HEI, OLEN KOLME KUUKAUTTA!

Minä olen nyt kolme kuukautta! Tänään on siis oikea juhlapäivä, ja sen kunniaksi, vai pitäisikö sanoa, sillä tekosyyllä, äiti leipasi mansikkapiirakan.
Kotona minua on kuvailtu hyväntuuliseksi vauvaksi. Vaikka tykkäänkin olla eniten sylissä, viihdyn pieniä hetkiä omissa oloissakin lelujeni parissa. 
Olen saanut pikkuista rytmiä tähän elämääni. Aamulla olen pikkuisen aikaa hereillä, vähän syön ja sitten lähden päikkäreille. Nukun ulkona vaunuissa tai sisällä äitin ja isseen sängyssä muutaman tunnin aamupäiväunet. Loppupäivän olen hereillä ja torkuttelen vähän vuoronperään, kunnes on aika mennä yöunille. Ennen nukkumaanmenoa tankkailen maitoa samalla kun äiti katselee televisiota, niin jaksan sitten nukkua koko yön aamuun asti. Äitini on ihan hassun innoissaan näistä unenlahjoistani öisin, sillä olen jo useana yönä nukkunut yhdeksän tuntia heräämättä välillä. Joskus kyllä saatan heräillä kuuden tunnin jälkeen vähän syömään, ja jatkan sitten taas unia.
Yöt nukun vanhempien sängyssä, äitin kainalossa, sillä se vaan on ihan paras paikka. Joskus minut laitetaan pinnasänkyyn nukkumaan, mutta huomaan sen kyllä yleensä aika nopskaa, ja karjaisen heti, että minut nostetaan sieltä pois!
Minä saan herkutella äidinmaidolla, aina kun vaan itse haluan, ja olenkin kasvanut tällä huikealla ruokahalulla tosi hyvin! Isoveljeni muuten on kertonut minulle, ettei hän tykännyt vauvana ollenkaan äidinmaidosta. Taitaa kyllä puhua vähän höpöjä, en usko moista ollenkaan! Se on muuten ihan paras isoveli ikinä! Puhuu minusta aina tosi nätisti, käy välillä vähän silittelemässä ja pusuttelemassa ja auttaa äitiä minun hoitamisessa.
Suklaasta saan aivan hirvittäviä mahanpuruja, mutta onneksi äiti viimein älysi lopettaa sen suklaan mutustamisen, niin minun on paljon parempi olla. Se hölmö luuli ensin, että masuvaivat johtuvat kahvista, vaikka syypäänä oli koko aika suklaa. Nyt se on onneksi ollut jo kuukauden ilman suklaata, ja vaikka se välillä käveleekin wiener nougatin kuvat silmissään, niin minun ei tarvitse kuin väläyttää hurmaava hymyni, niin se unohtaa suklaat kokonaan!
Kuukausi sitten painoin jo melkein viisi kiloa, puolisen kiloa enemmän, mitä isoveljeni saman ikäisenä. Uusimmista mitoista ei ole kyllä hajuakaan, mutta eiköhän nekin selviä aikanaan kun käydään taas neuvolatätiä moikkaamassa. Se on ainakin varmaa, että kasvanut olen, vaatteista käytän jo kokoa 62cm ja masuni on ihanan pyöreä.
Tykkään höpötellä ja kujerrella kaikenmoista. Kerran isoveljeni riemastuikin, sillä hän luuli, että puhun samaa kieltä naapurin vauvan kanssa! 
Minkäslaisia ikätovereita sieltä ruutujen takaa löytyy?

Kommentit

22 kommenttia
Avatar

Meilläkin tutti lähinnä yököttää, mutta vielä olen sitkeästi yrittänyt sitä tuputtaa.. 😀

Avatar

Voi mikä suloisuus <3 Täällä on vauva vielä masussa, maaliskuun puolen välin jälkeen la 🙂 -Minna

Avatar

Oi, ihanaa odotusta sinne! <3

Avatar

Ihana <3

Avatar

<3

Avatar

Oi mikä suloisuus! Meidän kohta 1,5vee nukkui viime yönä vissiin ekaa kertaa ikinä yhdeksän tuntia. Sellaiset unet auttaa jaksamaan kummasti!

Avatar

Saa nähdä onko nämä hyvät yöt nyt vain jokin vaihe, mutta nautitaan nyt sen verran mitä sitä kestää 😀

Avatar

Ihana kirjoitus. <3

Avatar

<3

Avatar

Apua kuinka suloinen pieni onkaan! <3 Meillä tultiin vasta 3vko ja hän tuntuu kasvavan liian nopeaa! 🙁
http://xmasbabyjohsuo.blogspot.fi/

Avatar

Voi teillä on vielä ihanaa pikkuvauvan tuoksua <3 nämä kyllä kasvaa ihan liian nopeaa!

Avatar

Oi mikä suloisuus!! Meillä täällä viikon vanha pikkuherra, lumonnut äitinsä täysin <3 mammattelee kainalossa vielä 1-2 tunnin välein, mutta ei haittaa, kun on niin ihana 🙂 isoveli 4v ja isosisko 2v joten vipinää riittää! Ihanaa miten sitä osaakin nauttia tästä kolmannesta aivan eri tavalla kuin aiemmin…jotenkin paljon rennompaa elo nyt kuin silloin epävarmana esikoisen äitinä.

Avatar

Oi miten ihanan pieni teillä on! <3 kyllä tästä sylittelyajasta ottaa mielellään kaiken irti, pian ne kuitenkin jo juosta vipottaa paikasta toiseen… 😀

Avatar

Ihana pieni ja ihania kuvia hänestä! <3

Avatar

<3

Avatar

Niin suloinen pikkusöpöliini! Tuollaisia varpaita katellessa ei malttaisi odottaa että oma olisi jo täällä!

Avatar

Pikkuvarpaat on kyllä niin söpöjä <3

Avatar

Täällä ilmoittautuu yksi ikätoveri, vain päivän nuorempi "Veikkuli". Aluksi kovasti nyökyttelin tekstille: viihdyn lähes ainoastaan sylissä eikä äiti saa mitään tehtyä koko päivänä. Aamupäivisin nukun yleensä kuskikeikoilla, mutta sen jälkeen ei uni enää tuu silmään muutamaa pientä torkahdusta lukuunottamatta, vaikka äiti on yrittänyt ties mitä keinoja. Yöunille käynti sen kun viivästyy, viime yönäkin nukahdin vasta siinä vähän ennen kahta. Aamulla sitten jatkaisin niitä yöuniani, kun muiden päivä alkaa ja minut on vaan nostettava sängystä. Tuo yhdeksän tunnin uniputki ei kyllä onnistu. Ennätys taitaa olla viisi tuntia putkeen ja sekin on tapahtunut vain pari kertaa. Yleensä nukun öisin 3-4 tunnin putken. Nukun sellaisessa korisängyssä, joka äidin mielestä on alannut käydä minulle liian ahtaaksi ja olisi haettava pinnasänky vintiltä. Äiti myös ihmettelee, mihin se pikkuvauva-aika oikein katosi? Iltaisin minäkin tankkaan ja äitini katselee Netflixiä. Minulla riittää juttuja, hymyjä ja osaan jopa jo nauraa ääneen, noista syistä en malttaisi mennä nukkumaan. Siinä me sitten sylitellään, kunnes uni vihdoin tulee. Ps. Tuo body näyttää tutulta. Tuoreet 3kk-mittani ovat 6270g ja 62,5cm.

Avatar

Kuulostaapa niin tutulle, meilläkin valvotaan myöhään ja sitten aamulla saa unikekoa herätellä kun on aika lähteä liikkeelle 🙂

Avatar

Meillä on täälä kolme tyttöä iät 9v, 3v ja viikon päästä 3kk. Tutulta kuulostaa tekstisi. Yhteen asti yöllä tankkailee vauva ja äitin+isin vieressä on paras nukkumapaikka. Pinnasänkyyn laitto herättää samantein ja tuttia ei missään nimessä suostu suuhun ottamaan:)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä