VAUVAN HUONE ENNEN, NYT JA SUUNNITELMISSA

Tuota meidän vauvan huonetta on esitelty pariin kertaan täällä blogissa. Vuosi sitten tässä postauksessa kurkistettiin lähes valmiiseen huoneeseen ja tästä postauksesta löytyy lisää kuvia, kun huone on asutumman näköinen.
Huone on ollut mun mielestä ihan supersuloinen, mutta nyt se on menossa taas ihan uusiksi, kun huoneen käyttötarkoitus muuttuu. 
Kalusteinahan tuossa huoneessa on ollut lipasto, vierasvuode ja hoitopöytä. Hoitopöytä on muuttanut jo hiljattain syntyneen serkkupojan kotiin ja vierasvuode odottaa ostajaansa paikallisella facekirpparilla, koska sille meiltä ei löydy enää paikkaa.
Silloin vuosi sitten me ajateltiin, että tämän vauvavuoden jälkeen huoneesta muokataan taaperolle sopiva oma huone, mutta nyt ollaankin päädytty tekemään pojille yhteinen leikkihuone ja yhteinen makkari. Veikko odottaa jo kovasti, että yhteinen makuuhuone valmistuisi, joten nyt on alettava hommiin!
Tuo vierasvuode tosiaan tuolta vielä lähtee pois, joten huoneeseen jää jäljelle oikeastaan vain tuo Ikean lipasto. Mietin kyllä, että onko hassua, että tuolla pikkuisessa huoneessa on kalusteina kaksi sänkyä ja tuo lipastonjärkäle, mutta toisaalta säilytystilaa kyllä tarvitaan, joten ainakin nyt aluksi tuo lipasto saa jäädä huoneeseen.
Koska sängytkin on meillä jo valmiina, niin huoneeseen tarvitaan nyt joitain pieniä uusia juttuja. 
Tuohon alle kollaasiin keräilinkin muutamia kivoja asioita, mitä huoneesta voisi löytyä.
Legolta löytyy hauskoja säilytysrasioita monessa ihanassa värissä, ja näillä saisi kivasti väriä tuonne huoneeseen. Huoneesta löytyy nyt valkoista, harmaata ja keltaista ja samoja värejä voisi löytyä noista säilytysrasioistakin. Nuo kyllä olisi tosi kätevät leikkihuoneeseenkin!
Unileluille haluaisin hauskan metallilankakorin, joita löytyy tosi monelta merkiltä, mutta Ellokselta löytyi kiva budjettivaihtoehto, joka taitaa meille päätyä.
Ellokselta löytyi myös aivan ihania puuvillaisia lakanoita superedullisesti, esim. nuo kollaasiin pomitut olivat nyt kymmenen ja toinenkin alle kaksikymmentä euroa! Meillä on lapsilla vielä pienemmän koon petivaatteet, mutta moni taitaa käyttää lapsillakin niitä aikuisten koon peittoja, joihin nuo mahtuvat. 
Vaaterekki on ollut myös hakusessa, ja tuossa kollaasissa on ihanin löytämäni vaihtoehto. Siinä olisi kiva säilyttää lempparivaatteita esillä, tai sitten ihan takkeja, että isompi lapsi voisi itse ripustaa takkinsa henkariin (nyt niitä saa keräillä eteisen lattialta…).
Fermiltä lötyy paljon kivoja sisustustarroja, ja tuommoinen liitutaulupilvi sopisi kivasti tuonne lasten makuuhuoneeseen ja olisi varmasti myös lasten mielestä hauska.
Pallovalot meillä on vanhempien makkarissa yövaloina, niistä tulee justiin sopivan himmeästi valoa ja päivällä ne ovat muuten vaan kivan näköiset. Voisi olla kiva vaihtoehto yö- ja koristevaloksi myös lasten makuuhuoneeseen.
Bongasin myös hauskan keinutuolin, joka olisi kivasti samaa sarjaa tuon vaaterekin kanssa, mutta en vielä tiedä onko sille tuolla pienessä huoneessa tilaa. Täytyy varmasti siirtää ne sängyt ensin paikoilleen, niin näkee vähän minkä verran tilaa jää muille jutuille.
Onko teillä lapsilla erikseen leikkihuonetta ja makkaria? Jos löytyy postauksia niistä makuuhuoneista, niin linkatkaa ihmeessä tuonne kommenttiboksiin!
Mä muuten välillä harmittelen sitä, ettei täällä meidän kodissa vielä kahden vuoden jälkeenkään ole sisustus joka huoneessa valmis (voiko se edes koskaan olla?), ja samaan aikaan hykertelen innosta, kun pääseen taas laittamaan tuota yhtä huonetta uusiksi… Haha!
Miltäs meidän suunnitelmat kuulostaa?

Sis. mainoslinkkejä

Kommentit

8 kommenttia
Avatar

Joo eipä täällä taida valmista tulla koskaan! 😀 Uusia projekteja keksitään, ennen kuin vanhatkaan on toteutettu, haha 😀

Avatar

Aivan ihania kuvia <3

Avatar

Kiitos 🙂 <3

Avatar

Meillä tyttö ja poika nukkuvat samassa huoneessa. "Pikku huoneessa" ja viereinen isompi huone on leikkihuoneena ja ainakin meillä se on toiminut hyvin. Nyt leikkihuoneen lattialle voi jättää leikit kesken mikäli haluaa. Junaradat, legorakennelmat, majarakennelmat voivat nyt odottaa seuraavaan päivään ilman, että tarvii pelätä että joku kompastelee yöllä niihin. Nukkumishuoneessa saa toki leikkiäkin, mutta sieltä tavarat kerätään lattialta pois. Kun varsinkin nuorempi kömpii pois sängystä / huutelee vanhempia välillä öisin. Meillä muksut nukkuu kerros-sängyssä, joka säästää lattia tilaa, ja sängyt saa sitten myöhemmin erilleen toisistaan, kun lapset saavat ihka omat huoneet käyttöönsä. 🙂

Avatar

Joo, tuo on kyllä kätevää, että ne lelut ja leikit (periaatteessa) on vaan yhdessä huoneessa 🙂

Avatar

Kivoja suunnitelmia! Aikoinaan kun muutettiin tähän taloon, oli meidän nykyiset "isot pojat" silloin vajaa 1v ja vajaa 4v. Mietin pitkään laitetaanko yhteinen nukkumishuone ja toinen huone leikkihuoneeksi. Päädyttiin kuitenkin heti erillisiin huoneisiin, jotka fyysisesti olivat toistensa läheisyydessä. Nuorempi kaksikko jakoi kolmen vuoden ajan yhteisen ison huoneen, jossa siis sekä nukkuivat että leikkivät. Ikäeroa heillä on vain kaksi vuotta, joten yhteinen huone oli hyvä ja toimiva ratkaisu. Tosin välillä vanhempi pojista, todellinen järjestyksen mestari, tuntui kaipaavan omaa rauhallista tilaa, jossa kukaan ei sotkisi 😉 Nyt meillä on jälleen myllerretty huoneita ja pikkupojat saivat omat huoneensa. Asia on niin tuore, etten osaa sanoa eroa yhteisen ja erillisen välillä. Siitä olin kuitenkin yllättynyt, miten helposti sopeutuivat nukkumaan yksin omissa huoneissaan yhteisten vuosien jälkeen. Kiva nähdä millaisiksi teidän huoneet muotoutuu. Tuota naulakkoa oon joskus aiemminkin katsonut ja nyt olisi tarvetta sellaiselle roolivaatenaulakoksi. Nyt kun meillä on omat huoneet neljälle ja nuorimmallekin meidän makkarissa oma nurkkaus, riitäis kovasti mun lempipuuhaa eli lastenhuoneiden sisustamista, ei vaan tunnu olevan aikaa. Ymmärrän siis hyvin tuon keskeneräisyyden, josta puhuit. Tänäänkin olin kuvitellut yksveen iltapäiväunilla ompelevani verhot pikkupoikien huoneisiin, mutta kas kummaa, löysin itseni pyykkien, tiskien ja ruuanlaiton parista :O

Avatar

Mä ajattelin vuosi sitten, että tuo kolmen vuoden ikäero olisi sellainen, ettei yhteinen leikkihuone toimi. Mutta ainahan ne on samassa huoneessa touhuamassa, vaikka omia leikkejään leikkivätkin, niin kokeillaan nyt tämmöistä 🙂 Meillä onkin muutokset jo hyvässä vaiheessa, joten varmasti pian pääsen esittelemään niitä, kivaa! 🙂

Avatar

Kivoja suunnitelmia 🙂 Meilläkin parhaillaan lastenhuoneen sisustaminen käynnissä, verkkaiseen tahtiin. Valmista ei kotona taida koskaan tulla sisustuksen osalta 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä