DIY kosmetiikka – Kasvivedet kasvovesinä

 

Luonnonkosmetiikkafanina tykkään etsiä lempparikosmetiikkatuotteilleni luonnollisia vaihtoehtoja. Käytin pitkään Lumenen Lähde -sarjan misellivettä silmämeikinpuhdistuksessa sekä kasvovetenä ja tykkäsin siitä kovasti. Luonnonkosmetiikkaahan se ei ole, joten rupesin etsimään luonnollisia, mutta siedettävän hintaisia vaihtoehtoja.

Tilaillessani raaka-aineita kotikosmetiikkaani varten, törmäsin kasvivesiin, joista en ennen ollut kuullutkaan. Kasvivesiä kutsutaan myös hydrolaateiksi tai kukkavesiksi ja ne ovat vesipohjaisia, höyrytislattuja, kasviuutteita. Kasvivedet ovat erittäin lempeitä ja niitä voidaankin käyttää suoraan iholla tai osana luonnonkosmetiikkatuotteita.

Olen kasvivesistä sekoittanut oman kasvoveteni, johon käytin luomulaatuisia appelsiinin kukkavettä, kamomillavettä sekä laventelivettä. Appelsiinin kukkavesi tasapainottaa, raikastaa ja kosteuttaa ihoa. Kamomillavedellä on ihoa desinfioivia ominaisuuksia, joten se estää tulehduksia ja kirkastaa ihoa. Se rauhoittaa kuivaa sekä herkkää ihoa ja häivyttää tummia silmänalusia. Laventelivesi taspainottaa, rauhoittaa ja viilentää ihoa sekä on antiseptinen ja supistaa ihohuokosia.

 

 

Luonnollinen kasvovesi on toiminut minulla tosi hyvin hoitamaan ihoa ja jopa poistamaan meikin silmien ympäriltä. Itse en ripsipidennysten ansiosta käytä arkisin ripsiväriä tai muuta silmämeikkiä, joten kasvovesi riittää minulla poistamaan meikin lähinnä silmänalusilta ja puhdistusvaahto sitten hoitaa muun kasvomeikin puhdistamisen suihkussa. Aamuisin kasvovesi myös virkistää ihanasti kasvot ja varsinkin silmänympärykset.

Itse tilaan kasviveteni sekä muut kotikosmetiikan raaka-aineet Limepop:sta ja olen ollut hurjan tyytyväinen tuotteisiin sekä palveluun. Suosittelen lämmöllä!

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä