MEIDÄN HOITOPÖYTÄ – HYÖDYKE VAI TURHAKE?

hoitopöytä blogi
hoitopöytä ikea
Esikoista odottaessa me tehtiin vauvalle hoitonurkkaus kodinhoitohuoneen tasolle. Tyhjättiin oikeastaan koko taso vauvantarvikkeita varten, ostettiin kiva hoitoalusta ja muutamia koreja vaipoille, harsoille ja muille tarvikkeille. Tuo ratkaisu oli oikein sopiva, varsinkin kun vesipistekin oli samassa tilassa.
Tällä kertaa en halunnut kuitenkaan vaipanvaihtopaikkaa kodinhoitohuoneeseen, ehkä eniten siksi, että täällä uudessa kodissa meillä on sieltä yksi uloskäynti, joka on ihan jokapäiväisessä käytössä, tavallaan meidän arkieteinen josta kuljetaan koirien kanssa lenkille ja lähdetään lasten kanssa ulkoilemaan. Halusin vauvan oman hoitopaikan jonnekin vähän rauhallisempaan paikkaan, ja luonnollisesti se tehtiin vauvan omaan huoneeseen.
Samaan aikaan sisustettiin Veikon huonetta uusiksi, ja tuo Ikean Hensvik-hylly jäi sieltä tarpeettomaksi. Siihen saa parillakympillä lisäosan jolla se muokkaantuu hoitopöydäksi, joten mikään iso sijoitus ei vauvan hoitopöytä ollut.
Periaatteessa vaipat nyt voi vaihtaa missä vaan, mihin saa hoitoalustan laskettua, tai vaikka ihan pyyhkeenkin päällä, mutta tykkään, että noille kaikille vauvanhoitotarvikkeille on kätevästi oma paikka tuossa hoitopöydällä. 
vavalle hoitopöytä
Mitä siellä hoitopöydällä sitten säilytetään?
Ylimmällä hyllyllä on laatikoissa ja korissa vauvan tutteja ja tuttinauhoja, niistokone (maailman p-a-r-a-s keksintö on imuriin liitettävä niistokone! Ei oltaisi pärjätty ilman sitä, kun vauvalla oli nuha), harja ja pumpulilappuja. Toiseksi ylimmältä hyllyltä löytyy suolatippoja nuhan jäljiltä, talkkia, pumpulipuikkoja, Sophie la Girafe monitoimivoidetta*, kosteuspyyhkeitä ja vaippoja. 
Hoitotason alla ylemmällä hyllyllä on laatikoissa Veikon vanhoja vauvaleluja säilytyksessä, odottamassa, että pääsevät uudelleen leikittäviksi. Alimmalla hyllyllä on toisessa laatikossa vaippoja, toisessa harsoja.
Vaikka yleensä en innostu liimailemaan mainostarroja mihinkään (varsinkaan huonekaluihin!), niin pankin kirjeestä löytyneet tarrat lätkin hoitopöydälle vauvan iloksi, ja kyllä niitä onkin tapitettu ja hymynaamalle väläytelty hurmaavia hymyjä. Nuo tarrat on kyllä onneksi sellaisia, mitkä lähtevät helposti irti, ihan huonekaluihin vissiin tarkoitettujakin.
PikkuVaniljasta saatu ihana pehmeä Baby’s Only soittorasia* sopii niin täydellisesti vauvan huoneeseen, että se päätyi roikkumaan hoitopöydälle vauvaa ilahduttamaan. Myöhemmin, kun hoitopöydällä ei ole enää käyttöä, voi soittorasian siirtää vauvan pinnasänkyyn.
Hoitopöytä – turhake vai hyödyke?
Varmasti ilmankin pärjäisi, mutta mä oon kyllä tykännyt tosi paljon! Koska hoitopöydällä on käyttöä vain muutamasta kuukaudesta vuoteen (toki toiset saattavat käyttää pidempäänkin), kannattaa mahdollisuuksien mukaan hankkia hoitopöytä, jolla on muutakin käyttöä, esim. siitä saa jatkossa tavallisen kaapin tai hyllykön. 
Etukäteen vähän mietitytti, onko haittaa, että vesipiste ei ole ihan vieressä (eteisestä on käynti sekä vessaan, että vauvan huoneeseen), mutta ei ole kyllä haitannut yhtään.
Vähän sovittelin tuota hoitoalustaa sängynpäälle, siinäkin voisi myöhemmin vaihtaa vaipat, jos hoitopöydästä haluaa luopua. Ihanaa on sitten myöhemmin päästä sisustamaan huonetta taaperon huoneeksi, mutta nyt kyllä nautin täysillä tästä vauva-ajasta, tämä kun menee ihan käsittämättömän nopeaa!
Löytyykö teiltä hoitopöytä, hoitonurkkaus, vai vaihtuuko vaipat milloin missäkin?

Kommentit

16 kommenttia
Avatar

Kiitos! 🙂 Tuo kaappihomma on kyllä varmaan sellainen mitä ei tule ajateltua, ennen kuin käytännössä huomaa! Meillä tosiaan vesipiste vähän kauempana, ja ihan hyvin ollaan pärjäilty sen kanssa 🙂

Avatar

Meillä hoitotaso on alusta asti ollut vauvan huoneessa ja vesi mahdollisuus vessassa.
Meillä 1v4 kk makoilee vieläkin hoitotasolla vaikka on jo aikoja kävellyt. Tuskin tarvitsew välissä edes purkaa kun vauva syntyy kesällä

Avatar

Mä en enää esikoisen ajalta yhtään muista milloin meillä luovuttiin hoitotasosta! Mutta nyt ainakin käyttöä on edessä vielä moneksi kuukaudeksi 🙂

Avatar

Minulla on ollut jo pitkään aikeissa tehdä samasta aiheesta postaus, eli hyvä aihe! 😉
Itse en oikein ymmärrä miten kukaan laskee hoitopöydän (tai ainakin jonkinlaisen pöydän+hoitoalustan) turhakkeeksi. Kuitenkin aina on ergonomisempaa vaihtaa vaipat ja hoitaa vauvaa pöydällä, kun kyttyrässä jossain sängyllä tai lattialla. Vaippoja kuitenkin vaihdetaan usein, rasvaillaan vauvaa yms. Selälle on aikamoinen rasitus olla ilman hoitopöytää tai tasoa. Itse voin kokemuksesta sanoa, että näin selkäsairaana en voisi kuvitella olevani ilman, ei tartte kun pari kertaa vaihtaa vaippa sängyllä ja auts. Tietysti kukin tavallaan, jos kokee ettei selkä siitä kipeydy tai ei usko että rasitus saa myöhemmässä elämänvaiheessa selän oireilemaan. Mutta kyllä se vaan on pelkkä hyödyke minusta! Ihan itseä ajatellen. 🙂 Ja onhan siinä tuokin etu että kaikki tarvikkeet on siinä käden ulottuvilla.
Meillä on ollut hoitopöytä jokaisella viidellä lapsella. Juuri tuollainen, josta saa helposti muunneltua sitten myöhemmin tavan hyllykön/lipaston. Hoitopöytänä on käytetty aina noin 1,5-2v.

Teillä on kyllä hurjan kaunis vauvanhuone! 🙂

Avatar

Mulla ei ole koskaan ollut mitään selkäongelmia, mutta raskauden jälkeen kyllä selkä kipeytyi kaikesta siitä vauvan kantamisesta, kropan painopisteen muutoksesta, imetysasentojen löytämisessä jne, joten mielellään edes vaipanvaihdon hoitaa ergonomisessa asennossa! 🙂 Ja tykkään kyllä kun kaikki tarvikkeet saa siihen nätisti esille ja käden ulottuville 🙂
Kiitos :))

Avatar

Meillä myös hoitopöytä on ollut ihan ehdoton vaikkei vesipistettä ihan lähellä olekaan ja on yhä 1,5-vuotiaalla käytössä. Nyt etenkin tämän kolmannen aikana mieheltä olisi jäänyt vaipat vaihtamatta ilman pöytää ja itsekin tykkään kovasti. Kaikki tarvikkeet ovat lähellä, itselle asento on mitä parhain ja ei ole lapsellekaan niin paljon houkutuksia lähteä lätkimään kesken kaiken.

Avatar

Mua ei myöskään ole yhtään haitannut ettei vesipiste ole vieressä, nopskaa sen muutaman askeleen ottaa vessaan asti 🙂

Avatar

Meillä oli aikanaan Suomessa tuo sama hoitopöytä ja mun mielestä oli kyllä hurjan kätevä. Hyllyllä heti käden ulottuvilla oli aina vauvan sen hetkiset vaatteet ja hoitoalustan vieressä korissa vaipat ja muut tykötarpeet. Meilläkään vesipiste ei ollut ihan vieressä, mutta en kokenut sitä ongelmalliseksi. Hoitopöydästä luovutiin vauvan ollessa about 6kk ja sen jälkeen vaipat ovat vaihtuneet milloin missäkin. Mut juu, vauvavuosi juoksee nopeaa vauhtia 🙂

Avatar

Tuo on kyllä kätevä pöytä, kun myöhemmin voi taas ottaa tuon lisäosan pois ja käyttää normi hyllynä! 🙂

Avatar

Tosi kaunis hoitopiste teillä! Meillä on hoitopöytä kylpyhuoneessa ja edelleen päivittäisessä käytössä vaikka meidän vauva on jo yli 1v. Vaippa vaihdetaan välillä missä sattuu, mutta tuossa hoitopisteellä pääsääntöisesti, samalla siinä vesipisteen lähellä on hyvä tehdä pesut sekä rasvailut. Täällä siis hyödyke!

Avatar

Kiitos 🙂 Kyllä sellainen vartavastasten tehty hoitopiste on vaan kätevä! 🙂

Avatar

Mistä olet hankkinut tuon hoitoalustan, kiva..

Avatar

Tuo on Babystylesta 🙂 Samalla kuosilla ostettiin myös pinnasängyn reunasuojus 🙂

Avatar

Meillä on ollut käytössä Brion pinnasängyn päälle laitettava Brion hoitotaso ja se on ollut mun mieleen. Ei vie turhaa tilaa, käyttöikä on pitkä ja antaa samalla suojaa pinnasänkyyn 🙂

Avatar

Kuulostaa kätevältä ratkaisulta sekin! 🙂

Avatar

Ihanan siisti ja freesi hoitopiste! Me turvauduttiin kylppärin kodinhoitotasoon, kun se on lavuaaria lähellä. 🙂 Nyt se kuitenkin tuntuu epäkäytännölliseltä, kun päällä olevat kaapit ovatkin vähän liian alhaalla vauvan nostelua ajatellen. Pohdiskellaan siis, mihinkäs sitä sitten sijoittaisi uuden hoitopöydän, kun vauva tässä kasvaa vähän isommaksi 😀 Voi olla että joudutaan siirtymään vähän kauemmas siitä lavuaaristakin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä