SOME VS. TODELLISUUS

sisustusblogi

Sisustaminen on mun mielestä mukavaa puuhaa ja tykkään myös toisinaan ottaa kuvia niistä meidän kodin mun mielestä kivoimmista nurkkauksista ja jakaa kuvia täällä blogissa tai Instagramissa. Tykkään esimerkiksi juuri tästä kulmasta meidän olohuoneessa, sillä tässä on paljon mun lemppareita. Siinä on paljon mulle rakkaita valokuvia, sekä yksi mun lemppareimmista esineistä, tuo IHANA pupuvalaisin. Peltikaappi on tuossa vain tilapäisesti, sillä sen tilalle olisi tarkoitus laittaa jokin pieni ja kiva taso, mutta en ole oikein ehtinyt edes katsella minkälaisia vaihtoehtoja olisi tarjolla. Luotan, että sopiva kyllä tulee sitten joskus vastaan. Sisustaminen on hauskaa, mutta ei niin vakavaa puuhaa.

Välillä mulla on enemmän aikaa miettiä näitä sisustusjuttuja ja asetella kukkia maljakkoon.

Ja sitten on niitä hetkiä, kun koko maljakkoa ei voi pitää edes esillä, vaan se on nostettava pieniltä vikkeliltä sormilta suojaan.

Meidän omat lapset ovat jo sen verran isoja, että lelut ja tavarat pysyvät pääasiassa lasten omissa huoneissa. Esikoisen kirjoja löytyy kyllä pitkin kotia, sillä lapsi lukee paljon ja unohtelee sitten keskeneräisiä kirjojaan keittiönpöydälle, olohuoneeseen tai meidän makkariin, jossa lapsi myös mielellään käy välillä lukemassa. Kuopuksella on joskus juna- tai autorataleikkejä eteisen lattialla, mutta pääasiassa kuopuksenkin leikit ovat lapsen omassa huoneessa.

Mutta meidän kodissa asuu usein muitakin lapsia, kuin meidän omat pojat.

Olen kertonutkin, että meidän kodissa on myös kolmas lastenhuone. Meidän perhe toimii päivystävänä sijaisperheenä ja meillä on yksi ylimääräinen lastenhuone sen takia, että meille sijoitettava lapsi voi saada oman huoneen käyttöönsä. Me toimitaan kuitenkin perheenä monen ikäisille lapsille, eivätkä aivan pikkuiset lapset tarvitse omaa huonetta ollenkaan. Vauvat ja taaperot nukkuvat meidän vanhempien makuuhuoneessa ja pikkuisten leikit ovat olohuoneessa, jossa me aikuisetkin vietetään aikaa.

Joskus me ollaan pidetty siellä kolmannessa lastenhuoneessa taaperoikäisten leluja niin, että olkkariin ollaan otettu sitten aina ne lelut, joilla juuri sillä hetkellä leikitään, mutta toisinaan on ollut helpompi tuoda olohuoneeseen koko leluvarasto ja pitää ne siellä.

Selasin mun omaa Instagram feedia, jossa tuo yllä oleva kuva meidän olohuoneesta tuli vastaan ja mua alkoi naurattaa.

Eihän meidän olkkari ole näyttänyt tuolta aikoihin, vaan tältä. Hah! Jännä juttu, että tästä ”sisustuksesta” ei vain ole tullut otettua kuvia sinne Instagramin puolelle.

olohuone

Tuota pieniltä sormilta suojaan nostettua pupuvalaisinta mun on ollutkin vähän ikävä, mutta muuten olen kyllä aika hyvin tottunut tähän näkymään, joka ei todellakaan ole mikään sisustusunelma.

Toki mä iltaisin kerään AINA lelut kasaan, mutta samat värikkäät muovilelut sieltä kurkkii silloinkin.

Tiedän, että monilla on tapana, ettei leikkejä tuoda olohuoneeseen ollenkaan, mutta meillä tämä olohuoneessa leikkiminen on toiminut hyvin ja helpottanut arkeakin, kun leikit ovat samassa tilassa, jossa me muutenkin oleskellaan. Meille sijoitetut lapset asuvat meillä aina vähän aikaa, useimmiten joitain kuukausia, joten ehkä taas jonkin ajan kuluttua meidän olohuoneessa onkin lelujen sijaan koriste-esineitä ja kukkia maljakossa. Tai sitten leikit ovat jatkossakin olohuoneessa, sitäkään ei voi vielä tietää.

sisustusblogi

Arvaattekos muuten mitä mietin, kun katselen näitä sadan eri kirkkaan värin somistamia kuvia meidän olohuoneesta?

Sitä vain, että olisipa ihana vaihtaa nuo tummat Unikko-verhot joihinkin kesäisempiin, haha!

Näihin tunnelmiin tällä kertaa, mukavaa viikonloppua!

olohuone

Kommentit

4 kommenttia
Annika/ Karkkipurkki

Olipa ihana kommentti! Kiitos <3

Avatar

Me ollaan opetettu lapset keräämään itse lelut nukkumaan…

Annika/ Karkkipurkki

Me kerätään usein lasten kanssa yhdessä leluja, mutta aika usein kyllä jompi kumpi aikuinen kerää lelut sillä välin kun lasten iltatoimia tehdään. Ihan pikkuiset eivät kyllä ainakaan meillä osaa vielä kerätä omatoimisesti leluja 🙂

Avatar

Kaunis olohuone ja sisustus. Näyttää kyllä kivalta lelujenkin kera. Kun on silmää sisustaa niin lelutkaan eivät vähennä ihanaa tunnelmaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä