DIY kosmetiikka – Rosmariininen suolakuorinta

 

Suolakuorinta kuuluu ehdottomiin ihonhoitorutiineihini ja jos syystä tai toisesta sitä ei tule käytettyä, sen kyllä huomaa kun nestettä alkaa kertyä varsinkin reisiin. Suolakuorinta siis saa nesteet sekä kuona-aineet tehokkaasti liikkeelle ja jättää ihon kosteutetuksi kun koostumuksen jättää hieman öljyiseksi.

Suolakuorintaa varten tarvitaan pohjaöljyjä, ruususuolaa (Himalajan suola) sekä eteerisiä öljyä. Minä käytän pohjaöljyina, manteliöljyä, makadamiapähkinäöljyä, avokadoöljyä sekä oliiviöljyä. Sekoitan niitä jokaista suurinpiirtein saman verran, lisään Young Livingin eteeriset öljyt välillä tuoksutellen ja sekoitan hyvin. Sitten vain lisään suolaa niin, että kuorinnan koostumus miellyttää.

 

 

Minä käytin eteerisistä öljyistä tällä kertaa Rosemaryä, Lemonia, Tea Treetä sekä Copaibaa. Rosmariini antaa energiaa ja virkistää, se kiihdyttää aineenvaihduntaa ja parantaa verenkiertoa. Sitruuna myöskin kirkastaa sekä virkistää ihoa ja parantaa aineenvaihduntaa. Teepuuöljy auttaa ihotulehduksiin ja ärsytyksiin. Copaiba puolestaan rauhoittaa ja vahvistaa ihoa.

Itse tykkään jättää koostumuksen melko öljyiseksi, jotta iho ei tarvitse lisäkosteutusta enää suihkun jälkeen. Tämä suolakuorinta on se tuote, johon minä olen ihan täysin jäänyt koukkuun ja tykkään vaihdella eteerisiä öljyjä joka kerralla.

 

-R

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä