VAUVAVUODEN TARPEELLISIMMAT TARVIKKEET

Näin vauvavuoden viimeisenä päivänä (kyllä, vauva täyttää huomenna vuoden!) ajattelin vähän listailla meidän vauvavuoden hittejä ja huteja. Toisella kierroksella tietenkin jo aika hyvin tietääkin, mitkä hankinnat on niitä tarpeellisimpia ja ne turhakkeet osaa jo jättää kaupan hyllylle, mutta silti niitä uusia suosikkejakin voi löytyä.

Yksi tarpeellisimmista tarvikkeista on tälläkin kerralla ollut telakallinen turvakaukalo. Jo yhden lapsen kanssa oli superkätevää naksauttaa kaukalo autossa olevaan jalustaan kiinni, ja unohtaa turvavöiden kanssa säätäminen, mutta vielä enemmän tätä ominaisuutta arvostaa kahden lapsen kanssa liikkuessa.

Kaukaloon liittyen yksi tarvike, jota todellakin lämmöllä suosittelen, on turvakaukaloon sopiva lämpöpussi. En tiedä, miten me oltaisiin pärjätty viime talvi ja syksy ilman Pikkuvaniljasta saatua ihanaa lämpöpussia, joka kaiken käytännöllisyyden lisäksi on myös tosi kaunis. Varsinkin aluksi vauvan kanssa eläessä saa opetella ajanhallinnan aivan uusiksi, ja näin kahden lapsen kanssa tuntuu, että opettelen sitä edelleen, haha. Kun kotoa lähtiessä isompaa lasta saa auttaa pukemisessa, hoitolaukun sisältöä kahmia kiireessä mukaan ympäri asuntoa, ja samalla koittaa miettiä mistä löytäsi itselle puhtaat vaatteet, on vaan iso helpotus, kun vauvan saa sujauttaa suoraa sisävaatteissa lämpöpussin sisään. Varsinkin näin syys- ja talvivauvoille suosittelen kyllä lämmöllä tuota ihanaa pussia, joka on muuten myös kiva lahjaidea tuoreeseen vauvaperheeseen.

Vaunuja ja rattaita meiltä on löytynyt usemmat, aivan kuten esikoisenkin vauvavuotena. Mun mielestä on hyvä, että menopelejä löytyy eri tarkoituksiin, ja suurimmalla käytöllä meillä on ollut Veikon vanhat vaunut päikkärikäytössä, sekä Lekmeriltä saadut tuplarattaat, jotka ovat olleet kyllä ihan huiput! Vaikka lapsilla on kolme vuotta ikäeroa, on tuplarattaat olleet tosi kovalla käytöllä, ja vasta aivan viime aikoina, isoveljen täytettyä neljä vuotta, ollaan alettu liikkumaan enemmän yhden istuttavien matkarattaiden kanssa myös silloin, kun molemmat lapset ovat mukana.

Veikon vauvavuonna meillä ei ollut käytössä hoitopöytää, vaan vauvalle tehtiin hoitopiste kodinhoitohuoneeseen tason päälle. Se oli kyllä ihan toimiva ratkaisu, mutta tällä kertaa halusin koittaa varsinaista hoitopöytää, kun sille löytyi nyt hyvin tilaa. Varmasti ilmankin pärjäisi, mutta mun mielestä hoitopöytä on ollut tosi kiva, kun siihen on saanut kätevästi järkkäiltyä vauvan omia tarvikkeita, ja tietenkin vaipat on ollut kätevä vaihtaa sopivan korkuisella tasolla. Varsinkin, jos hommaa tuommoisen hoitopöydän, josta voi myöhemmin muokata ihan tavallisen hyllyn, ei käyttöikäkään jää liian lyhyeksi.

Vauvan ollessa parin kuukauden ikäinen, tilasin Ipanaiselta Tulan kantorepun. Meillä oli Veikolla Manducan kantoreppu, joka oli superahkerassa käytössä, ja josta tykkäsin tosi paljon, mutta vaikeahkojen säätöjen vuoksi halusin tällä kertaa testata Tulaa. Talvella reppu oli aika vähällä käytöllä, kun me ei molemmat mahduttu saman takin sisään, mutta kevään ja kesän reppu on ollut käytössä päivittäin, ja on edelleen. Tätä ilman me kyllä ei oltaisi pärjätty! Rattaita meillä on käytetty kotioloissa oikeastaan vaan päikkärihommiin, ja muut ulkoilut ja koirien lenkitykset ollaan menty repun kanssa.

Hoitolaukkuja mulla on ollut käytössä kaksin kappalein, Elodie Detailsin ihana musta ja Jujuben mustavalkoraidallinen, enkä muita laukkuja ole tainnut käyttää kertaakaan tämän vuoden aikana, hah! Elodie Detailsin pienempi laukku on arkilaukkukäytössä, sekin nielee sisäänsä kaiken, mitä päiväreissulle tarvii mukaansa. Jujube on ollut käytössä sitten vähän pidemmillä reissuilla, sillä se on aivan uskomaton tilaihme. Tyylikkään näköiset laukut menee aivan käsilaukkuina, eivätkä todellakaan huuda olevansa täynnä vaippoja ja kosteuspyyhkeitä, mikä oli mun yksi kriteeri hoitolaukkua valkatessa. Nämä jäävät varmasti käyttöön sittenkin, kun niitä vaippoja ei tarvitse enää kuskailla mukana.

Vähemmälle käytölle meillä on jäänyt pinnasänky, joka on toistaiseksi toimittanut vain parisängyn laidan virkaa. Pinnis olisi kuitenkin piakkoin tarkoitus ottaa käyttöön (kunhan vaan raaskin…), eikä sekään silloin jää turhakkeeksi. 
Syöttötuoliksi me ostettiin tällä kertaa Stokken Tripp Trapp, sen monikäyttöisyyden vuoksi, ja siinä meillä oli pikkuvauva-aikaan newborn set, joka oli aivan ihana, ja olisi tosi käytännöllinenkin, mutta meillä vauva viihtyi siinä aluksi tosi huonosti masuvaivojen takia, joten sen käyttöikä jäi meillä aika lyhyeksi. Syöttötuoli itsessään on kovassa käytössä ja siihen Maxplaylta saatu Playtray-tarjotinpöytä on ollut tosi kätevä ja tarpeellinen, kun vauva opettelee syömään itse.

Täysin turhakkeiksi meillä jäi tällä kertaa vain tutit, niitä vauva ei suostunut sinnikkäästä tuputtamisesta huolimatta syömään. Suuremmilta hutiostoksilta taidettiin välttyä tällä kertaa kokonaan.
Mitkä on olleet teidän vauvavuoden tarpeellisimmat hankinnat, tai mitkä ovat jääneet kokonaan käyttämättä?

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Nuo rattaat, joihin saa turvakaukalon on varmasti tosi kivat ja näppärät! Meilläkään ei oikein olla mobileista niin välitetty, mutta onhan ne kivan näköisiä 🙂

Avatar

Onnea teidän 1-vuotiaalle! Täältä tullaan huomenna perässä. Meidän vauvantarvikehankinnoista paras ja myös arjen paras apuri on endottomasti olleet rattaat, turvakaukalo ja telakka. Siis kaukalo, jonka sai vaan nostaa pyörille ja siitä autoon telakkaan ja sama toisinpäin. Tuohon vielä isoveljelle aikoinaan ostettu lämpöpussi kaukaloon. Eli ihan sama kuin teilläkin. Kunpa olisi tuo viritelmä ollut jo aikoinaan numero kolmoselle. Esikoisen ja kakkosen aikana niitä tuskin oli vielä olemassakaan. Itkariakaan ilman en olisi pärjännyt, vaikkakin meidän oma on huono. Eipä tuu mieleen mitään turhaa hankintaa tällä kertaa. Tosin hoitolaukkua on tullut käytettyä melko vähän tällä kertaa, vaikka ostin ihan uuden varta vasten. En vaan tajunnut, miten kätevät nuo rattaat on eli ne on ollu kaikkialla mukana ja tavarakori on toimittanut hoitolaukun virkaa tai useimmiten POPin muovikassi siellä tavarakorissa 😀

Avatar

Kiitos ja onnea myös teidän 1-vuotiaalle! 🙂 Itkarin unohdinkin tuosta listasta! Se on kyllä ollut meilläkin tosi tarpeellinen, eikä ilman oltaisi pärjätty. Nuo rattaat, joihin saa suoraan turvakaukalon, on varmasti olleet ihan huiput! Meillä ei sellaisia ollut, ja kyllä monesti ehdin sellaisia kaivata, mutta kun toisaalta tykättiin kulkea tuplarattaiden kanssa, niin ei sitten tullut niitä hommattua 🙂

Avatar

Meillä vauvavuosi 8kk pikkuveljen kanssa vielä meneillään 🙂 Meillä parhaat hankinnat ovat olleet turvakaukalo, telakka ja matkarattaat, joihin kaukalon saa myös kliksautettua, tavisvaunut seisomalaudalla, jossa isosisko 3v kulkee näppärästi mukana, itkuhälyttiminä toimivat radiopuhelimet, nykyään jo myös pinnasänky, stokken tripp trapp syöttötuoli, vaunumakuupussi sekä tutit, jotka lohduttavat monessa tilanteessa. Hoitotaso oli käytössä ehkä ekat 4kk ja sen jälkeen siinä vaan pysyy tallessa mutta lasten ulottumattomissa äidin keskeneräiset neuletyöt ja muu oleellinen 😉 Yksi hutiostos on myös ollut mobile, aika huonosti on viihdyttänyt… Leikkimatto on ollut vähän menestyksekkäämpi, mutta edelleen isosisko rakentelee sen ympärille majojaan vilteistä ja tyynyistä. Turhin ostos meille oli vauvan kylpytuki kun ei meidän polskija siinä pysynyt sitten yhtään! Marimekon klassinen olkalaukku on meillä toiminut hyvin hoitolaukkuna 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä