DIY kosmetiikka – Kosteusvoide vartalolle

 

Testasin Pinterestistä löytämääni ohjetta kun tein kosteusvoidetta vartalolle. Etsin ohjetta, joka olisi kevyt, kosteuttaisi hyvin ja jossa ei käytettäisi kookosöljyä, sillä se ei oikein kosteuta ihoani riittävästi vaan jättää sen öljyiseksi. Löysin ohjeen, jonka kehuttiin olevan niitä kaikkia ja päästin testata. Voidetta varten tarvittiin:

 

157 g makeaa manteliöljyä
1 tl E-vitamiinia
3 rkl sheavoita
2 rkl kaakaovoita
1 rkl mehiläisvahaa
220 g kasvivettä tai keitettyä vettä

 

Kiinteät aineet sulatetaan vesihauteessa manteliöljyn kanssa, annetaan jäähtyä ja hieman jähmettyä, mutta ei kuitenkaan muuttua takaisin kiinteäksi. Lisätään E-vitamiini ja eteeriset öljyt, jos niitä halutaan käyttää (itse en tällä kertaa käyttänyt kun vain testasin reseptin toimivuutta), sitten vatkataan sähkövatkaimella ja lisätään kasvivesi (tai keitetty, huoneenlämpöinen, vesi) erittäin ohuena norona kokoajan vispaten. Itse käytin laventelivettä. Sitten kun voiteen koostumus on sopivaa, ei muuta kuin voide lasipurkkiin tai vaikkapa pumppupulloon. Testasin asian ja voide tulee pumpustakin läpi.

 

 

 

Muistathan, että kaikki työvälineet ja astiat, joita käytät, täytyy olla ehdottoman puhtaita, jotta pöpöt eivät ala kasvaa tuotteessa. Muutenkin suosittelen ehkä puolittamaan tämän ohjeen määrät, sillä säilyvyys ei ole mitenkään pitkä ja on kurja heittää tuotteita menemään. Tietenkin, jos tulee käytettyä voidetta paljon, kuluu se nopeammin kuin esimerkiksi minulla, joka käytän vartalovoidetta vain silloin tällöin.

Kuten jo aiemmassa postauksessa kerroinkin, tilaan kaikki kotikosmetiikkani raaka-aineet Limepop:sta ja olen tykännyt erittäin paljon laadusta sekä palvelusta.

 

-R

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Kivan kuuloinen ohje. Mutta eikö vesi erotu öljystä ilman emulgaattoria?

Avatar

Mehiläisvaha toimii ohjeessa lievänä emulgaattorina, mutta en kyllä yhtään muista, että kuinka hyvin se toimi sitten vielä jonkin ajan kuluttua. Aluksi ainakin näytti pysyvän hyvin kasassa. Valitettavasti sen verran kauan siitä on kun tuota olen testaillut, että en millään kyllä muista! Säilöntäainettahan ohjeessa ei ole ollenkaan, joten voide ei todellakaan säily kauaa, jos käyttää esim. keitettyä vettä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä