MITÄ PAKKASELLA PÄÄLLE VÄHÄN LIIKKUVALLE?

Nämä meidän pojat on kyllä aika erilaisia ulkoilijoita, jos verrataan minkälaisia ovat saman ikäisinä olleet. Siinä missä isompi ei juurikaan malttanut vuoden ikäisenä pulkan kyydissä istua, vaan vaihteli asentoa välillä käsiä tai jalkoja pulkan ulkopuolella raahaten, välillä kyydistä pois kierähtäen tai kaikkein mieluiten veti itse pulkkaa perässään, istua tokottaa pienempi lähes samassa asennossa koko pulkkailun ajan. Sisällä lapsi on kyllä melkoinen hääräilijä, mutta ulkona ainakin tällä hetkellä rauhalliset touhut kiinnostavat enemmän, ja siksi onkin tuota pukeutumishommaa tullut mietittyä, että miten vähän liikkuva lapsi tarkenee pakkassäässä.
Ihoa vasten puetaan ihan ekaksi merinovillakerrasto, ja vähän säästä riippuen sitten tavalliset sisävaatteet siihen päälle tai ohut merinovillahaalari. Jalkoihin laitetaan tavallisten puuvillasukkien päälle villasukat ja vuorelliset Kavatin talvikengät, käsiin sujautetaan ohuet merinovillalapaset ja Reiman kintaat ja päähän Gugguun merinovillapipon alle laitetaan puuvillainen kypärämyssy (merinovillainen olisi vielä parempi). Lopuksi koko paketti kuorrutetaan Molon pyxis haalarilla, ja tadaa, meitä ei pikkupakkanen säikäytä!
Nuo ohuet merinovillavaatteet on siitäkin kivoja, että ne päällä ei lapselle tule tönkkö olo, vaan liikkuminen on edelleen helppoa kerroksista huolimatta.
Nuo Babyshopista saadut Molon haalarit on ihanan lämpöiset, ja isommalle liikkuvaiselle lapselle riittää pikkupakkasilla ihan tavalliset sisävaatteet haalarin alle, vähän kylmemmällä ollaan laitettu villatakkia väliin ja paukkupakkasilla myös isoveli on pukenut merinovillakerraston alimmaksi kerrokseksi ihoa vasten. Molon haalareita näyttääkin olevan vielä Babyshopin alessa joitain kuoseja jäljellä, jos vaikka ensi talveksi on aikeissa hankkia haalarit valmiiksi odottamaan.
Täytyy kyllä sanoa, että ihan niillä hurjilla kahdenkymmenenviiden asteen pakkasilla me ollaan kuitenkin keksitty jotain muuta puuhaa, kuin ulkoleikkejä, ja ollaan käyty vain pikaisesti haukkaamassa raitista pakkasilmaa.
Suositaanko teillä samanlaista kerrospukeutumista?

Kommentit

16 kommenttia
Avatar

Kiitos Martina! <3 Ja merinovilla on kyllä ihan parasta näillä keleillä! 🙂

Avatar

Meillä pukeudutaan myös kerroksittain niin lapset kuin aikuisetkin 🙂 minä olen kyllä sellainen vilukissa ettei edes 5 kerrosta pidä lämpimänä ;D mukavaa maanantai-iltaa!

Avatar

Mulla on jo aika hyvä naparetkivarustus paukkupakkasia varten, mutta varmaan jotkut merinovillahousut pitäisi itsellekin hommata, että saisi jalatkin pysymään lämpöisinä 🙂 Kivaa iltaa sinne myös! 🙂

Avatar

Juurikin samasta aiheesta on postaus tulossa blogiini 🙂 Aika samanlaiselta näyttää teidän lasten pukeutuminen pakkasella.

Avatar

Täytyypä tulla sitten kurkkaamaan 🙂 Tämä on kyllä hyväksi havaittu setti 🙂

Avatar

On kyllä eroa lasten kylmänkestävyydessäkin. Meillä kaksoset on molemmat aina olleet aika liikkuvaisia, mutta siinä missä toinen on oikeastaan aina tyytyväinen, on sitten päällä mitä tahansa, niin toinen valittaa kylmää kolmesta kerroksesta huolimatta. Pienempinä rattaissa kätevä uloin kerros oli untuvainen lämpöpussi, sen sisälle laitoin usein vain villahaalarit ja kypärämyssyt ja kauppaan tai bussiin mennessä oli sitten helppo avata pussit eikä lapset joutuneet turhaan hikoilemaan.

Avatar

Joo, totta kyllä, että toiset vaan tarkenee paremmin, kuin toiset. Meillä isommalla pojalla on oikeastaan aina lämpöiset sormet ja varpaat, vaikka kintaiden alle ei mitään laitetakaan, ja hyvin tarkenee Crocsin pikkupakkasille tarkoitetuilla kengillä, mutta pienemmälle täytyy kyllä olla ihan toisenlainen varustus. Nuo lämpöpussit on kyllä käteviä! Meillä on pienemmälle lämpöpussi vielä rattaissa käytössä ja hyvin tarkenee pikkupakkasilla nukkua ulkona sen sisällä 🙂

Avatar

Hyviä vinkkejä! Tuo merinovilla alus kerros on kyllä ehdoton, lämmin, ei kutita ja pitää hikoillessakin kuivana. Kovimmilla pakkasilla pitää kyllä puuvillasukatkin korvata villalla tai villasekoitteella. Hyvä huppu on sitten piste i: n päälle, suojaten kasvoja viimalta ja lämmittäen hengitysilman. Näillä me pärjätään vielä reilussa 20 asteen pakkasessakin!

Avatar

Joo oonkin miettinyt, että täytyisi pienemmälle viluvarpaalle hommata ohuet merinovillasukat villasukkien alle, ja jättää ne puuvillasukat pois. Varmasti tarkenisi niin vielä paremmin 🙂

Avatar

Meillä on 2-vuotiaalla tuo samainen alusasu. Muutenkin suosin lapsilla talvella merinovillaa ja onneksi koululaisellekin mieleisiä on saatavilla 🙂

Avatar

Tuo on kyllä tosi kätevä ja ihanan ohut alusasu 🙂

Avatar

Hei apua! Ihana, kun oon sun linkkilistassa, mutta pystyisitkö vaihtamaan seurattavaksi osoitteeksi bebeaulait.fi/feed, kun muuten tuolla sun sivupalkissa pyörii Bellablogien postauksia eikä mun? :/

Avatar

Hei joo, huomasinkin, että siinä pyörii nyt ihan muut postaukset! Kiitos kun muistutit, käyn vaihtamassa siihen oikean osoitteen 🙂

Avatar

Jaksan joka kerta ihailla noita teidän poikien haalareita. On mielestäni noin "livenä", siis käytössä, vielä paremman näköiset kuin yksittäisinä kuvina. Meidän kolmella nuorimmalla on tänä vuonna mun ykkössuosikkihaalarit eli Ticketin suklaanruskeat karvahupulliset talvihaalarit, kaikilla vähän eri mallit. Kuopuksella on haalarin alla POPin merinovillahaalari ja isoveljillä Ruskovillan haalarit. Kaikilla on Kavatin kengät. Nuorimmalla nuo tarralliset ja isommille se saapasmalli. Mummi neuloi hieman ohuemmasta langasta villasukat ja juuri sen saappaan korkuiset, ovat just passelit niihin eikä sukan paksuus "ahdista". Pojat käyttävät pääasiassa Kivatin talvikypäräpipoja. Vuosien varrella olen todennut ne meidän pojille parhaiten istuviksi ja lämpimiksi. Suojaavat samalla hyvin myös kaulan ja niskan sekä korvat. Jos laitetaan pipo, niin alle puetaan kylmällä säällä Ruskovillan silkkikypärälakki (ei kutita atoopikkoakaan). Talvikintaiden alle puetaan Ruskovillan lapaset. Se on etenkin pikkuisella ehdoton keino saada sormet pysymään lämpiminä. Tuulisella ja kylmällä säällä huppu on ehdoton ja tarvittaessa vielä huovi suojaamaan kasvoja. Mutta, kuten teilläkin, paukkupakkasilla pysyttelimme kyllä pääasiassa sisätiloissa. Meidän kuopus, jonka olemme ristineet "Hääräksi", viuhtoo kyllä ulkonakin. Jostain ihmeen syystä hänen on koko ajan päästävä kadulle. Ei auta, vaikka raahaisin pihan perälle, sillä suunta on samantien kohti katua…

Avatar

Hupulla saakin kyllä kivasti suojattua myös ja varsinkin ne karvareunukselliset huput on kyllä ihan älyttömän söpöjäkin naaman ympärillä 🙂 Voi että, hassua, että se katu kiinnostaa. Meillä on sisällä ollut yksi nurkkaus (josta löytyy johtoja…), joka vetää koko ajan puoleensa ja nyt tukinkin sen kulkuväylän rahilla, jos vaikka unohtuisi koko homma 😉

Avatar

Voi mikä söpöliini tuo teidän pieni <3 Hyvältä näyttää talvisetti, hyvin samansuuntaiset ajatukset täälläkin suunnalla! Merinovillaa joka puolelle 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä