kaunis ja ihana pääsi esille. Tunnelma, värimaailma, vastasyntynyt, kaikki. Se oli niin paljon enemmän kuin osasin ajatella. Kuvat ovat todellakin niin ihania, että niitä täytyy katsoa päivittäin. Löysin Pentikistä kehyksen, jonka valmiissa paspiksessa oli aukko yhdeksälle kuvalle. Siihen kehykseen sain esille toivomani yksityiskohtakuvat kollaasin muodossa.

Joskus aiemminkin kommentoin sulle noista valokuvaamisista. Meilläkin on lapsista paljon ammattilaisten ottamia valokuvia ja pidän niitä tärkeinä. Laura on kyllä ollut tähänastisista kuvaajista ehdottomasti paras. Arvostan erityisesti sitä, että hän perehtyi toiveisiimme ennen kuvausta ja hänellä oli aikaa suunnittelulle ennen ja jälkeen kuvausten. Monet kuvaajat "vain ottavat kuvat" ja silloin ne jäävät kylmiksi, ilman ideaa. Vaikea selittää.

Olisi kiva nähdä teidän valokuvaseinä. Meillä on valokuvia pitkin kotia, mutta olemme suunnitelleet tekevämme yläkertaan johtavaan portaikkoon kuvakollaasin. Se tuntuu hyvältä paikalta kuville, kun portaikon seinät ovat ikään kuin tyhjän panttina. Samalla kuvia voi ihastella pitkin päivää, kun kulkee portaita ylös ja alas. 😉

Avatar

Kuulostaapa kivalle tuo Pentikin kehys! Kuvat on niin ihania, että niitä on pakkokin pitää esillä, että saa vilkuilla aina ohi kulkiessaan <3
Täytyy kyllä jossain vaiheessa vilauttaa valokuvaseinää! Kiva idea muuten kerätä kuvia portaikkoon 🙂 Siskollani ja miehellään on juuri portaikkoon kerätty kuvakollaasia, ja niitä on tosiaankin kiva katsella portaita kulkiessa 🙂

Avatar

Aivan ihania kuvia ja miten suloinen pieni poika! Lauran kuvat on niin mahtavia, hänen kuviaan olen ihastellut aiemmin facebookin sivuillakin. Saako kysyä, mistä löytyy ohje mummon tekemään hiippalakkiin? On niin kivan näköinen 🙂

Avatar

Näissä postauksessa näkyvissä kuvissa on kaikki lakit Lauran rekvisiittaa 🙂

Avatar

Me käytiin myös Lauralla heinäkuussa. Olin niin haltioissani ja liikkutunut kun kuvat tuli että edelleen joka päivä kurkkaan niitä. Ja Laura itse, aivan mieletön! <3

Avatar

No juuri tuo tunne, kun kuvat tuli! Ei niitä olisi malttanut lakata katsomasta ollenkaan <3

Avatar

Voi hyvänen aika miten ihania kuvia 🙂 <3

Avatar

Nämä on kyllä aivan mielettömiä! <3

Avatar

Oi apua mitä kuvia. Kerrassaan mahtavia. Ihana on kyllä kuvattavakin <3.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä