DIY POMPOM-NAUHA JA MAATUSKAVINKKI

POM POM

Me pistettiin Veikon kanssa yksi päivä pieni tupsutehdas pystyyn, ja puuhasteltiin kasa hauskoja pörröisiä villalankapalloja. Oon tehnyt tupsuja viimeksi varmaan lapsena, ja silloin niitä tehtiin kahden pyöreän pahviläpyskän avulla, ja samalla systeemillä valmistui meidän pallerot tälläkin kertaa.

POMPOM

POMPOM

POM POM

Kun tupsuja oli sopiva kasa, otettiin reilun puolentoista metrin mittainen langanpätkä, johon nuo tupsut sidottiin, ja tadaa, hauska pompom-nauha oli valmis!

En ole todellakaan mikään käsityöihminen, ja tämmöiset helpot jutut on justiin mun kärsivällisyydelle sopivia, haha.

Me nakattiin nyt nauhan toinen pää verhotankoon, ja toinen pää taulun reunaan ja napattiin nämä kuvat, mutta katsotaan nyt mihin se lopulta asettuu. Voi olla että pätkäisen sitä sittenkin vähän lyhemmäksi ja virittelen tuohon alahyllyn reunalle sen roikkumaan.

MAATUSKAT

maatuskat

maatuskat

Sitten vinkkaan vielä aivan ihanista mustavalkoisista käsinmaalatuista puisista maatuskoista, joita me saatiin taas uusi erä Tuutilullaan tällä viikolla. Edellinen erä myytiin päivässä loppuun, enkä ehtinyt silloin saada näitä meillekään, mutta nyt vihdoin saatiin mekin omamme.

Mun mielestä nuo sopii kivasti vaikka olohuoneeseenkin, mutta laitettiin ne nyt tuonne poikien makkariin, kun sieltä hyllyltä löytyy maatuskoja ennestäänkin.

pom pom

Mitäs tykkäsitte tupsupalleroista tai maatuskoista?

 

Kommentit

4 kommenttia
Annika/ Karkkipurkki

Eikö olekin! Niin söpöt <3

Avatar

Näyttää kyllä kivalta! Mä ostin joskus sellaisen Novitan ”tupsukoneen”, jossa on tupsuntekokehikko neljälle eri kokoiselle tupsulle. Tein niiden avulla superhelposti valkoisia tupsuja, joista tein kaksi pitkää ” lumipalloviirinauhaa” syksyllä 4-vuotiaan jääkarhusynttäreille. Pienempiä valkoisia tupsuja ripoteltiin pöytään lumipalloiksi ja kaveripusseihin laitettiin niitä lankalenkin kera mukaan jonnekin ripustettavaksi. Kummimummisynttäreillä oli myös tupsujentekopiste, jossa osa lapsista innostui tehtailemaan tupsuja. Sen ”tupsukoneen” avulla meidän eskarilainen osasi jo ihan itsenäisesti tehdä tupsun ja neljävuotiaskin pienen avun kanssa. Syksyllä ostin jo valmiiksi langat kuopuksen huoneen tupsuviirinauhaa varten, mutta se odottaa yhä tekijäänsä :/

Annika/ Karkkipurkki

Oi, kuulostaapa kätevälle tuo tupsukone! 😀 Noissa nimittäin kyllä jonkin aikaa kestää käsin pyöritellä.. Vaikka yhteen tupsuun ei menisikään kuin viitisen minuuttia, niin aika monta tupsuahan tuommoiseen nauhaan kuitenkin menee 🙂

Avatar

Tuo maatuskasetti on kyllä niin hurmaava! Olen jo tovin harkinnut josko tilaisin sen äidilleni äitienpäivälahjaksi. :)<3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä