MITÄ MÄ TEKISIN?

name it

Meillä kaksivuotias on aika omatoiminen keksimään itselleen tekemistä, mutta viisivuotias toisinaan kyselee, että ”Äiti, mitä mä tekisin?”. Niin, veikkaanpa, että tämä on tuttu juttu muidenkin lasten vanhemmille, että vaikka se leikkihuone pursuilisi leluja, tulee aina välillä näitä hetkiä, kun lapsella ei ole mitään tekemistä. Helppo tapa olisi tietenkin laittaa telkkarista lastenohjelmat pyörimään (ja toki näin meillä välillä tehdäänkin) tai antaa tabletti käteen, mutta ainakin meillä on lapsille tietty ruutuaika päivittäin, ja muu aika sitten koitetaan keksiä jotain hauskempaa tekemistä, leikkiä, ulkoilua, tai vaikka askartelua.

Täytyy kyllä myöntää, että usein sitä tulee pyöriteltyä niitä meidän perheelle tuttuja puuhia, ja välillä kaipaisi itsekin uusia ideoita lasten tekemisiin. Viime kesänä huomasin, että esikoinen on jo sen ikäinen, että voitaisiin leikkiä niitä omasta lapsuudesta tuttuja pihaleikkejä, mutta jännästi ne oli tässä vuosien varrella jo aika lailla unohtuneet, hih.

name it

NAME IT

name it

Name it:llä on käynnissä tosi kiva kampanja, jossa myymälöistä saa hakea ilmaisia Unplug & Play puuhakortteja lapsille! Kortit vaihtuvat viikottain ja joka viikolle on oma teema. Korteista löytyy ideoita mm pihaleikkeihin, keittiöleikkeihin helppoine resepteineen, askarteluohjeita ja muuta kivaa. Tällä kampanjalla Name it haluaa kannustaa lapsia leikkimään, tutkimaan ja liikkumaan, puuhailemaan siis ihan muita juttuja pois telkkareiden ja tablettien ääreltä.

Me saatiin Name it:ltä laatikko, josta löytyi nuo kaikki kampanjaan kuuluvat kortit ja saatiinkin niistä tosi kivoja ideoita lasten kanssa puuhasteluun. Niin ja noista korteista muuten löytyy myös justiin niitä omia lapsuuden leikkejäkin, niitä, joita viime kesänä koitin muistella! Ja kunhan tästä kevät pääsee kunnolla vauhtiin, niin veikkaanpa, että meidän lasten yhdeksi lemppariksi nousee ötökkähotelli ja ainakin mä jo odotan innolla, että päästään tekemään yhdessä taidetta prässätyistä kukista!

name it

name it

Näissä kuvissa muuten näkyy meidän kuopuksen softshellasu, joka odottelee aurinkoisia ja keväisempiä kelejä. Meillä on luotettu Name it:n softshelliin välikausiulkoilussa ties kuinka monen kauden ajan, ja niin jatketaan tänäkin keväänä. Isoveljelle mahtuukin vielä syksyltä takki, haettiin vaan siihen kaveriksi uudet softshellhousut.

Näitä softshellvaatteita löytyy Name it:n verkkokaupastakin, mutta jos teidän läheltä löytyy Name it:n myymälä, niin käykää ihmeessä nappaamassa myös hauskat puuhakortit mukaan!

name it

name it

Joko te olette hakeneet Unplug & Play puuhakortteja?

Vaatteet ja kortit saatu Name it:stä.

Kommentit

7 kommenttia
Avatar

Suurkiitos vastauksesta! Tämä auttoi kovasti <3! Meillä koko on nyt 98cm, joskus 104, jotem näistäkin varmaan 104 on ihan jees!

Ja hih, vyötärömalluset housut – niin paljon parempi sana kuin tuo minun "puolihousut" :D! Ei illalla pää toiminut ja mietin, että mitkäköhän on edes "puolihousut" :D!!!

Avatar

Itse olen iloisesti unohtanut monesta piha-leikistä säännöt. 🙂 On ollut hauska huomata, että eskarissa ja nyt koulussa ovat pihalla leikkineet (ohjatusti) noita vanhoja tuttuja piha-leikkiä. Koulussa ilmeisesti tavallista enemmän kuin ovat olleet koko viime syksyn ja talven ulkoliikunnassa, koska koulumme päätalo, jossa salikin on, laitettiin käyttökieltoon sisä-ilma ongelmien takia ja puretaan kesällä. Näin on äidillekin palailleet säännöt mieleen kun koululainen on niitä mulle kerrannut. 🙂

Annika/ Karkkipurkki

Kiva kuulla, että niitä vanhoja tuttuja pihaleikkejä leikitään kouluissa edelleen! 🙂 Joitain tuttuja leikkejä löytyi noista korteista ja täytyy vaikka koittaa googlailla muihin sääntöjä, niin mäkin pääsen niitä keväällä lasten kanssa kokeilemaan 🙂

Avatar

Mainoksia mainosten perään vain nykyään tässä blogissa.

Annika/ Karkkipurkki

Toivottavasti näistä kuitenkin löytyy vinkkejä ja inspiraatiota esim. lasten pukeutumisjuttuja miettiville 🙂

Avatar

Oliko teillä menossa mitkä koot näistä vaatteista? Meillä taapero on melko pitkä, 98cm on auttamatta pieni, mutta riittäköhän 104cm… osaatko sanoa, ovatko reilua vai niukkaa mitoitusta? Tai onko tiukat resorit/kumilangat pitämässä liian reilut hihat pois tieltä :D?

Onko teillä haalarimalliset housut vai normaalit ”puolihousut”?

Annika/ Karkkipurkki

Mun mielestä nää on kyllä aika reilua kokoa. En osaa nyt sanoa Viljamin pituutta, mutta käyttää 92/98 vaatteita ja nämä on kokoa 98cm. Veikko taas on siirtymässä kokoon 122 ja sitä kokoa on muuten nyt ostettu, mutta nämä housut oli aivan liian isot siinä koossa ja otettiin sitte 116 koko, jossa siinäkin on kasvunvaraa (takki on viime kaudelta 116cm) 🙂 Niin ja vyötärömallise softshellhousut on nämä. Ja on kyllä ihan napakat nuo hihan- ja lahkeensuut, näissä kuvissakin huomaa, että vielä on reiluutta hihoissa ja lahkeissa mutta hyvin pysyy silti paikallaan 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä