RAKKAUTTA ON…

perheblogi

…Ostaa lapselleen vaate, jota inhosi jo kolmekymmentä vuotta sitten.

Yksi vaatemuisto jostain kolmenkymmenen vuoden takaa on ala-asteen käytäviltä, kun näin jollain tuntemattomalla pojalla aivan jäätävän ruman luurankocollegeasun. Siis sellaisen mustan collegeasun, jonka etupuolelle oli printattu valkoinen ihmisen luurankoa esittävä kuva. En voinut käsittää, miten kukaan halusi pukeutua niin kamalaan asuun. (Ja mun miehen mielestä tässä tarinassa on oudointa se, miten voin vieläkin muistaa, millaiseen vaatteeseen joku tuntematon lapsi on pukeutunut kolmekymmentä vuotta sitten, haha!)

Arvaatte varmaan, mitä kohti lapseni leijaili sydämen kuvat silmissään, kun ehdotin ruotsalaisen vaatejätin lastenosastolla, että ostettaisiin pojille uudet pyjamat. Kyllä. Yöpukurivistön viimeisenä keikkui henkarissa luurankopyjama, juuri saman näköinen, kuin sillä tuntemattomalla collegeasuisella pojalla kolmenkymmenen vuoden takaa.

Lapsi tarrasi tiukasti luurankopyjamaan, piti siitä haltioituneena kiinni ja kysyi koiranpentuilmeellä, saanko äiti tämän?

Hmmm… Entäs tämä Star Wars yökkäri, eikö tämä olisi vielä hienompi? No entäs tämmöinen suloinen Snoopy? Minions? Tai hei, käydäänkö vielä Lindexillä, sieltä varmaan löytyy vielä hienompia?

Ja niin me käveltiin kassalle pikkuisen Star Wars -pyjaman kanssa. Ja vähän isomman luurankopyjaman kanssa.

Ja tiedättekös, meillä ei ole koskaan vaihdettu yöpukua niin nopskaa, kuin seuraavana iltana, kun uusi pyjama oli käynyt pesukoneessa ja kuivunut. Eikä meillä ole koskaan ennen kysytty päivällä, että saanko mä hetkeksi pukea sen yökkärin. No saihan sen. Ja makuuhuoneesta laitettiin verhot kiinni päivällä, ja kutsuttiin koko perhe katsomaan pimeässä hohtavaa luurankoa.

perheblogi

perheblogi

perheblogi

Ai niin. Toivottavasti kukaan nyt ei luule, että tuo yökkäri on mun mielestä ruma, sillä sehän on oikeasti ihan superhieno! Maailman coolein pyjama, joka käy (lapsen mielestä) myös yövalosta. Onpa mulle jopa ehdotettu, että iltasatua luettaessa sammutettaisiin valot, ja luettaisiin luurangon hohteessa, haha!

Hyvää yötä!

 

Kommentit

4 kommenttia
Annika/ Karkkipurkki

Mä oon kyllä iloinen, että suurimmaksi osaksi ne äitin valkkaamat vaatteet on viisivuotiaankin mielestä vielä tosi hienoja, mutta sitten on näitä omia lemppareita, jotka hmmm, ei ehkä taas äitistä ole niin hienoja 😀 Mutta jos toinen näistä tulee onnelliseksi, niin enpä kyllä kielläkään 🙂

Avatar

Heh 😀 Samoilla linjoilla mennään! Meillä on pojan kaverilla luuranko-collegeasu jota mietin joskus puolisen vuotta sitten että jotenkin karmee, en ostaisi…. Paitsi että veikkaan että tuollanen on joskus kyllä hankintalistalla ihan väkisin 😀 Mutta söpöltähän tuo nyt näyttää, yöpukuna ainakin 😉 Se on kyllä ihmeellistä että meidänkin 1,5 vuotias poika lukee Lego-lehtee silmät kiiluen ja ihastelee Batmania ja Spidermania. Niinku miks? Tuleeko se jossain äidinmaidon mukana että ne olis niinku ihailtavia tyyppejä, hehee :’D

Annika/ Karkkipurkki

Tuo on kyllä ihan hassua, että mistä nuo Batmanit ja muut nousee suosikeiksi! 😀 Meilläkin nuo supersankarit, Star Warsit yms on vaan jostain noussut lemppareiksi, vaikka en kyllä niitä itse ole tosiaankaan tuputtanut, eikä mitään Star Warseja edes katseltu 😀 Ja oon kyllä tosiaan onnellinen, että satuttiin törmäämään tähän luurankoasuun yökkärinä, eikä collegepukuna, haha!

Avatar

^ Ahhahhah :D! Niin hauska, meilläkin noin 1,5 -vuotiaasta asti on ihailtu supersankareita! Olen itsekin pohtinut, että miten niistä innostuttiin, kun ei ole eded isompia sisaruksia, keneltä olisi mallia ottanut. Ehkä se on se äidinmaidossa tuleva ominaisuus, hah!

Mutta kyllä, täälläkin välillä pyjamaosastolla äiti yrittää vähän, että ”eikö olekin hieno yöpuku”, mutta harvoin se äidin ehdottama on. Mutta kyllähän sitä sitten mielellään ottaa sen lapsen valitseman vaihtoehdon, kun näkee sen riemun niillä pienillä kasvoilla <3.

Ja hei, yllättävän kivoiksi ne monet vaatteet tosiaan omassa mielessäkin muuttuu, kun kerta toisensa jälkeen näkee, miten äärettömän onnelliseksi lapsi tulee niistä :).

Hieno yöpuku, taitaa olla jokaisen pojan toive jossain vaiheessa ;).

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä