NELJÄ KUUKAUTTA

Meillä on juhlittu taas tasakuukausia, kun viikonloppuna vauvalle tuli täyteen neljä kuukautta. 
Meidän pikkumurusta on kuoriutunut kova juttumies, joka tykkää kovasti höpötellä, eikä siihen aina tarvita edes juttuseuraa.
Ensimmäisten kuukausien äänetön kikattelu on muuttunut hauskaksi hörähtelyksi, ja vaatteiden, varsinkin paidan, riisuminen saa välillä aikaan vallatonta hekottelua. Joskus tuota maailman ihaninta naurua saa aikaan hellällä kylkien, kainaloiden ja kaulan kutittelulla, mutta välillä tuo huumorimies höräyttää naurun myös hassuille ilmeille.
Uusia taitojakin on opittu, tottakai. Jos vauva itse saisi kertoa, niin merkittävin uusista taidoista lienee kirkuminen. Jos jokin harmittaa, tylsistyttää tai muuten vaan on vähän huonosti, niin palvelua vaaditaan äänekkäästi kirkuen. 
Selällä ollessaan kääntyilee sujuvasti kyljille, mutta ei vielä mahalleen. Masulla makoilu on muutenkin vähän tylsää puuhaa, mitä meillä vasta harjoitellaan.
Jalat viuhtovat kovasti ja vauva liikkuu selällään maatessaan kellonviisarina ympyrää, mahallaan jalat koittavat pötkiä eteenpäin, ainoastaan masun alle jumiin jäävät kädet estävät oikeasti etenemästä. Sitten kun keksitään ottaa kädet mukaan, mennään eteenpäin ja kovaa!
Eilen vauvalla piti olla lääkärineuvola, mutta se peruuntui ja käytiin ihan vain terveydenhoitajalla mitat ottamassa. Lähes saman kokoisena isoveljensä kanssa syntynyt (vauva 3100g 47cm, Veikko 3070g 50cm) pikkumies on mennyt mitoissa reippaasti ohitse, mitat nyt 6550g ja 63,4cm kun isoveli samanikäisenä on ollut 6120g ja 62,2cm. Koska vauva kasvaa hyvin ja on muutenkin tyytyväinen, jatketaan täysimetyksellä edelleen. Olen kyllä siitä tosi iloinen, sillä se jos mikä on helppoa ja helpottaa meidän arkeakin, kun ei vielä tarvitse alkaa kokkailemaan vauvalle omia sapuskoja.
Pari viikkoa sitten me oltiin pikkuflunssassa koko porukka, ja vaikka vauva säästyikin kuumeelta, niin sitkeä nuha ja köhä iskivät perheen pienimpäänkin. (ihan paras vempain oli muuten pölynimuriin liitettävä niistäjä, aivan huippuvekotin!) Tuolloin ei tietty nukuttu ulkona päikkäreitä, ja rytmikin meni sen vuoksi vähän uusiksi. Nyt hiljallellaan aletaan palailemaan samaan tuttuun rytmiin mikä oli ennen flunssaa, eli aamulla hetken ollaan hereillä, sen jälkeen nukutaan monen tunnin päikkärit, loppupäivä ollaan valveilla ja torkutellaan vuorotellen, kukutaan yömyöhään ja hyvin nukutun yön jäljiltä uni jatkuu myöhään aamuun. Nyt on hyvä näin, mutta toki toivon, että jossain vaiheessa yöunirytmi kävisi yksiin isoveljen kanssa, ja meille vanhemmillekin jäisi illasta pieni hetki omaa aikaa.
Isoveli kuvaili tänään vauvaa sanoilla, vähän höpö, tyylikäs ja aika kiva. Ihan varmasti onkin kaikkea tuota, varsinkin tyylikäs, haha! Lisää isoveljen mietteitä vauvasta löytyy tästä postauksesta.
Ihania ja niin rakkaita, molemmat. ♡

Kuvissa vauvalla Name it body ja ihanan pehmoiset luomupuuvillaiset Baby’s Only neulepöksyt.
Pöksyt, kuten kuvissa näkyvä soittorasia on saatu ihanasta PikkuVanilja verkkokaupasta. Tuo suloinen hopeoitu Mamas&Papas soittorasia, jonka päällä istuu pieni nalle, sopii täydellisesti esimerkiksi kastelahjaksi! Ainakin meidän vauva lumoutuu kuuntelemaan soittorasian rauhallista musiikkia, silloin unohtuu kirkumiset hetkeksi aikaa, haha!
Aikaisemmat kuukausipostaukset voit lukea: 1kk2kk3kk.
Mitäs teidän vauvoille kuuluu?

Kommentit

18 kommenttia
Avatar

Kiitos <3

Avatar

Söpö kuin mikä! <3

Avatar

<3

Avatar

Voi että miten suloinen pieni mies 🙂

Avatar

<3

Avatar

Oi mikä suloisuus!

Avatar

<3

Avatar

Meillä käytiin eilen hakemassa 5kk rokotteet ja uudet mitat, 72cm ja 9kg, hui:D Varovasti ollaan alettu maistella kiinteitä, tähän mennessä näyttää hyvältä, masu ei ole oireillut. Meidän rytmit on onneksi kääntyneet niin, ettei enää tarvitse aamuyöhön valvoa, unille käydään n.23, toki siihen päälle vaihteleva määrä yösyöttöjä 😀

Avatar

Meilläkin iltaisin 22-23 aikaan aletaan hieroa silmiä ja vauva on selkeästi väsynyt, mutta joka ikinen ilta kun tuohon aikaan mennään nukkumaan, ottaakin vain puolen tunnin torkut ja on taas ihan virkeänä jatkamaan iltaa 😀 Täytyy jossain vaiheessa alkaa opettelemaan, ettei enää noustakaan, vaan jäädään tuosta sitten yöunille, jos se vaan onnistuu 😉

Avatar

Hurmaava pikkumies suloisissa vaatteissa! Muistatko, mistä olet tuon bodyn ostanut? Pidän Name Itin vaatteista mutta en ole tuohon bodyyn törmännyt, olisi passeli omallekin pojalle. =)

-Taru-

Avatar

Body on ihan hiljattain ostettu Name itin liikkeestä Ideaparkista, eli on varmaan ihan hiljattain tulleita uutuuksia, joten luulisi pian muualtakin löytyvän 🙂

Avatar

Kaunis soittorasia. Toimii hyvin kastelahjana. =)

Avatar

Tuo on kyllä tosi ihana! Kaunis pitää esillä 🙂

Avatar

Suloinen vauveli ja kovin tutun kuuloisia 4kk-kuulumisia. Meillä nimittäin myös käännytään kyljelle, muttei siitä ihan vielä pääse vatsalle asti. Vatsalla ollessa sen sijaan viihtyy melko hyvin ja ihan tällä viikolla on alannut ylipäätään viihtyä lattialla huomattavasti aiempaa paremmin. Entäs tuo iltatouhu?! Juuri noin, nukahtaa siis siinä klo 22-22.30 maissa, mutta herää pienten nokosten jälkeen uudelleen ja sit olis kiva valvoa. Oon yrittänyt ottaa suoraan herätessä rinnalle ja "tainnuttaa" uudelleen uneen. Välillä onnistuu, välillä ei. Oon myös laittanut uudelleen sänkyyn "pakettiin", tutitellut ja vähän nukutellut (kevyesti olkapäästä kiinni, niin kädet ei pääse vispaamaan) tai mies on hetken hytkytellyt sylissä. Toisinaan nukahtaminen onnistuu, mutta usein herää vielä tunnin päästä syömään. Se ei kuitenkaan niinkään haittaa, koska silloin unet jatkuu. Reilu 3kk iässä meidän vauvelille muodostui vihdoin rytmi eli menee aamupäiväunille tunnin sisällä yöunilta herättyään ja nukkuu 2-3 tuntia. Sit pari tuntia hereillä ja uudet samanpituiset ulkounet. Illemmalla pienet tirsat n.15min, yleensä sylissä (herää heti, jos siirtää muualle). Meillä myös nauretaan ääneen ja isoveljillä on silloin hauskaa. Ihana pallero! 🙂 Meillä siirtyi 4kk-neuvola, joten mitat ei oo selvillä. Tuollaisia soittorasioita en oo nähnytkään. Ihana!

Avatar

Olisi kyllä niin kivaa, että tuosta 22-22.30 paikkeilta jatkettaisiin suoraan yöunille, eikä vain kerättäisi pikkutorkuilla lisää voimaa valvoa myöhään yöhön! 😀

Avatar

Voi mikä söpöliini! <3 Kauniit vaatteet hänellä 🙂 Tuota kirkumisvaihetta odotan "innolla"… 😀

Avatar

Kiitos <3 Tuo kirkuminen on kyllä ihan hassua 😀

Avatar

On kyllä hurjan suloinen poju <3 -Minna

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä