ITSE TEHTY MUOVAILUVAHA HELPOSTI JA EDULLISESTI

itse tehty muovailuvaha

Tiesittekö, että muovailuvahaa on tosi helppo tehdä itse?

Meidän suosikkimuovailuvahamerkki on Play-Doh. Sen jälkeen, kun joskus hankittiin ekat Play-Doh muovailuvahat, ei olla enää niihin halppismuovailuvahoihin palattu, sillä Play-Doh ei sotke (värjää pöytää), eikä tahmaa käsiä, ja on koostumukseltaankin paljon helpommin muovailtavaa, kuin perinteiset kovat muovailuvahapötköt.
Mutta jotenkin hassusti ne muovailuvahat aina hupenee jonnekin, ja pari päivää sitten, kun Veikko halusi muovailla, olikin kaikki muovailuvahapurkit tyhjiä.

Onneksi muovailuvahaa voi tehdä helposti itse, ja tarvikkeetkin löytyvät melkein jokaisesta keittiöstä!

diy muovailuvaha

Itse tehty muovailuvaha

  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 0,5 dl suolaa
  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 rkl ruokaöljyä
  • loraus elintarvikeväriä

Sekoita jauhot ja suola keskenään. Sekoita toisessa kipossa vesi, öljy ja elintarvikeväri. Lisää neste kuiviin aineksiin ja sekoita ensin lusikalla, ja vaivaa lopuksi käsin tasaiseksi muovailuvahamassaksi. Jos muovailuvaha tuntuu liian märälle ja se tarttuu käsiin, lisää pikkuisen jauhoa. Jos taas muovailuvaha on liian kuivaa, eikä se pysy kasassa, niin lisää ihan vähän öljyä.

Tällä ohjeella tulee yksi tuommoinen kuvassa näkyvä pallero.

Jos on tallessa tyhjiä Play-Doh muovailuvahapurkkeja, niin itse tehty muovailuvaha on kätevä säilyttää niissä, muuten voi kääriä vaikka kelmuun, niin muovailuvaha säilyy hyvänä.

Tämä itse tehty muovailuvaha on muuten tosi edullistakin verrattuna lelukaupasta ostettaviin, ja myös turvallista antaa taaperonkin muovailtavaksi. Koostumus on myös aika samanlainen, kuin siinä meidän lemppari Play-Dohissa.

helppo muovailuvaha

Lopuksi vielä alevinkki!

 

Babyshopissa on nyt Mini Rodinia -30% alennuksella. Aika nopskaa on koot alkaneet huveta, mutta kannattaa silti käydä kurkkaamassa ja tehdä kivoja löytöjä.

mini rodini ale

Postauksessa mainoslinkki.

Kommentit

6 kommenttia
Avatar

Heippa. Löysin tän postauksen googlen kautta niin mulle miten tää itsetehty muovailuvaha niin kovettuuko se pöydällä? Ois tarkoituksena lasten kans muovailla pääsiäiseksi tipuja 🙂

Avatar

Tää lähti heti kokeiluun. Kiitti vinkistä!

Annika/ Karkkipurkki

Kiva, että vinkistä oli hyötyä! 🙂

Avatar

Minä en ymmärrä miten joku voi tykätä Play-dohista. Ei millään pahalla, mutta olen tulossa sekapäiseksi kun se murenee pieneksi muruksi jota on jokapaikassa. Tuntuu että muovailu pitäisi keskittää kylppäriin kun muruset tippuvat lattialle ja ovat sukissa ja kulkeutuvat koko taloon. Onhan se pehmeää ja kirkkaan väristä, mutta kun ei siitä saa oikeasti muovailuta kunnolla kun on vaan yhtä mujua ja pujua.

Avatar

Todella suuret kiitokset vinkistä. Aika usein muullakin tulee vaan yhtäkkiä idea esim muovailla ja silloin juuri mitään kaupan muovailuvahoja ei tietenkään ole ja tämä vinkki oli helppo ja kaikki ainekset löytyi kotoa. Kiitos!!!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä