KOUKUTTAVA FETA-PINAATTIPIIRAKKA

Meillä on tänäkin kesänä kasvimaalla vain muutama juttu kasvamassa, oikeastaan niitä, mitä ihan ensimmäisenä sai kylvää maahan. Herneiden istutusaikaan oli muuta härdelliä ja yrttien siemenetkin unohtui kaappiin odottamaan seuraavaa kesää. Ihan perus. Oon aina intoa täynnä suunnittelemassa kaikenlaista ja toteutus jää monesti puolitiehen, hah!
Onneksi naapurit pitivät osaltaan huolen, että meidänkin kasvimaalla kasvaa edes jotain tänä vuonna, kun sain muutamia siemeniä kokeiltavaksi. Yksi näistä oli pinaatti, jota meillä on tänä kesänä ekaa kertaa. Ei ole koskaan aikaisemmin tullut mieleen istuttaa pinaattia, ehkä siksi, kun ainut mitä mulle tulee pinaatista mieleen (Kippari-Kallen lisäksi) on keitto ja lätyt. Siementen kanssa sain kuitenkin myös vinkin herkullisesta piirakasta, ja nyt pääsin sitä vihdoin testaamaan, oman maan pinaateilla.
Feta-pinaattipiirakka
Pohja:
100g maustamatonta tuorejuustoa
100g voita
3 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
200g fetajuustoa
150g pinaattia
2 kananmunaa
2 dl kerma-maitoa
2 valkosipulinkynttä
puoli rasiaa kirsikkatomaatteja
juustoraastetta
Sekoita tuorejuusto ja pehmeä voi keskenään. Lisää vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Painele taikina vuokaan ja pistele haarukalla reikiä.
Levitä pohjalle paloiteltu fetajuusto (kantsii muuten käyttää oikeaa fetajuustoa, ei fetan näköistä salaattijuustoa, jos haluaa lopputuloksesta superherkullisen). Sekoita keskenään silputut pinaatinlehdet, kananmunat, kerma-maito ja murskatut valkosipulinkynnet. Levitä seos pohjalle. Lisää päälle kirsikkatomaatit ja sopiva kerros juustoraastetta. Paista 220 asteessa noin 20 minuuttia. (Alkuperäinen ohje täältä)
Leikkaa hieman jäähtyneestä piirakasta reilun kokoiset palat kaikille syöjille (meillä lapsi kieltäytyi maistamasta, koska ruoka on syömäkelvotonta, jos siinä on uunissa paistunutta juustoa… Mutta helposti tämä tuli syötyä kahden aikuisenkin kesken) ja herkuttele kylmän juoman kera. Hae vielä toiset palat, koska uunilämmin piirakka keittiössä kiusaa kuitenkin mieltäsi. Huomaa pian, että saat leipaista uuden piirakan heti seuraavana päivänä, sillä juuri paistetusta herkusta onkin jäljellä enää pienet palat aamiaisella nautittaviksi.
Onko teillä ollut kasvimaahommia tänä kesänä?

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Tää on kyllä hyvä piirakka käyttää kaapista pinaatit pois! 🙂

Avatar

Nan herkullinen ohje 🙂 Minulla ei tänä vuonna ole mitään kasvamassa, keväällä kävi mielessä josko olisin jotakin koittanut kasvattaa mutta oli mukamas niin kiire että nuo jäi ja minun taidoillani en olisi mitään saanut kasvatettuakaan varmaan 😉

Avatar

Joo mulla aina jää kans suunnittelun asteelle, onneksi edes jotain sain kasvamaan 😀

Avatar

Meillä on sopivasti pinaattia kaapissa.. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä