MITÄ TARVITSEE PÄIVÄKOTIIN?

Mä oon havahtunut ihan viime päivinä siihen, että heinäkuu alkaa olla jo loppusuoralla, mun äitiysloma loppuu aivan pian ja Veikko aloittaa päiväkodissa. Koska rakastan tehdä listoja, kirjoittelin vähän itselleni muistiin mitä päiväkotiin tarvitaan ja samalla selailin, löytyisikö päiväkotivarustusta tällä hetkellä pyörivistä alemyynneistä.

Mitä päiväkotiin tarvitsee ja mistä ne löytää edullisesti?

Sisävaatteita
Kerhoon tykkäsin pukea lapsen mukaviin perusvaatteisiin, collegehousua, teepaitaa ja hupparia tai ohutta pitkähihaista paitaa, ja samalla linjalla taidetaan jatkaa päiväkodissakin. Yksi meidän lempparimerkki perusvaatteissa on Ebbe, ja sitä löytyy nyt sopivasti -30-50% alehintaan täältä.

Sisäkengät/ tossut
Veikon yhdet tykätyimmät kesäkengät on olleet vilkkuvat Star Wars Crocsit, ja näitä löytyisi nyt puoleen hintaan täältä. Mietinkin, että olisikohan Crocsit kivat sisäkengät päiväkodissa, vai pysytelläänkö perinteisissä nahkatossuissa.

Sadevaatteet
Vaikka ulkovaatteet taitaakin olla jo merkistä riippumatta aika hyvin vedenpitäviä, vissiin monessa päiväkodissa suositaan kuravaatteita ulkovaatteiden päällä. Ainakin täältä löytyy nyt sadevaatteita mukavilla aleprossilla ja myös Reimalta löytyy alesta vielä ainakin sadetakkia ja -lakkia.

Kumpparit
Kumppareissa meillä on suosittu jo pitkään Crocsin Handle it rain saappaita, ja niissä pysytellään edelleen. Täältä löytyy tätä suosikkikenkää -30% alella.

Ulkovaatteet
Veikolta löytyy Molon kuoriasu, ja näitä löytyykin nyt hyvässä alessa täältä ja täältä. Kannattaa kurkata myös Reiman valikoima, sieltä saattaa tehdä nyt hyviä löytöjä, kun ale on vielä käynnissä. Myös edellisen kauden toppaa löytyy Reimalta nyt pilkkahintaan!

Goretex-kengät
Varmaan paras lenkkarivalinta on vedenpitävät goretexit, Superfitin gorea löytyy alennuksella täältä.

Reppu
Iso valikoima reppuja alennuksella löytyy nyt täältä. Meillä on suosittu pitkään suloisia Skip Hopin reppuja, ehkä mennään nyt päiväkodin aloitus sellaisella ja katsotaan myöhemmin tarvitaanko uutta.

Mitäs muuta? Ainakin nimikointitarroja vaatteiden nimikointiin, tuleeko muuta mieleen?
Alle keräsin kollaasiin alebongauksia, kollaasin alta löytyy suorat linkit tuotteisiin.

reppu // kumpparit // housut // huppari // crocsit // sadehanskat // haalari  // paita // sadeasu // sadehattu // kengät // housut // pipo // takki

Milläs mallilla teidän päiväkotiin valmistautuminen on?

Sis. mainoslinkkejä 

Kommentit

19 kommenttia
Avatar

Näyttääpä kätevälle! 🙂

Avatar

Hehh, kirjoitin juuri samasta aiheesta ja lista näyttää melko samalta 😀

Avatar

Aijaa, pitääpä tulla kurkkaamaan! 😀 Taitaa olla ajankohtainen aihe nyt monelle 🙂

Avatar

Collegien sisätossut on loistavat, ainakin stockka myy niitä. Pohja pitää eikä luista kuten nahkatossujen pohja saattaa olla liukas.

Avatar

Hei kiitos vinkistä! Täytyykin kurkata nuo 🙂

Avatar

Kiitos tästä! <3 Meillä molemmat aloittavat elokuun alussa päiväkodissa ihan ekaa kertaa, joten tämä kaikki on meille ihan uutta! 🙂

Avatar

Kiva jos tästä oli hyötyä! 🙂 Meillekin on kyllä ihan uutta tämä päiväkotihomma, mutta varmaan osittain vähän samalla varustuksella mennään, kuin kerhossakin 🙂

Avatar

Moikka, ihana blogi sinulla! Meidän pojalla ainakin toivottiin päiväkodissa, että olisi mieluiten tossut kenkien sijaan. Reiman jo postauksessasi mainitsitkin, se on meillä suursuosikki ja on varmasti käytössä niin pitkään, kun kokoja riittää lapsosille 🙂 Suosittelen myös lämpimästi H&Mn harmaita kollarihousuja. Eivät mene miksikään pesussa, hinta-laatu loistava! Tuo harmaa väri sopii myös yhteen kivasti kaikkien puseroiden kanssa 😀 Kaikkea hyvää päiväkotitaipaleelle!

Avatar

Ei crocseja sisäkengiksi. Lapset leikkivät paljon lattialla istueneikä crocsit ole siinä hyvät. Sellaiset tossut, jotka lapsi saa itse purettua, ovat parhaat.

Avatar

Kiitos! <3 Varmaan kyllä ihan totta, että tossut on paremmat ja taitaa olla kyllä mukavammatkin pitää sisällä jalassa 🙂

Avatar

Meidän pikkupojilla on ollut päiväkoti- ja kerhokäytössä Reino-tossut. Isommilla pojilla oli aikoinaan nahkatossut, mutta itse olen tykännyt enemmän reinoista eikä lapsetkaan ole moittineet. Jumppasalihetkiin ne on toki liian "klohnut", siellä ollaan käytetty Tohvelisankareiden myymiä Starchild-nahkatossuja. Juomapullon olisin minäkin lisännyt listaan sekä paremman repun esim. retkille. Meidän eskarin aloittavalla pojalla on myös SkipHopin reppu, jota käyttää päivittäin päiväkodin ja kodin välillä, mutta se ei ollutkaan hyvä retkireppu, kun ei pysynyt riittävän tukevasti selässä pitkillä kävelymatkoilla. Käytiin sitten hakemassa retkiä varten POPin reppu, siinä on hyvät kiinnikkeet ja mm. istuinalusta kuuluu reppuun mukaan. Meidän pojan päiväkotiin toivottiin erillistä kassia/pussia varavaatteille, mutta joissakin päiväkodeissa on varmasti ihan oma lokero naulakossa varavaatteille. Usein päiväkotiin pyydetään tuomaan myös kansio piirustuksille/valokuville. Itse en ole collegehousujen ystävä, mutta tämä tuleva eskaripoika tykkää pitää rentoja/löysiä housuja. Niistä ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan, sillä viime talven etsinnän tulokset jäivät kehnoiksi. Tummansinisille olisi meillä eniten käyttöä, samoin ruskeille. Mukavaa päiväkodinaloitusta Veikolle!

Avatar

Meilläkin on Veikolla joskus ollut ne ihan kaikkein pienimmät Reinot! 🙂 Enpä muistanutkaan Reinoja. Eikä tullut tuotakaan mieleen, että reppua käytetään retkilläkin, jotenkin ajattelin sen vaan tavaroiden kantovälineeksi kodin ja päiväkodin välillä. Täytyypä tuokin miettiä uusiksi 🙂 Meillä on vielä yksi tutustuminen päiväkotiin, täytyy tehdä sitten vielä pikakierros kaupoille kun saadaan tietää onko meidän päiväkodissa jotain kansio yms toiveita 🙂

Avatar

Niin se syksy saapuu.. Tarttuisin kanssa jalkineasiassa tossuihin. En mikään expertti ole, mutta muotoiltu ja tuettu kenkä koko päivän jalassa pidettävänä saattaa "laiskistaa" lapsen jalan omia lihaksia. Eli nykyisin taidetaan suositella mahdollisimman lähellä paljasta jalkaa olevia jalkineita lapselle pitkäaikaisempaan käyttöön. Näin ainakin googlen perusteella 🙂
Ihana tuo kollaassi: Kaikki kelpaisivat meille!

Avatar

Siis mä oon tähän asti ajatellut, että kyllä se kesä sieltä vielä tulee, kun vaan rauhassa odottaa, mutta tänään kyllä havahduin, että nyt tosiaan taitaa olla jo pian syksy! 😀 Joo, tossuihin taidetaan päätyä 🙂

Avatar

Hyvä lista, vaikkei meille vielä ajankohtainen olekaan 🙂 täytyy pistää muistiin.

Avatar

Kiva, jos tästä oli hyötyä 🙂

Avatar

Heippa, ei tosiaan crocseja sisälle, tohvelisankarin nahkaiset tossu on meidän päiväkodin kestosuosikit ja lasten myös 🙂 Tarramonsterin nimikointitarrat on huippuja, muita ei kannata edes miettiä. Tarrat kestää pesun ja pysyy hyvin kiinni. Vaikka onkin jonkin verran hintavia niin todella hyviä. Itse ostin aluksi silitettäviä nimilappuja ja nehän vasta kauheita olikin, kun ei niitä saa enää vaatteesta sitten millään pois. Meidän päiväkodissa aikas vähän käytetään reppuja, varavaatteille on lokerot, josta hoitajien ei tarvitse kaivella vaatteita esiin ja itse olen aina laittanut kaikki vaatteet kivasti esille ja järjestykseen, ei tarvitse hoitajien kaivella ja ihmetellä mitä repusta löytyy. Juomapullo alkusyksyyn ja hyvät ulkokengät. Hyvää päiväkodin aloitusta 🙂

Avatar

Nuo tarrat olisi kyllä varmasti kätevin vaihtoehto nimikoida vaatteet! Uudet kunnolliset ulkoilukengät onkin listalla käydä vielä hankkimassa 🙂 Kiitos 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä