LOMALLE RUOTSIIN?

tula

Ihan alkuun täytyy sanoa, että nämä kuvat eivät kyllä liity kuinkaan tuohon otsikkoon, hah. Ihan patikkamatkalle ei aiottu lähteä, vaikka ihan hauska kai sellainenkin voisi olla. Kuvat on meidän eiliseltä sunnuntairetkeltä, jossa meille kerrankin osui (ainakin alkuretkelle) lämpöinen ja tyyni sää (tuolla grillauspaikalla on järveä molemmin puolin, ja siellä tuulee aina).

Tuo Ipanaiselta tilattu Tula oli meillä muuten vauva-aikana kovassa käytössä, mutta nyt sitä ei olekaan tullut pitkään aikaan käytettyä. Talvella tietty oli helppo kuskata taaperoa pulkan kyydissä, mutta nyt oli kiva pitkästä aikaa ottaa Tula käyttöön ja pakata poika reppuun. Sylissä tuo pikkupötkäle alkaa olla jo aika painava kannettavaksi, mutta selässä yksitoistakiloa tuntuu ihan superkevyelle. Toki lapsi voi retkeillä ominkin jaloin, mutta välillä on kiva päästä etenemään vähän vauhdikkaamminkin.

retki

retki

retki

Meille tarjoutui kiva tilaisuus saada koirille hoitaja, ja tietty heti alettiin suunnittelemaan jotain pientä reissua. Tähän kohtaan (ja näin nopskalla aikataululla) meille sopisi paremmin kuin hyvin juurikin ihan pikkuinen reissu, ja alettiin miettiä, että voisikohan lomalle lähteä ihan tuohon naapurimaahan Ruotsiin! Samalla päästäisiin moikkaamaan vaariakin, mikä on ollut muutenkin tähän kevääseen tai alkukesään suunnitteilla, joten saataisiin vähän kuin kaksi kärpästä tällä samalla iskulla, hih.

Me ei olla koskaan lomailtu Ruotsissa Tukholman-reissuja lukuunottamatta, viime kesänäkin huristeltiin vaan suoraan Tanskaan, eikä juurikaan pysähdelty Ruotsin puolella. Ihan ekaksi, kun alettiin tätä minireissua suunnitella, tuli tietty mieleen Kolmården, jossa me ei olla koskaan käyty, ja sieltä näyttäisikin löytyvän eläintarhajuttujen lisäksi myös kivan kuuloinen Bamsemaailma.

Eppusen kaapilla -blogista löysin myös kivan vinkin Astrid Lindgrens Världistä, onko joku teistä käynyt siellä? Sinne on vähän pitempi matka, kuin tuonne Kolmårdeniin, mutta ei mikään mahdoton lyhyelle reissulle sekään (Tukholmasta reilun kolmisen tuntia).

Jos olette käyneet Kolmårdenissa, tai sitten tuolla Astrid Lindgrens Världissä, niin olisi kiva kuulla vähän kokemuksia, että mitä tykkäsitte, ja onko lähistöllä jotain muutakin kivaa paikkaa, jossa kannattaisi sitten samalla käydä. Ja kuinka kauan noihin kannattaisi varata aikaa, ja kannattaako yhteen reissuun änkeä molemmat, vai säästää toinen kohde toiselle kertaa?

tula

retki

retki

tula

Ps. LivBox arvonnan voitti Terhi J., voittajalle on lähetetty sähköpostia.

Pss. Vielä tänään ehtii hyödyntää Lekmerin Crocs-kamppista, jossa Crocs-tuotteet -15-70% alessa!

Psss. Oletteko huomanneet, että Babyshopissa vietetään synttäreitä, ja siellä on nyt aikas kivoja aleja meneillään, mm. Mini Rodinia, Moloa ja muita kivoja merkkejä löytyy tuosta kamppiksesta.

Pssss. Vielä loppuun vinkkinä, että House of Brandonilla saa nyt koodilla: MDSNS kaikista aletuotteista -20% lisäalen! Kantsii käydä kurkkaamassa, aleostastolta löytyy mm. kevään uutuustakkeja, esim. sitä supersuosittua Vero Modan raitatakkia!

Löytyykö teiltä Ruotsi-vinkkejä lapsiperheen minilomalle?

Postauksessa mainoslinkkejä.

Kommentit

6 kommenttia
Avatar

tämmönen matkalla kolmårdeniin vois olla kova sana pojille:

ladbilslandet.nykvarn.com/ladbilslandet_english/

Kolmården on tosi kiva, mutta kannattaa varata aikaa sillä se hujahtaa! nähtävää on paaaaljon ja tekemistä vielä enemmän!

Avatar

On tullut käytyä sekä Kolmårdenissa, että Astrid Lindgrens Världissä. Molempia voin suositella, pienemmille kivempi paikka ehkä on eläintarha. Astrid Lindgrens Världissä oli näytelmiä, joita meillä 6 vuotias seurasi mielellään, mutta pienempiä ne eivät juurikaan kiinnostaneet. Olihan siellä toki eläimiä ja kivoja leikkipaikkoja pienemmille. Osa alueista oli remontin takia viime kesänä suljettu, mutta ovat varmaan jo auki yleisölle. Linköpingin Gamla Stan (Gamla Lindköping nimellä löytynee netistä tietoa) on varmasti sopivasti reitillänne ja siellä oli kiva käydä lasten kanssa. Siellä oli kiva miljöö näytelmineen, kahviloineen, vanhan ajan kauppoineen ja eläimineen. Södertäljestä löytyy Torekällberget, joka oli myöskin vierailun arvoinen paikka ja siellä oli lapsille järjestetty mukavaa tekemistä, meidän lasten mielestä hauskinta oli hyppiä heinäkasaan ladon vintiltä 🙂 Södertäljessä on myös tiedepuisto Tom Tits Experiment.

Avatar

Itse kävimme myös ALV:ssa viime kesänä (juhannuksen aikoihin) ja kyllä siellä kaikki paikat oli auki. Ainoastaan tälle kesälle rakennettiin uutta paikkaa Veljeni Leijonamielelle. Se olisikin nyt kiva nähdä.

Annika/ Karkkipurkki

Kiitos vinkeistä! 🙂 Kuulostaa kyllä aika kivalle tuo ALVkin, vaikka mietin, että jaksaakohan meillä lapset noita esityksiä seurata. Mutta varmaan sitten muuta kivaa tekemistä kuitenkin löytyy 🙂

Avatar

Hei

Olemme käyneet molemmissa paikoissa parikin kertaa ja lämpimästi voidaan molempia suositella. Varmaan riippuu teistä itsestäkin ja reissun aikataulusta, että käykö samalla reissulla molemmissa kohteissa. Itse ollaan tehty pitkiä reissua ja käyty useassa paikassa, mutta lapset ovat ehdottomasti tarvinneet väliin päiviä jolloin ei olla tehty oikeastaan mitään erikoisempaa.

Molempiin kohteisiin saa varmasti koko päivän menemään, jopa kaksi jos haluaisi. Paikkoihin siis kannattaa mennä heti kun ne aamulla aukeavat. ALV:iin voi ostaa liput etukäteen netistä. Tämä on hyvä, niin ei tarvitse lasten kanssa jonotella paikan päällä lippuja (jos menee kesän ruuhka-aikaan).
ALV:ssa lapset saa ehkä enemmän irti kun tuntevat näitä satuja. Näytelmät ovat Ruotsiksi, mutta ei ole meidän lapsia ainakaan yhtään haitannut vaikkei olekaan kieltä ymmärtänyt.

Viime kesänä kävimme Katthult- paikassa (lähellä Vimmerbytä), missä on aikoinaan Eemelin elokuvat kuvattu. Olimme siellä käyneet edellisen kerran 8 vuotta sitten. Siitä oli kivasti kehitetty eteenpäin. Lapset ovat katsoneet Eemeli-elokuvia, niin osasivat paikat siihen yhdistää.
Jos on makean, ja varsinkin jäätelön, ystävä voin suositella Söderköpingissa sijaitsevaa jäätelöravintolaa (smultronstället)

Nämä tuli näin äkkiä mieleen. Blogissani meidän Ruotsin reissuista jotain. löytyy Ruotsi-tunnisteen takaa.

Annika/ Karkkipurkki

Kiitos vinkeistä! Täytyypä tullaa kurkkaamaan nuo postaukset :))

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä