JUHANNUKSEN VALINNAT

neulomo

Juhannus mökillä vai kaupungissa?

Mökkijuhannus taitaa olla aika perinteinen ja tuntuu, että KAIKKI lähtevät juhannukseksi mökkeilemään. Me jäädään työhommien takia juhannukseksi kotiin, mutta ollaan taidettu muutenkin olla suurin osa juhannuksista kotona! Muistan miten vuosia sitten kaupungissa oli suorastaan aavemaista juhannuksena, kun kuumat kesäkadut huusivat tyhjyyttään. Nykyään monet muutkin viettävät juhannusta kaupungissa ja monet paikat ovat aukikin. Mekin ollaan vietetty juhannuksia muun muassa satumaisessa koiramäessä ja tunnelmallisella tallipihalla.

Juhannusyö vai -aamu?

Rakastan valoisia kesäöitä, niissä on jotain taianomaista (vaikka ei kierisikään alastomana pellolla, keräisi seitsemää erilaista kukkaa tyynyn alle tai tekisi muitakaan juhannustaikoja). (Sopivan) myöhään valvotut kesäyöt ja hitaat aamut ovat ihania!

neulomo mekko

Kuuma vai kylmä juhannussää?

KUUMA! On aivan IHANAA, ettei tänä juhannuksena tarvita toppatakkia tai edes villapaitaa, vaan päälleen saa sujauttaa keveän kesämekon!

Mun juhannusasuna on Neulomon uutuus, kaunis Olivia-tunika, eli tällainen simppeli t-paitamekko*. Tykkään tästäkin mekosta aivan hurjasti, malli on aivan ihana, juuri sopivan rento ja mekko on päällä mukava. Vaikka juuri nyt nautinkin näistä kuumista kesäpäivistä, voin jo silti kuvitella miten kiva tämä mekko on myös syksyllä sukkahousujen (tai leggareiden) ja neuletakin kanssa!

Järvi vai uima-allas?

Me ostettiin lapsille viime keväänä uima-allas, joka on ollut kyllä jokaisen euron arvoinen! Vaikka allas ei olekaan suuren suuri, on se lapsille juuri sopivan kokoinen ja hurjan ahkerassa käytössä. On ollut päiviä, jolloin meidän kuopus ei ole pukenut koko päivän aikana mitään muuta kuin uimahousut, haha! Tykkään kyllä järvestäkin, mutta lähinnä maisemana. En niinkään välitä uida (jäätävän kylmässä) järvivedessä.

neulomo tunika

Juhannuskokko vai juhannussalko?

Ei kumpikaan! Meidän juhannusta koristaa vain maljakkoon kerätyt niittykukat. Saatiin muuten kukkia keräämällä ratkaiseva rasti meidän kesäbingoon, ja päästiin lasten kanssa jäätelöille!

Grillissä makkaraa vai maissia?

No tähänkin täytyy sanoa, että ei kumpakaan! Pidän kyllä makkarasta ja maissistakin, mutta näitä yleensä tulee grillattua kesän ekoina grilliherkkuina ja loppukesän ajan tekee mieli jotain muuta. Meidän grillissä valmistuu juhannuksena ainakin lohta ja kasviksia (rakastan grillattuja kesäporkkanoita!), ehkä grillataan myös quesadilloja, joita tehtiin tällä viikolla aikaisemminkin.

neulomo

Kuumat vai kylmät juhannusjuomat?

Me ollaan lipitelty kesän kuumina päivinä terassilla jääteetä, josta lapsetkin pitävät kovasti. Juhannuksena ajattelin koittaa tehdä jääteetä raparperista, jota meillä kasvaa niin älyttömän suuri puska, ettei KUKAAN voi syödä sellaista määrää raparperipiirakkaa, haha! Toivottavasti tuo raparperijäätee onnistuu, se nimittäin ainakin kuulostaa aika ihanalle.

Vihta vai vasta?

”Äiti, muistatko kun meillä oli sellainen piiska, jolla iskä löi meitä tänne?” muisteli meidän 5-v eräänä päivänä selkäänsä näyttäen.

Jep. Muistan kyllä. Meillä vaan tuota ”piiskaa” kutsutaan yleensä vihdaksi. Tämä juhannusperinne on näköjään jäänyt lähtemättömänä meidän kuopuksen mieleen ja samanlaiset sunnitelmat on tällekin juhannukselle, vaikka tuo saunassa vihdalla selkään taputtelu kuulostaakin aika hurjalle näin viisivuotiaan sanoittamana, haha!

neulomo

*Olen saanut toimia tämän kevään ja kesän Neulomon brändilähettiläänä ja tämän mekon sain osana tätä yhteistyötä.

Ihanaa ja taianomaista juhannusta!

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä