(GLUTEENITON) KUNINGATAR-BRITA

britakakku

Loppukesän parhaita juttuja on tuoreet vadelmat ja mustikat, mun lempparimarjat!

Me ollaan poimittu muutaman kerran vadelmia lenkkipolun varrelta (ja pensasmustikoita Lidlin heviosastolta) ja herkuteltu (aivan liian monta kertaa) ihanan rapealla ja makealla pavlovalla. Ihanan nopeaa ja aivan liian helppoa on ostaa kaupasta valmis marenkipohja, latoa siihen päälle mascarponejuustolla maustettu kermavaahto ja tuoreet marjat. Nam.

Pari iltaa sitten saatiin taas pieni vadelmasaalis ja tällä kertaa päätin pyöräyttää marjoista ihanan britakakun!

gluteeniton brita

gluteeniton brita

Tarvitset:

Kakkupohjaan:

  • 4 (luomu)kananmunan KELTUAISTA
  • 150 g leivontamargariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 dl gluteenittomia jauhoja (Semperin luontaisesti gluteeniton Fin mix on oma suosikkini!) jos et tee kakusta gluteenitonta, voit käyttää tavallisia vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl kauramaitoa (tavallinenkin käy)

Marenkiin:

  • 4 (luomu)kananmunan VALKUAISTA
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl mantelilastuja

Täytteeseen:

  • 2,5 dl vispikermaa
  • 250 g mascarponejuustoa
  • ripaus sokeria
  • n. 1 L vadelmia ja (pensas)mustikoita

Tee näin:

Tee ensin kakkupohja, eli vatkaa pehmennyt leivontamargariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää 4 kananmunan KELTUAISTA yksitellen vatkaten. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kauramaito vuorotellen varovasti sekoittaen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.

Tee nyt marenki, eli vatkaa 4 kananmunan VALKUAISTA napakaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja lisää sokeri vaahtoon. Levitä marenki kakkutaikinan päälle. Ripottele päälle mantelilastut.

Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan ja laita toinen tarjoilualustalle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan mascarponejuusto ja ripaus sokeria. Levitä puolet täytteestä pohjan päälle ja lisää päälle puolet marjoista. Tee nyt toinen kerros, eli lisää marjojen päälle toinen puolikas pohjasta, levitä päälle loput kerma-mascarponevaahdosta ja loput marjoista.

Ta-daa! Nyt lusikoimaan herkkua kahvikupposen tai viileän mehun kanssa. Nam!

gluteeniton kakku

Mukavaa elokuun alkua!

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä