IHANINTA SYKSYLLÄ ON RETKET

Olen tehnyt kotona töitä yhdeksän vuotta (en koko ajan samaa työtä, mutta koko tämän ajan olen työskennellyt vain kotona) ja varmasti senkin takia meillä on ollut tapana käydä erilaisissa paikoissa aika usein. Tiedättehän, kun kaiket päivät katselee niitä samoja seiniä, kaipaa vähän vaihtelua. Niinpä ollaan piristetty arkea kaikenlaisilla pienillä ja helpoilla pyrähdyksillä. Ollaan käyty lasten kanssa extempore museoissa, kahviloissa, kirjastoissa, lastenkulttuurikeskuksissa tai ihan vain kauempana olevilla leikkipuistoilla. Koronakevään aikana toki lähes kaikki menot jäivät tauolle ja tilalle tuli ulkoilua, retkeilyä, pyöräilyä ja geokätköilyä. Onneksi tällä hetkellä taas suurin osa paikoista on auki ja ainakin vielä joihinkin paikkoihin myös uskaltaa mennäkin.

Meillä asuu aika usein meille kiireellisesti sijoitettuja lapsia ja useimpien kanssa me voidaan tehdä aivan samoja asioita kuin meidän omienkin lasten kanssa. Mutta on myös lapsia, joille kaikista parhaiten sopii aivan tavallinen arki ilman mitään erikoisia menoja. Sellainen, joka toistuu päivästä toiseen samanlaisena. Tällöinkin kaipaan kyllä itse vähän vaihtelua päiviini (muutakin, kuin eri leikkipuistoissa kiertelyä) ja onneksi retkeily on sellainen puuha, joka sopii yleensä aivan kaikille lapsille!

Lue myös: Mitä tehdä lasten kanssa ilmaiseksi Tampereella?

retki lasten kanssa

retkellä lasten kanssa

retkellä lasten kanssa

Retkeily on mun mielestä yksi ihanimmista yhteisistä puuhista, joita voi tehdä koko perheen kanssa. Ei me mitään pro retkeilijöitä olla, ei olla esimerkiksi koskaan oltu millään tuntien tai päivien vaelluksilla (vaikka sellaisestakin vähän haaveilen) tai yövytty metsässä teltassa (en tiedä uskaltaisinkokaan, hah!). Mutta sellaisilla pienillekin lapsille sopivilla muutaman tunnin retkillä me tykätään käydä.

Retkellä on hauskaa olla ihan vain oman pienen perheen kesken, tai suuremmalla kokoonpanolla, kuten esimerkiksi viime viikonloppuna, kun retkeiltiin kahden oman ja kolmen lainalapsen kanssa.

Joskus retkelle riittää mukaan sämpylät ja kaakaot, toisinaan retkellä lähdetään isompien eväiden kanssa, joita käristetään nuotiolla. Tärkeintä kuitenkin on, että mukana on eväät!

Tämä syksy on varmasti mun lemppareinta retkeilyaikaa, sillä metsässä on juuri nyt aivan älyttömän kaunista, eikä metsässä ole liian kuuma tai liian kylmä.

Siinä missä leikkipuistossa saattaa pari tuntia tuntua toisinaan aivan mahdottoman pitkälle ajalle (mulle, ei lapsille, heh), vierähtää metsässä tunnit aivan huomaamatta. Eikä mitään leikkivälineitäkään tarvita, sillä aika nopeasti lapset alkavat leikkimään piilosta, keräilemään metsästä löytyviä aarteita (keppejä ja värikkäitä lehtiä) ja kiipeilemään kaikenlaisten kantojen päällä tai puiden oksilla.

Lue myös: Metsäsynttärit

retkelle lasten kanssa

retki

retkellä lasten kanssa

Lue myös: Tällainen olisi täydellinen vuoden eka päivä

Me ollaan retkeilty aina vain meidän omalla kotipaikkakunnalla, mutta olisipa kyllä kiva lähteä joskus jollekin ”oikealle” vaellukselle vaikka pohjoiseen juuri näin ruska-aikaan!

Tykkäättekö te retkeillä?

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä